reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Młoda1994, daj znać jak wyniki grudniowe. Lekarz nic z tym nie chciał zrobić jak starałas się? Nie mówił, że trzeba podwyzszyc stosunek lh do fsh?

Wyplakalam się wczoraj mezulkowi w ramię, pogadaliśmy i nabrałam dzięki niemu więcej optymizmu mimo, że okazało się, że jego wyniki hormonalne (też fsh i lh) wyszły słabe. Poswiecimy teoche czasu na uregulowanie hormonów i może wtedy coś z tych działań wyjdzie. Na chwilę obecną wiem, że kolejne cykle będą na bank stracone.
Dam znać napewno. Co do stosunku lh do fsh lekarze nie patrzą tutaj w ten sposób ale u mnie może być tak niski ponieważ ja miałam te badania robione dzień przed miesiączka.

W Pl nie kazali podwyższac bo ja zachodzilam w ciążę.

Wracam od lekarza, wieści słabe ale wreszcie się mną "zainteresowała". Po pierwsze potwierdziła cykl bezowulacyjny, po namowach zrobiła USG bo ona twierdzi, że sama dla siebie jestem najlepszym diagnostą ;) Nie czuję owu zupełnie, testy też jej nie pokazują, ani śluz ani temperatura.
Wynik progesteronu marność nad marnościami i z takim nie mogło nawet dojść do zapłodnienia, cud że cykle mam regularne i wcześniej dochodziło do owulacji.
I na koniec tarczyca, zaczęłam leczenie bo wyniki niby w normie ale na granicy i mam wszelkie objawy niedoczynności , po prostu całą listę a najbardziej nie da się ukryć tych 7kg od sierpnia :/
I to też jest winowajca pozytywnego testu, w trzeciej ciąży nigdy nie byłam, te czułe sikańce wyłapują antyciała tarczycowe, które od bety różnią się tylko 2 aminokwasami więc w moim przypadku jedyny prawdziwy będzie test z krwi.
Dostałam duphaston i eutyrox, kontrola w styczniu.
Dla mnie najważniejsza jest wiadomość, że mogę przestać się obwiniać bo do poronienia nie doszło. Skutecznie mnie to zdążyło zablokować :/

Hej :) dziś miałam badanie sono hsg trochę boli ale serio bol jest niewielki :) okazało się ze moje jajowody są całkowicie drożne :) w następny piątek mam wizytę i zaczynam stymulację ! Tak się cieszę wiem, ze na radość jeszcze za wcześnie ale cieszę się ze mogę starać się bez in vitro :)

Dziewczyny możecie mi pomóc z interpretacją?? Pogubilam się troszkę.... dziś 15dc, cykle mam 30dniowe. Czyli owu powinna być przede mną. Jajnik już trochę kluje.

Załączniki

• 1574206983870306263251810441430.jpg
    1574206983870306263251810441430.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 76
Dziewczyny możecie mi pomóc z interpretacją?? Pogubilam się troszkę.... dziś 15dc, cykle mam 30dniowe. Czyli owu powinna być przede mną. Jajnik już trochę kluje.
Ja tu nie widzę pozytywa ale tym się nie martw bo negatywny test owu nie oznacza że owu nie będzie.

Dodam że test ten przedostatni niebieski jest już zbliżony do pozytywa ale jeszcze pozytywnym nie jest.

reklama
W pon miałam pęcherzyk 12mm a dzisiaj nad ranem mnie mega zaczął boleć jajnik. I to tak boli a za chwilę przechodzi. Nie jest to jednorazowy ból a powtarzający się co jakiś czas. Co to może być?? Na owulację za wcześnie...

Do góry