reklama
G
gość_AL19
Gość
Wiadomo lekarz decydujeWłaśnie na dwóch są (6x5 mm i 7x2mm) ale w stresie nawet nie zapytałam gdzie one są umiejscowione i czy jest sens starać się w tym miesiącu i próbować czy od razu lecieć na zabieg :/
Ja wolałam odrazu zrobić zabieg. Nie wiem jak na NFZ ale prywatne poszłam zrobiłam i po 2h byłam już w domu
Nel331
Fanka BB :)
Ja robiłam na NFZ, poszłam rano, po południu wzięli mnie na zabieg, po niecałej chyba godzinie była w sali już po. O 22 wyszłam do domu ale tylko dlatego ze chciałam i się uparłam. Byłam po histero z laparo w narkozie to dlatego. Sama histero to szybciutko i do domkuWiadomo lekarz decyduje
Ja wolałam odrazu zrobić zabieg. Nie wiem jak na NFZ ale prywatne poszłam zrobiłam i po 2h byłam już w domu
Najlepiej zapytać lekarza
Jak szybciutko mi lekarz powiedział ze 1 dzień przyjęcie- mam być na czczo i zrobią badania (krew), drugi dzień zabieg i trzeci dopiero wyjście :/Ja robiłam na NFZ, poszłam rano, po południu wzięli mnie na zabieg, po niecałej chyba godzinie była w sali już po. O 22 wyszłam do domu ale tylko dlatego ze chciałam i się uparłam. Byłam po histero z laparo w narkozie to dlatego. Sama histero to szybciutko i do domku
Nel331
Ja miałam konsultacje z anestezjologiem kilka dni przed zabiegiem. Wiedziałam tez wcześniej jakie badania zrobić. Wiec na oddział szlam już z wynikami itp, potem pielęgniarka uzupełniała resztę, czekałam, wróciłam i jak mogłam samodzielnie chodzić to poszłam do domu ale to dlatego ze lekarz powiedział ze jestem uparta i szybsza niż wiatr bo jak był na sali to wymiotowałam a dwie minuty później byłam pełna energii wiec warunkowo wypisał mnie do domu. Z tym ze ja miałam histero z laparoskopia w znieczuleniu ogólnymJak szybciutko mi lekarz powiedział ze 1 dzień przyjęcie- mam być na czczo i zrobią badania (krew), drugi dzień zabieg i trzeci dopiero wyjście :/
Zestresowanaja
Początkująca w BB
A to ma być sama histeroskopia czy histeroskopia z laparoskopia? Jeśli sama histeroskopia to zwykle jest to zabieg jednodniowy i tego samego dnia wychodzi się do domu. Chyba żeby szpital miał jakieś inne procedury. Jeśli chodzi o laparo to faktycznie schodzi się zwykle około 3 dni. Ja na termin zabiegu na NFZ czekałam zwykle ok miesiąca, nie było opcji od ręki. Masz już skierowanie? Co na nim pisze?Jak szybciutko mi lekarz powiedział ze 1 dzień przyjęcie- mam być na czczo i zrobią badania (krew), drugi dzień zabieg i trzeci dopiero wyjście :/
Na skierowaniu jest „polip trzonu macicy- skierowanie do histeroskopi”A to ma być sama histeroskopia czy histeroskopia z laparoskopia? Jeśli sama histeroskopia to zwykle jest to zabieg jednodniowy i tego samego dnia wychodzi się do domu. Chyba żeby szpital miał jakieś inne procedury. Jeśli chodzi o laparo to faktycznie schodzi się zwykle około 3 dni. Ja na termin zabiegu na NFZ czekałam zwykle ok miesiąca, nie było opcji od ręki. Masz już skierowanie? Co na nim pisze?
Bo ginekolog zauważył 2 polipy na usg i stwierdził, że przy tym zabiegu bez problemu je usuną. Być może aż 3 dni mam być w szpitalu ze względu właśnie na badania które mają zrobić na miejscu ale może uda mi się wcześniej je wykonaćNa skierowaniu jest „polip trzonu macicy- skierowanie do histeroskopi”
Madame JS
Więc już wiesz, gdzie się znajdują :-)Na skierowaniu jest „polip trzonu macicy- skierowanie do histeroskopi”
Mnie powiedziano, że polip może, ale nie musi utrudniać zajście w ciążę. Ale ponieważ jestem kandydatką do in vitro, poradzono mi pozbyć się go jak najszybciej, bo mogłoby to być kryterium przeciwko całemu procesowi.
Leczę się we Francji i cała przygoda trwała u mnie od 8. do 13. tego samego dnia. Zabieg pod narkozą, techniką MyoSure. 6 dni później miałam już HSG, a starać mogłam się w kolejnym cyklu.
reklama
Zestresowanaja
Początkująca w BB
Albo taka polityka szpitala, że lubi sobie potrzymać pacjentki 3 dni, tak też bywa. W każdym razie zabieg to nic strasznego, w szpitalu, w którym ja robiłam histero (a miałam więcej niż raz) to był naprawdę rutynowy zabieg, a pielęgniarka mówiła, że nigdy nie zdarzyły im się powikłania związane z histero odkąd ona tam pracuje (już chwilę pracowała ). W sumie żadne badania nie były do histero wymagane, ale może co szpital to obyczaj albo chce Cię lekarka po prostu przebadać dodatkowo, to tym lepiej dla Ciebie wiem, że to straszne jak się idzie pierwszy raz i jeszcze wypada ten jeden miesiąc starań, ja za pierwszym razem miałam ochotę się wycofać. Ale koniec końców to naprawdę nie było nic strasznego. A masz już wyznaczony termin? Zabieg na pewno Ci nie zaszkodzi, a myślę, że może przybliżać do upragnionej ciąży, polipy lepiej usunąć w ten sposób (bo czasem niektórzy próbują podawać hormony i sprawdzają czy się wchłonęły i wtedy to trwa nawet kilka miesięcy, a i tak zwykle trzeba je wyciąć koniec końców, szkoda tracić tyle czasu) powodzenia i trzymam kciuki! I oczywiście dawaj znać, jak było i co dalejBo ginekolog zauważył 2 polipy na usg i stwierdził, że przy tym zabiegu bez problemu je usuną. Być może aż 3 dni mam być w szpitalu ze względu właśnie na badania które mają zrobić na miejscu ale może uda mi się wcześniej je wykonać