reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Blueberry tez tak myślałam i mi podziękowali po 5 latach. Od września będę bezrobotna. Doszłam do takiego etapu ze juz nie odkładam tego na później ani chwili. Tez czekałam studia, umowa itp... teraz żałuję.

Ja też czekałam na skończenie studiów i znalezienie pracy, ale samo znalezienie pracy za dużo nie daje, trzeba by dostać umowę o pracę na czas nieokreślony, a żeby to zastąpiło musiałabym czekać pewnie kolejny rok, albo i dłużej... Więc postanowiliśmy, że zaczynamy już teraz.
We środę termin @... Ale coś czuję, że znowu nie da mi nawet chwili niepewności i przyjdzie już jutro, albo i dzisiaj...

Ja czekałam na niewiadomo co... skończyłam studia, a pracy i tak nie mam. Mnie na koniec dnia pracy poinformowali, że nie przedłużają umowy. Szkoda gadać.

Blueberry, ten lekarz to jakieś bzdury opowiada. Plemniki są produkowane na bieżąco. Nawet codziennie możesz się bzykać, tylko będzie ich trochę mniej. Pomyśl, wolisz aby było ich dużo i ominąć owulkę, czy lepiej aby było ich mniej, ale by czekały na owulację i szybko ją odpadły?

Hej,
Kielce, 24 lata, w październiku dopiero zaczniemy się tak starać jak napisałas powyżej:-) ale chętnie to was dołączę by wiedzieć jak się przygotować :-)

Hej ja tez jestem z kielc a raczej okolic wpisze cie na poczekalnie jak dojade do domu bo dopiero
wracam z kielc wiec za jakas godzinke uzupelnie tabelke

Misia witaj tak jak pisalam wczesniej podajcie skad jestescie ile macie lat ile cykli sie staracie i kiedy macie nastepna @ blubery to tez jest prosba do ciebie. Watek sie rozkreca super

Blueberry witaj :) dziewczynki mają rację kwas foliowy, podstawowe badania krwi i zabawę czas zacząć :) wycisz siebie i partnera zabieraj go na wieczorne spacery. A co do pracy to w tych czasach nie można uzależniac nic od niej a już na pewno nie ciążę, bo nawet gdy masz umowę o pracę na czas nieokreślony to pracodawca lub ZUS tak w dupe kopnie ze na jedno wyjdzie. Wystarczy ze będziesz mieć pecha i skontrolować Cie w chwili gdy będziesz w sklepie i zapomnisz wziąć paragonu a ZUS juz tak załatwi żebyś nie dostała ani złotówki ani na zwolnieniu ani żadnego urlopu. Róbcie swoje rodzina najważniejsza :)

reklama