reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja mysle ze za 1.5 tygodnia juz bede robic pierwsze testy choc z doswiadczenia z drugiej ciazy wiem ze i tydzien po terminie @ moga wyjsc negatywne.. ale wiem ze nie wysiedze dluzej czekajac [emoji23]
To obie będziemy czekać chodź tak jak pisałam wcześniej chyba za bardzo się nakręcam i pewnie nic z tego nie będzie bo tak Bardzo chce nie mam się co też martwić bo to druga świadoma próba ale ja już tak mam nie mogę przestać myśleć o tym

reklama
Dziewczyny, nas moim przykładzie mogę powiedzieć, że i jeden przytulas wystarczy i może się udać. Mój ex też wyjeżdżał, zazwyczaj wtedy, kiedy był potrzebny;) no i w lutym mieliśmy 4-tego aż jedną okazję, później wyjechał i nawet poprawki nie było a działaliśmy na ślepo, bez monitoringu, mierzenia temp czy testów owu (bo i tak nic nie pokazywały). Podejrzewam, że sama owu była dwa dni później, a jednak cyk i dwie kreski, które dziś są 16 tygodniem ciąży:) także jest nadzieja nawet i w takich sytuacjach
Jej jak pięknie zazdroszczę ale właśnie jak się nie myśli za bardzo o tym wszystkim to jest lepiej ale jak nie myśleć jak się tak bardzo chce?

To nie tak że nie myślałam, nakręcałam się strasznie tylko lekarz olał monitoring przy clo - bo dopiero przy 3 serii miałam przyjść w okolicach owu na usg, testy zawsze były białe a przy mojej pracy zmianowej mierzenie temperatury było nierealne (raz wstawałam o drugiej do pracy, a za kilka dni o tej godzinie się dopiero kładłam). Także u mnie była jeszcze frustracja że z kalendarzykiem próbowaliśmy celować a mi się @ rozregulowała totalnie.

Wierzcie dziewczyny, każdej się w końcu uda:)
To tym bardziej gratuluję

No wlasnie to myslenie ciezko jest wylaczyc.. i to jest najgorsze..
No w moim przypadku zaczęłam z wielkim entuzjazmem a teraz tak jakoś za bardzo myślę o tym negatywnie i często mam w głowie pretensje do męża że wyjeżdża wiem że to głupie ale głowy się nie da oszukać

Dziekuje wszystkim za slowa wsparcia... To nie tak ze ja trace nadzieje, bo nadzieje mam caly czas. Dlatego tak bardzo jestem zawiedziona tym miesiacem... Po prostu 3lata seksu bez zabezpieczen jako takich (ewent. przerywany i tzw. kalendarzyk) - nie zastanawialo mnie czemu nie 'wpadamy' bo w sumie bylismy gotowi na dziecko na kazdym etapie ale zawsze bylo 'cos' zeby podjac konkretna decyzje ze to juz teraz. No a teraz naprawde intensywne 11cykli, celowanie w owu itp itd... a dzidzi dalej nie ma. Do tego walka z tarczyca, inne problemy zdrowotne i zawirowania zyciowo-zawodowe... Po prostu popadam w stresowa paranoje...

Dziewczyny czy Wy uzywacie jakies aplikacje do sledzenia cyklu? Pytam bo mam Moj Kalendarzyk i Flo.. wprowadzam do jednej i drugiej te same dane i wyniki obliczenia sie momentu pozytywnego testu owu sie rozbiegaja.. i tak sie zastanawiam.. okaze sie przy terminie @ ktora bardziej precyzyjna.. ale pytam z ciekawosci :)
Tak ja miałam flo i taki z kwiatkiem

I ten flo jak sobie porownywalas z obserwacjami i obliczeniami to dobrze Ci kalkulowal? Moglas na Nim polegac?
Ten lepszy moim zdaniem
Screenshot_20190514-131659.jpg

Ja mam regularne cykle więc tak wyliczenia są u mnie idealne

reklama
Do góry