reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o ciążę 35+ :)

Hej dziewczyny przeglądając różne wątki na forum trafiłam na Was 35+ 🙂 za dwa miesiące dołączam do grona kobiet 35 + 🙂 3 lata staramy się o bejbusia od 8 miesięcy jestem pod opieką lekarza . W ciagu tych 3 lat jedno poronienie w 5 tc i 2 ciaze biochemiczne .Zaczęło się u mnie od nadmiaru prolaktyny stresujący tryb życia zmiana pracy unormowalo sie troszkę z pomocą leków zaczynałam od bromergonu w chwili obecnej dostinex mam stwierdzony pcos biorę metformine cykle stymulowane Clo plus zastrzyk na pęknięcie dodatkowo Estrofem cienkie endo 😐 wczoraj miałam usg 3 pęcherzyki 16 18 I 19 mm 11 dc zastrzyku nie dostałam endo 5mm jadę w piątek na kolejne usg lekarz dołączył mi acard z racji tego że 3 poronienia i mam zlecone dodatkowy pakiet badań 😐 w tym mutacje genu mthfr. Troszkę się rozpisałam chciałam streścić wam moja sytuację każda z nas walczy i trzymam za każdą kciuki ❤❤❤❤ dobrze że jesteście tutaj❤ ja osobiście czasami nie mam już siły ale walczę wierzę że w końcu się uda 😊

reklama
Hej dziewczyny przeglądając różne wątki na forum trafiłam na Was 35+ 🙂 za dwa miesiące dołączam do grona kobiet 35 + 🙂 3 lata staramy się o bejbusia od 8 miesięcy jestem pod opieką lekarza . W ciagu tych 3 lat jedno poronienie w 5 tc i 2 ciaze biochemiczne .Zaczęło się u mnie od nadmiaru prolaktyny stresujący tryb życia zmiana pracy unormowalo sie troszkę z pomocą leków zaczynałam od bromergonu w chwili obecnej dostinex mam stwierdzony pcos biorę metformine cykle stymulowane Clo plus zastrzyk na pęknięcie dodatkowo Estrofem cienkie endo 😐 wczoraj miałam usg 3 pęcherzyki 16 18 I 19 mm 11 dc zastrzyku nie dostałam endo 5mm jadę w piątek na kolejne usg lekarz dołączył mi acard z racji tego że 3 poronienia i mam zlecone dodatkowy pakiet badań 😐 w tym mutacje genu mthfr. Troszkę się rozpisałam chciałam streścić wam moja sytuację każda z nas walczy i trzymam za każdą kciuki ❤❤❤❤ dobrze że jesteście tutaj❤ ja osobiście czasami nie mam już siły ale walczę wierzę że w końcu się uda 😊

Hej :)
Mną podobne schorzenia :) na cienkie Endo dostałam estrofem . Ale u mnie branie leków obciąża zbyt mocno.
Każdy cykl stymulowany.
Mi metformina bardzo pomogła teraz odstawiłam na zalecenie Gin i nie wiem czy dobrze zrobiłam .
Dodam, że u mnie się udało jak pęcherzyk miał ponad 22 :)

Mną podobne schorzenia :) na cienkie Endo dostałam estrofem . Ale u mnie branie leków obciąża zbyt mocno.
Każdy cykl stymulowany.
Mi metformina bardzo pomogła teraz odstawiłam na zalecenie Gin i nie wiem czy dobrze zrobiłam .
U mnie do listy coraz więcej leków dochodzi zaczynam odczuwać skutki uboczne ostatni cykl stymulowany po Clo to masakrycznie się czułam 😑😑 mi gin narazie nic nie kazał odstawać po metforminie ładne pęcherzyki mam tylko już dwa razy pęcherzyki ładne potem cialka żółte po obydwu stronach piękne pękniete pęcherzyki a skończyło się biochemiczną przed samymi świętami 😐

Każdy cykl stymulowany.
Dlaczego odstawiłas metformine?

Ja znalazłam teraz lekarza, który poprowadzi mi ciążę na metforminie, mam obawy ze nagle jej odstawienie mogło spowodować u mnie poronienie

U mnie do listy coraz więcej leków dochodzi zaczynam odczuwać skutki uboczne ostatni cykl stymulowany po Clo to masakrycznie się czułam 😑😑 mi gin narazie nic nie kazał odstawać po metforminie ładne pęcherzyki mam tylko już dwa razy pęcherzyki ładne potem cialka żółte po obydwu stronach piękne pękniete pęcherzyki a skończyło się biochemiczną przed samymi świętami 😐
A to już 2 biochemiczne miałaś?

Cześć dziewczyny! Chyba Was zszokuję ale mam za chwile 42 lata i od roku staram się bezskutecznie o kolejne dziecko. Mam w domu już piątkę 😃: 19, 18, 15, 10 i 6. Myślałam ze już mnie więcej instynkt macierzyński nie dopadnie ale dopadł.... niestety rezerwa jajnikowa juz słaba.. choć owulacje mam, wykresy dwufazowe, ból owulacyjny, fsh wyszło w normie, ten cykl mam monitoring, dziś / jutro powinnam mieć owulacje... już tracę powoli nadzieję... Pierwsza trójka była za pierwszym razem potem starliśmy się Ok pół roku a teraz już 14 miesiąc... zawsze chcialam być ginekologiem choć zostałam ortodonka i chyba stad ten niedosyt dziecięcy 🤣

Poważnie?! Myślisz że to u ciebie było teraz przyczyną poronienia? 😔
Badania genetyczne dobre, wyniki też lekarz podejrzewa źle wykształconą kosmowke ale trochę się naczytalam historii dziewczyn, które odstawiały i też ronily (oczywiście nie wszystkie)
Wolę dmuchać na zimne jeśli jest taka możliwość

reklama
Do góry