reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Muszę poszperać w internetach na ten temat :D
Koniecznie :) Castagnus to wyciąg z niepokalanka a więc naturalna sprawa. Bierze się przez 3 miesiące i później 3 miesiące przerwy :) Ja jestem w 2 miesiącu przerwy już.

Udało mi się opanować biegunkę, ale brzuch boli strasznie, jakbym miała jakieś skurcze jelit po prostu masakra. Nawet pod żebra mi ten ból wszedł. W dodatku bolą mnie plecy na wysokości łopatek i pod łopatkami. Marzę o gorącym prysznicu i łóżku...

A ja z ciekawości zrobiłam test ale nie z pierwszego moczu i biel vizira :/ ale 23dc to chyba za wczas?
Tak jak poprzedniczka - zależy ilu dniowe masz cykle :) Ja mam 30 dniowe, dziś jest 27 dc, zakładając, że wczoraj 7 dni po owu była implantacja (podejrzewam po objawach), to i dla mnie dziś byłoby za wcześnie bo ponoć betaHCG zaczyna być wykrywalna (we krwi a nie w moczu!) po 48h od implantacji :D Sama zastanawiam się czy mi ewentualny test wyjdzie pozytywny w dniu @ jeżeli ja ciągle siusiam i mam rozwodniony mocz.

Tak jak poprzedniczka - zależy ilu dniowe masz cykle :) Ja mam 30 dniowe, dziś jest 27 dc, zakładając, że wczoraj 7 dni po owu była implantacja (podejrzewam po objawach), to i dla mnie dziś byłoby za wcześnie bo ponoć betaHCG zaczyna być wykrywalna (we krwi a nie w moczu!) po 48h od implantacji :D Sama zastanawiam się czy mi ewentualny test wyjdzie pozytywny w dniu @ jeżeli ja ciągle siusiam i mam rozwodniony mocz.
Dokładnie hcg pojawia się we krwi po 48h po zagniezdzeniu i najpierw pojawia się we krwi a po czasie przefiktrowany przez nerki trafia do moczu.

A co do częstego siusiania to faktycznie może być tak że test nie wykryje. Dlatego jak wiesz ze często korzystasz z WC i często pijesz to warto udać się do labo na badanie z krwi. To będzie pewniejsze.

Dokładnie hcg pojawia się we krwi po 48h po zagniezdzeniu i najpierw pojawia się we krwi a po czasie przefiktrowany przez nerki trafia do moczu.

A co do częstego siusiania to faktycznie może być tak że test nie wykryje. Dlatego jak wiesz ze często korzystasz z WC i często pijesz to warto udać się do labo na badanie z krwi. To będzie pewniejsze.
No co do picia to dużo pije ale szczególnie w nocy więc rano mój mocz i tak się nie nada xD

reklama
Do góry