reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Jeśli jest bardzo dokuczliwy ból brzucha to jedź do szpitala A jeśli da się wytrzymać to poczekaj jeszcze parę dni i zrób ponownie test. Mi się spóźnia też 5 dni cykle mam 30-34 dc jutro mam 36dc i mam zamiar zrobić test o czułości 10 może już coś pokaże. Hormony mam w normie. A u Ciebie jak TSH prolaktyna ft3 ft4 LH FSH testosteron progesteron. Miałaś te badania wykonane. Niestety oprócz problemów z hormonami albo ciąży nie mam pojęcia co może być powodem opóźnienia się miesiączki. Ja będę testować jutro i jeśli jutro wyjdzie negatywny to za testuje jeszcze we wtorek jeśli nadal @ Nie będzie. I jeśli znowu wyjdzie negatywny to zapiszę się do gin.

reklama
Hej Wam Wszystkim:) Dopiero zaczynamy z małżonkiem nasze starania (w sumie zaczęliśmy dosłownie 2 tygodnie temu;)). Cykle mam mniej więcej równe około 30 dni, natomiast nie mam niestety pewności czy mam w ogóle owulację z powodów przebojów z okresem z okresu nastoletniego (zaczęłam brać hormony, bo moje okresy trwały 2 tygodnie, odstawiłam je rok temu).. Od około 2 miesięcy biorę kwas foliowy i suplement diety miositogyn. Jako, że mam już 30 lat to postanowiłam od razu iść do lekarza żeby przyspieszyć sprawę ;) Byłam mniej więcej 5 dni po okresie i lekarz powiedział mi, że te komórki jajowe coś nie rosną (tzn, są wszystkie takiej samej wielkości) i można by je podstymulować i obserwować dalej.. Tylko tak się zastanawiam czy takie stymulowanie dodatkowe to norma na samym początku starań? Powinnam się cieszyć,że lekarz tak do tego podchodzi? Jak na razie miałam robione tylko USG i żadnych badań z krwi. Jak u Was wygląda prowadzenie przez lekarza ? Raczej coś robią czy każą tylko cierpliwie wypatrywać dwóch kresek ? Owocnych starań życzę wszystkim obecnym :)

Jeśli jest bardzo dokuczliwy ból brzucha to jedź do szpitala A jeśli da się wytrzymać to poczekaj jeszcze parę dni i zrób ponownie test. Mi się spóźnia też 5 dni cykle mam 30-34 dc jutro mam 36dc i mam zamiar zrobić test o czułości 10 może już coś pokaże. Hormony mam w normie. A u Ciebie jak TSH prolaktyna ft3 ft4 LH FSH testosteron progesteron. Miałaś te badania wykonane. Niestety oprócz problemów z hormonami albo ciąży nie mam pojęcia co może być powodem opóźnienia się miesiączki. Ja będę testować jutro i jeśli jutro wyjdzie negatywny to za testuje jeszcze we wtorek jeśli nadal @ Nie będzie. I jeśli znowu wyjdzie negatywny to zapiszę się do gin.

Tak, tak miałam te badania robione i mam wszystko w normie. :) trzymam mocno za ciebie kciuki i za wszystkie starające się ❤️
Mój mąż stwierdził, że na dzisiejszym teście widzi drugą, bladą kreskę ledwo widoczną ale ja jej nie widzę, więc uważam, że negatyw. Kurcze, w życiu mi się tak miesiączka nie spóźniała. Jeśli chodzi o ból to jest do wytrzymania, odzywa mi się prawy jajnik od dwóch dni dodatkowo. Miałam z niego owulacje, także nie wiem co myśleć... Ból podbrzusza towarzyszy mi jak chodzę, a ból prawego jajnika bez znaczenia czy chodzę czy leżę...

