reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Może nic z tego nie będzie. Przed poprzednia udana aid też się czułam jak przed okresem. Najgorsze jest to czekanie. Wolałabym od razu wiedzieć że się nie udało niż ciągle się łudzić
No nie mam. Ale ja czuje ze się zbliża. Dzień się jeszcze nie skończył.

Może nic z tego nie będzie. Przed poprzednia udana aid też się czułam jak przed okresem. Najgorsze jest to czekanie. Wolałabym od razu wiedzieć że się nie udało niż ciągle się łudzić
Dlatego ja wczoraj zrobiłam test i już ide nie łudzę:) nie pozostawił mi żadnych watpliwosci.

Taki nasz los kochana. Ja też ciągle czekam bo dla mnie robienie testu ciazpwego przy nieregularnych okresach to wielki bezsens. Pierwszy test robię dopiero 5 czerwca jak okresu nie będzie.

Nam nic innego nie pozostało jak czekac

reklama
Witam
Trafiłam do lekarza który leczy niepłodność
Już po pierwszej wizycie wysłał mojego partnera na badania nasienia
Wynik tragiczny lekarz rozłożył ręce
I powiedział ze na ta chwile tylko in vitro wiec załamanie
Ale dał nadzieje ze czasem bywa tak ze wynik jest gorszy i proponuje 3 msc kuracje fertilman plus i kolejne badanie nasienia.
Po 3 msc wyniki dużo lepsze ale niestety nie na tyle aby naturalnie zajść.
Poszłam na wizytę kontrolna i już z myślą o podejściu do IUI.
Niestety kolejne rozczarowanie lekarz wypisał skierowanie do szpitala na Laparoskopię z chromoskopia po zbadaniu stwierdził ze podejrzewa enometrioze i żebym nie wyrzucała pieniędzy w błoto (IUI) najpierw musi mnie obejrzeć w środku i również wykonać drożność ktora będzie niezbędna do inseminacji.
Obecnie jestem 4 dni po laparo i zabieg był strzałem w 10tke !
Lekarz kierujący wykonywał ta laparo i okazało się ze mam enometrioze miednicy mniejszej 1 stopnia
Odrazu usunęli ognisko
Chromoskopia L+ P+
Dziekuje Bogu ze trafiłam na tego lekarza i ta złośliwa endo została wykryta w początkowym stadium !
Po laparo cykl biegnie od początku wiec lekarz powiedział ze do IUI mogę podejść jeszcze w tym cyklu !
Wiec to już w przyszłym tygodniu !
Od operacji nie widziałam się z lekarzem czasu jest nie wiele wiec mam pytanie do tych które przeszły już IUI
Dużo badań należy wykonać przed ?
Moj M tez będzie musiał robić jakieś badania ?
Niestety nie ma go cały tydzień i nie wiem za bardzo jak to zorganizować a chciałbym wiedzieć wcześniej żeby w razie potrzeby mogl załatwić sobie wolne
Z góry dziękuje za odpowiedz

Do góry