reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Jak narazie @ Nie mam. Więc nadzieja jest. Tu dziewczyny mi pisały że test o czułości 10 może wykryć ciążę dopiero na 10 dni po terminie miesiączki. Więc czekam do wtorku środy jeśli nadal @ Nie będzie to za testuje jeszcze raz. Jeśli znowu nic nie wyjdzie to czeka mnie szybsza wizyta u ginekologa

Witajcie dziewczyny :-)
Mnie rześki poranek nastawil bardzo pozytywnie, jest na dworze po prostu cudnie [emoji3059]

MisiaJasia po 1 jesteś świezynka a nie jakaś stara dooopa więc się nie łam [emoji41] poza tym zgadzam się z dziewczynami owi może Cie zaskoczyć. Z partnerem na obczyźnie może być ciut trudniej ale to nie znaczy że to niemożliwe [emoji4] głową do góry

Fiddlee mnie też wszechobecny wysyp brzuszków wśród znajomych nastawia pozytywnie [emoji4]

Ja się cieszę zmniejszająca się liczba tabletek a potem odstawienie. Muszę zakupić kwas foliowy żeby już lykac bo czytałam że to dobrze brać już ileś tam przed planowana ciąża, a na razie biorę tylko preparat multieitaminowy który ma w składzie kwas foliowy.

Dziewczyny a kiedy można zrobić test z krwi zeby wynik był wiarygodny? W styczniu robiłam 31 dc i miałam wartość 193

Test z krwi można robić nawet 3 dni przed terminem @ z tego co mi wiadomo ale jeśli się mylę to proszę żeby ktoś mnie poprawił.

Dziewczyny a kiedy można zrobić test z krwi zeby wynik był wiarygodny? W styczniu robiłam 31 dc i miałam wartość 193
Ja robilam tydzien po terminie miesiaczki i wyszlo mi Ogolnie beta jest czulsza niz testy domowe :)

Ja sie dzis posmialam troszke.. bo moj Jasiek taki troche ciemnota w sprawach rozmnazania (jest ode mnie duzo mlodszy) i tak gadamy.. ze dostalam okres.. wiec owulacja pewnie bedzie wczesniej itd.. i wyszlo ze on myslal ze kobieta moze zajsc w ciaze zawsze poza okresem.. a jak mu powiedzialam ze jajeczko zyje max 24h to az zamilkl.. po czym uznal ze trzeba miec mega pecha zeby zaliczyc wpadke.. ale tez mega szczescie zeby zeby zajsc w ciazy kiedy sie tego chce..
Posmialam sie troche ale jemu chyba tez mina zrzedla w obecnej sytuacji.. ale i tak mnie bawi jaki jest glupiutki [emoji23]

Ja robilam tydzien po terminie miesiaczki i wyszlo mi Ogolnie beta jest czulsza niz testy domowe :)

Ja sie dzis posmialam troszke.. bo moj Jasiek taki troche ciemnota w sprawach rozmnazania (jest ode mnie duzo mlodszy) i tak gadamy.. ze dostalam okres.. wiec owulacja pewnie bedzie wczesniej itd.. i wyszlo ze on myslal ze kobieta moze zajsc w ciaze zawsze poza okresem.. a jak mu powiedzialam ze jajeczko zyje max 24h to az zamilkl.. po czym uznal ze trzeba miec mega pecha zeby zaliczyc wpadke.. ale tez mega szczescie zeby zeby zajsc w ciazy kiedy sie tego chce..
Posmialam sie troche ale jemu chyba tez mina zrzedla w obecnej sytuacji.. ale i tak mnie bawi jaki jest glupiutki [emoji23]
Aj faceci, dobrze, że już wie i nie będzie Ci na nerwach grał :) mój mąż to przestudiował calyibternet żeby wiedzieć co ja w ogóle do niego mówię po wizytach u ginekologa

reklama
Ja mam męża w wieku 36 lat A nawet na tyle nie wskazuje jego zachowanie i wygląd. Też trochę jest ciemny w tych sprawach. Jak czasami się o coś mnie pyta to mu tłumaczę co nie co pokaże na Internecie i coś tam złapie ale zauważyłam że zaczął bardzo dużo czytać na ten temat w Internecie. I bardzo dużo chce ze mną rozmawiać na te tematy.

Do góry