Hej Wam Wszystkim:) Dopiero zaczynamy z małżonkiem nasze starania (w sumie zaczęliśmy dosłownie 2 tygodnie temu;)). Cykle mam mniej więcej równe około 30 dni, natomiast nie mam niestety pewności czy mam w ogóle owulację z powodów przebojów z okresem z okresu nastoletniego (zaczęłam brać hormony, bo moje okresy trwały 2 tygodnie, odstawiłam je rok temu).. Od około 2 miesięcy biorę kwas foliowy i suplement diety miositogyn. Jako, że mam już 30 lat to postanowiłam od razu iść do lekarza żeby przyspieszyć sprawę ;) Byłam mniej więcej 5 dni po okresie i lekarz powiedział mi, że te komórki jajowe coś nie rosną (tzn, są wszystkie takiej samej wielkości) i można by je podstymulować i obserwować dalej.. Tylko tak się zastanawiam czy takie stymulowanie dodatkowe to norma na samym początku starań? Powinnam się cieszyć,że lekarz tak do tego podchodzi? Jak na razie miałam robione tylko USG i żadnych badań z krwi. Jak u Was wygląda prowadzenie przez lekarza ? Raczej coś robią czy każą tylko cierpliwie wypatrywać dwóch kresek ? Owocnych starań życzę wszystkim obecnym :)

Według mnie wszystkie badania powinnaś zrobić przed staraniami, aby wykluczyć wszelkie nieprawidłowości. :) chociaż słyszałam, że wiele lekarzy twierdzi, że 6 miesięcy starań to jest taki optymalny czas, jeśli nic nie wychodzi po roku to wtedy wysyłają na badania.
Życzę dwóch kresek. ❤️

Według mnie wszystkie badania powinnaś zrobić przed staraniami, aby wykluczyć wszelkie nieprawidłowości. :) chociaż słyszałam, że wiele lekarzy twierdzi, że 6 miesięcy starań to jest taki optymalny czas, jeśli nic nie wychodzi po roku to wtedy wysyłają na badania.
Życzę dwóch kresek. ❤

dziękuję bardzo za odpowiedź;-) a co myślisz o tym, że tak od razu lekarz chce coś tam pobudzać do rozwoju itd? przyznam, ze słyszałam jakieś tam opowieści koleżanek i nie spotkałam się żeby ktoś tak od razu już coś tam chciał przyspieszać tylko raczej każą odczekać jakiś czas z naturalnym staraniem się.. szczególnie, że też słyszałam, że taka "stymulacja" zwiększa ryzyko/szansę ciąży bliźniaczej ;-)

Mnie też dzisiaj jajniki pobolewaja, bardziej prawy. Ale to ja chyba nie dam rady bo błędnik zaczął się odzywac, a kilka lat już był spokój. Ajj jak nie urok to... :(

A co z błędnikiem? Ja miewam okropne zawroty głowy i nikt nie wie dlaczego
Podobno właśnie to efekt nie leczone choroby lokompcyjnej.. do tej pory było ok ale w ostatnich miesiącach zawroty głowy, bóle głowy. Z racji starań nic poza lokomotivem dla dzieci nie mogę brać, a i to tylko w ekstremalnych przypadkach.

reklama
Tak, tak miałam te badania robione i mam wszystko w normie. :) trzymam mocno za ciebie kciuki i za wszystkie starające się [emoji3590]
Mój mąż stwierdził, że na dzisiejszym teście widzi drugą, bladą kreskę ledwo widoczną ale ja jej nie widzę, więc uważam, że negatyw. Kurcze, w życiu mi się tak miesiączka nie spóźniała. Jeśli chodzi o ból to jest do wytrzymania, odzywa mi się prawy jajnik od dwóch dni dodatkowo. Miałam z niego owulacje, także nie wiem co myśleć... Ból podbrzusza towarzyszy mi jak chodzę, a ból prawego jajnika bez znaczenia czy chodzę czy leżę...
Kochana ja jestem dzisiaj 6dpo terminie @ test negatywny ale @ brak. Więc zostało nam czekać i zrobić test za kilka dni lub udać się do gin na kontrolę jeśli testy nic nie pokaża

Do góry