reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
MisiaJasia mój też jest młodszy i też czasem jak coś palnie to szok, do dziś pamiętam jak szłam nim na zakupy przed porodem żeby kupić rzeczy potrzebne do szpitala między innymi te pierwsze pampersy i mówię do niego " weź 'jedynki' te 3-5kg" i wziął po czym patrzę a on minę ma taką nietęgą I mówi " ale jak to 3 do 5 kg kupy??!!" uśmiałam się setnie po czym mu wytłumaczyłam że to waga dziecka, do dziś Zastanawiam się co by było gdyby zobaczył pierwsze pampersy w rozmiarze 4 lub 5 11-20kg [emoji16][emoji16][emoji1787][emoji1787]

MisiaJasia mój też jest młodszy i też czasem jak coś palnie to szok, do dziś pamiętam jak szłam nim na zakupy przed porodem żeby kupić rzeczy potrzebne do szpitala między innymi te pierwsze pampersy i mówię do niego " weź 'jedynki' te 3-5kg" i wziął po czym patrzę a on minę ma taką nietęgą I mówi " ale jak to 3 do 5 kg kupy??!!" uśmiałam się setnie po czym mu wytłumaczyłam że to waga dziecka, do dziś Zastanawiam się co by było gdyby zobaczył pierwsze pampersy w rozmiarze 4 lub 5 11-20kg [emoji16][emoji16][emoji1787][emoji1787]
[emoji23][emoji23][emoji23] no ja sie z Jankiem zapewne jeszcze nie raz usmieje.. bo dla Niego to pierwsze dziecko wiec wszystko nowe.. ja to tam juz cos liznelam z tematu dwukrotnie [emoji23]

Kochana ja jestem dzisiaj 6dpo terminie @ test negatywny ale @ brak. Więc zostało nam czekać i zrobić test za kilka dni lub udać się do gin na kontrolę jeśli testy nic nie pokaża

Ja testuje w niedzielę rano.. :) trzymam kciuki, aby miesiączka już się nie pojawiła i się okazało, że mieszka już u ciebie mała fasolka. ❤️

Dziękuję kochana. Również życzę Ci tego samego z całego serca. Ale już tyle łez wylalam że mam mała nadzieję że się udało ale nie nastawiam się zbytnio żeby nie było rozczarowania i załamania psychicznego. A w niedzielę to który będzie twój dzień cyklu? Zbytnio się nie przejęłam dzisiejszym testem negatywnym ponieważ nie na każdego test zadziała pozytywnie na 6 dni po terminie spodziewane @ Więc zostało czekać jeszcze parę dni i zatestowac i nie zależnie jaki wynik będzie testu za parę dni będę się musiała wybrać do ginekologa jeśli @Nadal u mnie nie będzie.

Dziewczyny, której z was pierwszy raz miesiączka się spóźniała i się okazało, że ma jakieś zaburzenia hormonalne? Bo kurcze, u mnie już 6 dzień odkąd nie mam miesiączki, test wczorajszy negatywny, podbrzusze nadal boli co jest dla mnie bardzo dziwne. Wydaje mi się, że gdyby była fasolka to podbrzusze tak długo by nie bolało?...

Dziękuję kochana. Również życzę Ci tego samego z całego serca. Ale już tyle łez wylalam że mam mała nadzieję że się udało ale nie nastawiam się zbytnio żeby nie było rozczarowania i załamania psychicznego. A w niedzielę to który będzie twój dzień cyklu? Zbytnio się nie przejęłam dzisiejszym testem negatywnym ponieważ nie na każdego test zadziała pozytywnie na 6 dni po terminie spodziewane @ Więc zostało czekać jeszcze parę dni i zatestowac i nie zależnie jaki wynik będzie testu za parę dni będę się musiała wybrać do ginekologa jeśli @Nadal u mnie nie będzie.

Hmm.. A pierwszy raz ci się miesiączka spóźnia tak długo? :)

Dzień dobry wszystkim :)
ja już w pracy. U nas piękna pogoda że aż chce się wstawać.
Wczoraj spotkałam koleżankę która chodziła w pierwszej ciąży w podobnym czasie do mnie i patrzę a ona z brzuszkiem!! Aż oczy przetarłam. Super wieści- pogłaskałam ją po brzuszku żeby się "zarazić" i może tym razem też będziemy chodziły w ciąży w tym samym czasie :D

reklama
Hmm.. A pierwszy raz ci się miesiączka spóźnia tak długo? :)
Tak pierwszy raz. Wcześniej mi się spóźniala max 4 dni z powodów problemów z hormonami. Teraz mam wszystko uregulowane dostałam informację od Endo przed wczoraj także wiem że opóźnienie nie jest z powodu problemów z hormonami. Mi przeważnie okres się spóźnial przez wysoki poziom prolaktyny oraz TSH ale na szczęście mam to unormowane

Do góry