reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Kotka brawo ja tez wylaczylam fb lepiej jest. Trzymam kciuki za badania
Falka jak tam moze jednak owulacja sie pojawi ale pozniej i tak trzymam kciuki za udany cykl

reklama
Dobra, 3 podejście do tego postu...
Lusia, ja biorę vitrum d3 forte. Nie byłabym sobą, gdybym nie poczytała. Doszukałam się, ze w sumie ta witamina niezbyt wchłanialna jest i wcale nie zwiększa wchłaniania wapnia. Doczytałam, że powinno się brać ją z wit K, że jest kilka form tej witaminy i że najciężej dostępna jest k2 w formie mk7. I że tylko to kieruje wapń tam gdzie trzeba. Myślę czy nie kupić tego Witamina D3 K2 MK7 (Vitamin D3 K2 MK7) - www.mocbezrecepty.pl

To czyli skoro biorę samo vitrum, to tylko kasę wywaliłam?

Sikulinda, widzę, ze w tym temacie Ty obcykana jesteś :) Znasz to, co podesłałam w linku?

Hej dziewczyny :-) od roku nie stosujemy zabezpieczenia a jednak nie jestem w ciąży, nie można tego nazwać staraniami. Seks był raz na tydzień- dwa. Na początku myślałam że to takie hop-siup żeby zajść ale okazuje się inaczej. Mam za sobą ze 20 testów i 2 bety. :-) moje pytanie: jak długo się staracie? Bierzecie witaminy? Jestem tu nowa i mam nadzieje ze do końca roku będę w ciąży.

Myślę, że nie wywaliłaś, ale k2 możesz zawsze włączyć do suplementacji, ja teraz dużo jem suplów, bo w dzisiejszych czasach jedzonko nie dostarcza nam wystarczającej ilości witamin :p

Witalij Blueberry :)
Na pierwszej stronie wątku masz rozpiskę, która z nas ile czasu się stara. Ja jestem w 14 cyklu starań... czyli staramy się ponad 14 miesięcy.
Napisałaś, że seks mieliście raz na tydzień, a nawet raz na 2 tygodnie. To strasznie rzadko... W celu poczęcia powinno się współżyć najrzadziej co drugi dzień. Wtedy dopiero mówi się o regularnym współżyciu.
Ja biorę multiwitaminę, wit b-complex, wit d, brałam metforminę, olej z wiesiołka i lnu.
W tym cyklu miałam robioną drożność i jeśli nie zaszłam (a modlę się, aby tak było), to kolejny cykl zaczynam stymulacją i monitoringiem.
Poczytaj wątek. Wszystko tam jest :)

Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje dwie kreseczki.

Podaj wiek, skąd jesteś, ile cykli się starajcie i termin najbliższej miesiączki, to Lusia dopisze Cię do listy staraczek.

reklama
Hej dziewczyny :-) od roku nie stosujemy zabezpieczenia a jednak nie jestem w ciąży, nie można tego nazwać staraniami. Seks był raz na tydzień- dwa. Na początku myślałam że to takie hop-siup żeby zajść ale okazuje się inaczej. Mam za sobą ze 20 testów i 2 bety. :-) moje pytanie: jak długo się staracie? Bierzecie witaminy? Jestem tu nowa i mam nadzieje ze do końca roku będę w ciąży.
witaj :) ja starałam się 9 miesięcy i też myślałam, że to jest hop siup :p 3mam kciuki żeby Ci się udało, też bym chciała do końca roku zaciążyć ale na razie mam 3 miesięczną przerwę, bo zażywam tabletki na cukrzycę przy, których nie można zajść w ciąże, bo uszkadzają płód
PanaKotka nie znam tych witamin co wrzuciłaś ja biorę obecnie z Solgara, ale te na pewno też są dobre :)