reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Sikulinda, dzisiaj wzięłam ostatnią kapsułkę wit d. Uważasz, że to dobry pomysł zamiast vitrum, kupić ten preparat z linku?

reklama
Witajcie. Widzę tu kilka dziewczyn z innego wątku.
Nazywam się Agata mam 30 lat jestem z Warszawy i to jest mój 2cs. Widzę też ze zaczęły się sypać u Was kreseczki. Serdecznie gratuluję i życzę szczęścia pozostałym.

Hej,
Kielce, 24 lata, w październiku dopiero zaczniemy się tak starać jak napisałas powyżej:-) ale chętnie to was dołączę by wiedzieć jak się przygotować :-)

Sikulinda, dzięki. Zamówię więc to, co mi polecano.

Misia, witam Ciebie i będę trzymać kciuki :)

Blueberry, przygotowanie? Kwas foliowy! Poza tym możesz np mierzyć temperaturę i obserwować śluz. Myślę, że na początek wystarczy, jeśli jesteś zdrowa. Jeśli masz coś nie tak że zdrowiem, to wyreguluj najpierw leczenie i poinformuj lekarza o staraniach. Jeśli wszystko jest ok, to do dzieła!

Julka, trzymam kciuki za monitoring. Jak wyjdziesz od gina to daj znać co tam zobaczył :)

blueberry ja jak bym zaczynała się na nowo starać to zrobiłabym sobie badanie na TSH i glukozę, tak zapobiegawczo, na początku ciąży i tak na to kierują, a jeśli coś jest nie tak to lepiej od razu zareagować, wiem co mówię, bo teraz mam z tego niezłe hocki-klocki ;-)

reklama
Blueberry, ja Ci powiem to, co mi zawsze tłumaczono. Trzeba kochać się cały cykl, współżyć regularnie, najrzadziej co 2 dzień niezależnie od fazy cyklu. Dzięki temu w ciążę potrafią zajść nawet kobiety, u których nie występuje regularna owulacja. Często owu się przesuwa lub występuje tzw owulacja spontaniczna, która może zdarzyć się w każdym momencie cyklu - na jednym z wątków pisała dziewczyna, która przy pcos i miesiaczkach co pół roku zaszła właśnie z takiej owulacji w czasie miesiączki. Dlatego warto współżyć regularnie i zwiększać szansę na ciążę. Seks jedynie w dni płodne to podobno za mało.
A według Twojego gina, tą abstynencja co ma na celu?