reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Nie byłam na becie bo po ostatniej nieudanej ciąży stwierdziłam że doczekam dłużej żeby siebwysztsko rozwinęła tu dzisiaj takie coś :(a czy jak mam w domu duphaston to może go zażywać? Czy poczekać i w pon skontaktować to z ginem

reklama
KiedyPytam najlepiej się nie nastawiac, masz rację, ale i tak zaciskam :)
Ja 7dc.

Nnat, dziękuję Ci za słowa otuchy ale już czasem mi się płakać chce :(

A właśnie, możliwe jest, żeby na początku ciazy był za mały progesteron by utrzymać ciąże, podczas gdy na badaniu w 22dc wyszedł poziom prawidłowy?
O to przed Tobą ważne dni :) idziesz na monitoring? Ja się nie nastawiam w ogóle. Wręcz wkurza mnie to że cykl znowu taki długi jak cholera. 19 dc i dopiero owu. Przy takich długich cyklach i jeszcze jak się zdarzają bezowulacyjne to faktycznie jakaś ciąża dopiero za rok...

Hej, myśle ze Wy jesteście o wiele lepsze w liczeniu beta hcg ode mnie. W tamtym tygodniu w sobotę beta wyszła 425 a dzisiaj czyli po 7 dniach 2818. Wcześniej rosła dużo szybciej a teraz zwolniła.... nastawiałam się na betę ok 5000 a jak zobaczyłam 2818 na wyniku to az łzy do oczy napłynęły.. wizyta u gin we wtorek dopiero..

Ja z kolei czytałam, że to niepotwierdzona bujda z tym „odpoczywaniem” plemników i starający się powinni się kochać zawsze, kiedy mają na to ochotę bo nie ma to wpływu na jakość nasienia. Nawet codziennie. Ja bym sobie pluła w brodę, że nie robiłam tego codziennie, jakby się potem okazało, że się nie udało. A tak to wiesz, że zrobiłaś wszystko co w twojej mocy żeby w pełni wykorzystać ten czas. :)
Potwierdzam. Robiliśmy to prawie codziennie bo tak mieliśmy ochotę i fasolka obecna ;)

Potwierdzam. Robiliśmy to prawie codziennie bo tak mieliśmy ochotę i fasolka obecna ;)
My tak robiliśmy codziennie w ostatnim cyklu i zaszłam ale szybko niestety poroniłam. Teraz było kolejne płodne okienko i każdego dnia się kochaliśmy, dzień po owu też. I dzisiaj zobaczyłam absolutny cień cienia na teście a jestem w 9dpo. Nic, tylko się bzykać dziewczęta :D

My tak robiliśmy codziennie w ostatnim cyklu i zaszłam ale szybko niestety poroniłam. Teraz było kolejne płodne okienko i każdego dnia się kochaliśmy, dzień po owu też. I dzisiaj zobaczyłam absolutny cień cienia na teście a jestem w 9dpo. Nic, tylko się bzykać dziewczęta :D
W takim razie trzymam kciuki aby ten cień to był ten ktoś o kim marzysz :)
Enej bardzo mi przykro.........ściskam....

Hej, myśle ze Wy jesteście o wiele lepsze w liczeniu beta hcg ode mnie. W tamtym tygodniu w sobotę beta wyszła 425 a dzisiaj czyli po 7 dniach 2818. Wcześniej rosła dużo szybciej a teraz zwolniła.... nastawiałam się na betę ok 5000 a jak zobaczyłam 2818 na wyniku to az łzy do oczy napłynęły.. wizyta u gin we wtorek dopiero..
ale to zly wzrost? wpisz sobie w aplikacje do obliczenia bety. Pow8nna rosnac o min 66% co 48h

Kochana niema co robić bety co 7 dni. Wiarygodny wynik to po 48h. Tylko nie potrzebny stres sobie robisz .

reklama
Dziewczyny ja robiłam dziś pierwszym moczem test owu i był dodatni, wklejalam fotkę a potem zrobiłam w południe i już ujemny, tzn mocno jaśniejszy od kontrolnej. Czy teraz jeszcze zrobić czy ten skok już był? I jeszcze raz zapytam, czy od tego pozytywnego testu liczy się te 24 h na owu czy że dopiero za 24 h będzie...

Do góry