reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o ciążę 35+ :)

Długo się o ciąże starałam bo prawie siedem lat. Od 30 do 37 roku życia. Badania w porządku, klinika niepłodności zaliczona. Wszystko ok. I nic.
A po 36 roku życia zachodziłam w ciąże od samego spojrzenia na faceta. Pierwsza ciąża poroniona, druga donoszona. Córka ma trzy latka. Sześć miesięcy po jej urodzeniu znowu byłam w ciazy. Znowu poroniona. A w siedem miesięcy po poronieniu znowu byłam w ciazy. Tym razem znowu szczęśliwie odnoszonej. Synek obecnie 14 miesięcy zalicza.
Wiecej dzieci nie planuje. Pod koniec stycznia 2021 będę świętować 40 urodziny. Tak wiec tego, ciąże tzw późne ale nie w moim mniemaniu.

reklama
Nie sądziłam że tyle nas jest 🙈
Jest bardzo dużo! Kiedyś ktoś wstawił na fb posta (grupa lokalna dla mam z naszej miejscowości) I jak zaczęły się ujawniać kobiety przed 40 które urodziły dzieci to nie mogłam ogarnąć kto co i jak :D
Długo się o ciąże starałam bo prawie siedem lat. Od 30 do 37 roku życia. Badania w porządku, klinika niepłodności zaliczona. Wszystko ok. I nic.
A po 36 roku życia zachodziłam w ciąże od samego spojrzenia na faceta. Pierwsza ciąża poroniona, druga donoszona. Córka ma trzy latka. Sześć miesięcy po jej urodzeniu znowu byłam w ciazy. Znowu poroniona. A w siedem miesięcy po poronieniu znowu byłam w ciazy. Tym razem znowu szczęśliwie odnoszonej. Synek obecnie 14 miesięcy zalicza.
Wiecej dzieci nie planuje. Pod koniec stycznia 2021 będę świętować 40 urodziny. Tak wiec tego, ciąże tzw późne ale nie w moim mniemaniu.
Witaj :)
Dajesz nam nadzieję :D Ciekawe od czego to zależy. Może po prostu odpuściłaś?

Witam
Ja 39 lat aktualnie 10tc niestety wczoraj dowiedzieliśmy się, że bliźniaki i serduszka nie biją a w 7 tyg biły.... Narazie czekam na poronienie i nie zamykamy się na dziecko, jeśli tylko pozwolą.
Pozdrawiam
Witaj Kasiu
Ogromnie współczuję 😪 . Dużo siły dla Was na ten czas.
Jeśli tylko będziesz chciała z nami być w gronie starających się to zapraszamy.

Bardzo mi przykro 😔 wiem co czujesz... Sama poroniłam 2 miesiące temu w 18 tygodniu ciąży. Odeszły mi wody i moja córeczka po prostu się udusiła. Gdyby nie to że postanowiliśmy postarać się o kolejne maleństwo nie wiem czy bym się podniosła.
Dlatego nie zamykamy się na kolejne dziecko. To chyba nam dodaje sil
Dziewczyny a czy Wam lekarze zalecają jakieś specjalne przygotowania w takim wieku? Moja lekarka powiedziała że na razie brać kwas foliowy a resztę będziemy myśleć jak już w ciążę zajdę
Mi też kazali tylko kwas foliowy

Dziewczyny a czy Wam lekarze zalecają jakieś specjalne przygotowania w takim wieku? Moja lekarka powiedziała że na razie brać kwas foliowy a resztę będziemy myśleć jak już w ciążę zajdę
No u mnie sprawa wygląda tak, ogólnie byłam na przestrzeni ostatnich 2 miesięcy u dwóch lekarzy jedna powoli zaczyna skłaniać się do głębszej diagnozy i jakiegoś działania. Druga lekarka na chwilę obecną kazała jedynie kwas foliowy brać i zrobić sobie badanie na mutację jakiegoś dziwnego genu MTHFR jeśli coś z tego wyjdzie nie tak to mam brać jakiś inny typ kwasu foliowego. Nie wiem w sumie, której bardziej słuchać czy tej co zaleca już jakieś większe działania i diagnostykę czy u tej która kazała wyluzować, bo dziecko przyjdzie wtedy kiedy zechce. Boję się trochę tracić czas,ale sama jeszcze nie czuję presji :)

reklama
hej. ja urodziłam w lipcu synka (pierwsze dziecko). mam 36lat. w tej chwili nie zabezpieczamy sie bo chcemy jeszcze jedno dzieciatko. narazie karmie piersia wiec nawet nie mam okresu. po nowym roku kupie testy owu i zobacze co sie dzieje w moim organizmie, czy mam oulacje itp

Do góry