reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

reklama
Nawet jak domowy test pokazuje negatyw to idziesz na betę?
Tak dlatego ze te domowe czasem najczulsze mogą nie pokazać ciąży. Może być za małe stężenie w moczu. Dlatego pójdę na betę tak czy inaczej bo muszę mieć wiarygodny wynik. Aczkolwiek wiadomo ze jak domowy wyjdzie negatyw to pozbawi mnie on złudzeń.

A robiłaś domowe czy z krwi? Z tymi domowymi podobno różnie bywa. Trzymam się tej myśli bo ja testuje jutro. Najpierw domowy a później betę.
Kochana ja też tak mam że nie do końca ufam tym testom domowym.
Jednej wyjdzie przed terminem @ A drugiej nie pokaże wogule testu pozytywnego mimo że ciaza jest. Tylko nie potrzebne stresy i nerwy jak widzimy tylko na teście 1 kreske

Dla mnie te testy ciazowe są wszystkie robione na jedno kopyto.

Mi raz pokazał ciążę mimo że w niej nie byłam A raz nie pokazał mimo że ciaza byla.

Obecnie mieszkam w DE i niestety jak mam podejrzenia ciąży to muszę robić testy domowe ponieważ na betę hcg potrzebuje skierowania. Prywatnie się nie da tego u mnie zrobić niestety.

No ja jednak wolałabym się nie zastanawiać po domowym czy jednak tak czy siak. Dlatego zrobię ta betę. A domowy zrobię bo po prostu został mi jeden. I stwierdziłam ze go sobie wykorzystam choćby żeby sprawdzić jak się on ma do krwi:) ogólnie to powiem wam ze mam taki spokój psychiczny. Jak mam pms to mąż żartuje ze se wyprowadzi żeby mnie nie drażnić a teraz i love you mamy:) także nastawiłam się pozytywnie niezależnie od wyniku no i pms przez to lżejszy:)

Oby się udało.

Ja też się jakoś pierwszy raz od dłuższego czasu nastawilam pozytywnie że się udało.

A to przez to że miałam w tym cyklu plamienia brązowe i śluz różowy w 14dc (nigdy mi się to nie zdazalo).

Dzisiaj mam 29dc ale u mnie okresu przez ostatnich 5 miesięcy jest rozlegulowany i narazie boję się robić testu ponieważ może być jeszcze za wcześnie i pokaże mi 1 kreskę. A nie chce się rozczarować.

Chociaż jak ma przyjść @ to przyjdzie i mimo że np testu nie zdążę zrobić A @ się pojawi to też będzie mi przykro że znowu się nie udało.

Ja to tez bym najchętniej poczekała ale w czwartek mam wizytę a po duphastonie okres sie przesuwa no i wole wiedzieć już co i jak. Jak nic z tego to nie skorzystam z wizyty a jak coś to skorzystam bo do mojego lekarza ciężko się dostać z dnia na dzień. A mam taka prace ze nie ma mowy o pracy jeśli się udało.

reklama
Ja to tez bym najchętniej poczekała ale w czwartek mam wizytę a po duphastonie okres sie przesuwa no i wole wiedzieć już co i jak. Jak nic z tego to nie skorzystam z wizyty a jak coś to skorzystam bo do mojego lekarza ciężko się dostać z dnia na dzień. A mam taka prace ze nie ma mowy o pracy jeśli się udało.
Aha no to inna bajka. Nie warto narażać siebie i ewentualnie fasolkę na niebezpieczeństwo i stresy. To może zrób betę będziesz miała pewniejsze wynik. Bo faktycznie test ciążowy może nie pokazać jeszcze ciąży.

Do góry