reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Do 11 stycznia to jeszcze 7 dni - naprawdę wiele może się wydarzyć. 11 powinnaś dostać @ ?
Jestem po odstawieniu tabletem 2 cykl. Brałam tabletki 1,5 roku z 2 miesięczna przerwa między Mercilonem a Belara (wtedy też cykl mi wskoczył po 28 dniach idealnie). Potem brałam Belare i pierwszy cykl po jej odstawieniu trwał 52 dni (nigdy nie miałam takich długich cykli). Teraz aplikacja pokazuje mi 9 stycznia na termin @, ale 14 dni od owulacji ( czułam ją 25-28 grudzień) będzie 11 stycznia... Dzisiaj zrobiłam pierwszy test, ale dziewczyny mówią że to za wcześnie... Teoretycznie jeszcze nie wiem ile teraz trwają moje cykle. Przed tabletkami trwały 31-33dni. 28 dni po odstawieniu Mercilonu a teraz to nie wiem, bo Belara namieszala...

Cześć dziewczyny u mnie końcówka @.. Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta.Ciągle tylko praca i praca, trochę kłopotów i nie daje radę Was nadrabiać.
Dużo zdrówka dla Was i cierpliwości !!
@Migdalove.. zmień mi proszę termin @ na 28.01

Powodzenia dziewczyny ! Trzymam za Was kciuki ;*
@Migdalove a mi @ 31.01 no i 16 cykl :-/

Jestem po odstawieniu tabletem 2 cykl. Brałam tabletki 1,5 roku z 2 miesięczna przerwa między Mercilonem a Belara (wtedy też cykl mi wskoczył po 28 dniach idealnie). Potem brałam Belare i pierwszy cykl po jej odstawieniu trwał 52 dni (nigdy nie miałam takich długich cykli). Teraz aplikacja pokazuje mi 9 stycznia na termin @, ale 14 dni od owulacji ( czułam ją 25-28 grudzień) będzie 11 stycznia... Dzisiaj zrobiłam pierwszy test, ale dziewczyny mówią że to za wcześnie... Teoretycznie jeszcze nie wiem ile teraz trwają moje cykle. Przed tabletkami trwały 31-33dni. 28 dni po odstawieniu Mercilonu a teraz to nie wiem, bo Belara namieszala...
To masz tak jak ja. Ja mam termin @ na 9 stycznia, a owulację potwierdzoną monitoringiem 26.12. Więc na pewno jest za wcześnie na testowanie. A skąd wiesz, że miałaś owulację - testy? bóle? czy byłaś na monitoringu? Bo może jak dziś tak chodzisz po ścianach a ten Belare Cię tak rozregulowało to może Ty masz dzisiaj tę owulację ?

reklama
To masz tak jak ja. Ja mam termin @ na 9 stycznia, a owulację potwierdzoną monitoringiem 26.12. Więc na pewno jest za wcześnie na testowanie. A skąd wiesz, że miałaś owulację - testy? bóle? czy byłaś na monitoringu? Bo może jak dziś tak chodzisz po ścianach a ten Belare Cię tak rozregulowało to może Ty masz dzisiaj tę owulację ?
Między 25 a 28 grudnia pojawił się śluz o konsystencji białka jaja kurzego było go mega dużo i czułam bardzo silny ból prawego jajnika. Ból był klujacy. W poprzednich cyklach przed branie tabletek taki ból czułam w momencie owulacji bo po 14 dniach od tych bólów pojawiał się @. Na monitoringu nie byłam. To takie moje odczucia. Poza tym mąż uznał że w te dni było jakoś tak bardziej gładko i mokro oczywiście mogę się mylić co do owulacji, bo to tylko moje odczucia. Ból przypominał kolke.

Do góry