reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

No to rzeczywiście różnie to bywa... Ale u mnie to właśnie jest tak, że boli przez kilka godzin w ciągu dnia, hmm... i to tak między 12 a 14 dniem cyklu. No nic, trzeba czekać czy coś z tego wyjszło ;P

reklama
Ewelinko, możesz odczuwać takie bóle jak komórka wydostaje się z pęcherzyka. Tak czy inaczej, jeśli pokrywa się to z przewidywaną owu to ja bym się cieszyła :) bo ja nie czuję obecnie takich "atrakcji owulacyjnych", a szkoda...

Kotka, mam nadzieję, że to jest to :)
Wiem, że z moim choróbskiem to muszę się idealnie wstrzelać w owulkę żeby udało się zajść w ciążę, czytałam gdzieś, że plemniki w takim środowisku mogą przeżyć 3-4 godziny... A komórka jajowa jest "dostępna" przez 24 godziny- to już u każdej z nas. Dlatego, jesli w tym cyklu się nie uda, to zacznę kupować testy owu i przez jakiś czas z nimi podziałam :)

Ewelinko, myślę, że to rozsądny pomysł :) testy owu jednak musiałabyś robić co najmniej 2x dziennie, bo dla Ciebie liczy się jak najdokładniejsze wyznaczenie momentu owu (rano test może jeszcze nie wykazywać owu, a wieczorem będzie już pozytywny).

U mnie testy się nie sprawdziły niestety. Ale może spróbuje znowu, skoro stan mojego organizmu ulega stopniowej poprawie. Teraz może coś pokażą...

Ja jak na razie nie miałam styczności z takimi testami, więc nie mam pojęcia jakich będę używać. Trzeba by coś o tym poczytać ;) chyba że Wy coś podpowiecie? :)

PanaKotka hehe za to Twój nick jest proszę Pani ;) bardzo dwuznaczny :D Kotka Pana? Czy Panna cotta? :p ;)

Jeśli chodzi o invicte - to bez badań na infekcje, bez cytologii aktualnej i innych badań mogących doprowadzić do przyczyny biochemicznych - proponują mi już we wrześniu inseminację.

Natomiast w invimedzie - lekarz zlecił mnóstwo badań na infekcje typu chlamydie, cmv, cytologię, jakieś fosfolipidy itd. i dopiero po tym bedzie myślał co dalej - powiedział, że bez sensu jest robić insemkę jeśli problem nie jest z zachodzeniem a z rozwojem wczesnej ciązy i jej utrzymaniem...-no i powiem szczerze, że ta wersja wydaje mi sie logiczniejsza... a hsg pewnie zlecił bo w styczniu miałam podejrzenie ciązy jajowodowej i być może chce sprawdzić czy jajowód nie został uszkodzony...sama nie wiem,..

reklama