reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

No ja od 24 dni dzień w dzień brałam 1000 witaminy c i ile trwał mój cykl? 24 dni. Faza lutealna pobiła rekord. 4 dni po owu i już okres.

reklama
No ja od 24 dni dzień w dzień brałam 1000 witaminy c i ile trwał mój cykl? 24 dni. Faza lutealna pobiła rekord. 4 dni po owu i już okres.
Myślę że może na prawidłowe cykle,bez żadnych innych leków mogła wpłynąć.
Natomiast nie ma takiej mocy żeby zmienić cykl zaburzony-wkoncu to zwykła witamina:-)

Dziewczyny mam pytanie. W czwartek byłam u lekarki potwierdzić owu. I kazała od wieczora brać luteinę. Po dwie tabletki. "A jutro niech sobie pani z ciekawości zrobi wynik progesteronu". I progesteron zrobiłam o 15 w piątek czyli po 4 tabletkach luteiny. I wyszedł mi 16,80.
I teraz się tak zastanawiam czy nie jest zakłamany .... Czy te dwie dawki luteiny zwiększyłyby mi progesteron z 0,5 na przykład do tego 16,80?

Dziewczyny mam pytanie. W czwartek byłam u lekarki potwierdzić owu. I kazała od wieczora brać luteinę. Po dwie tabletki. "A jutro niech sobie pani z ciekawości zrobi wynik progesteronu". I progesteron zrobiłam o 15 w piątek czyli po 4 tabletkach luteiny. I wyszedł mi 16,80.
I teraz się tak zastanawiam czy nie jest zakłamany .... Czy te dwie dawki luteiny zwiększyłyby mi progesteron z 0,5 na przykład do tego 16,80?
Mi powiedziały babeczki w laboratorium, że badanie progesteronu przy duphastonie nie ma sensu bo wiadomo, że będzie wyższy poziom.
Te tabletki działają tu i teraz, czyli jak przyjmiesz tabletkę to poziom wzrasta, jak następnego dnia nie weźmiesz to jest tylko to, co wyprodukuje Twój organizm.

Jak tam dziewczyny, która testuje na dniach? :) Ja dziś termin @. Póki co nic takiego się nie dzieje... Wczoraj wieczorem lekki różowy śluz,dziś rano brązowy i nic. Jak się nie rozkręci to w piątek zatestuje.

Do mnie dziś przyszedł 11-ty niechciany okres. W tym cyklu pobiłam swoje rekordy. Od owulacji codziennie plamienia na zmianę z krwawieniami przez 7 dni. I 8 dnia tradycyjnie okres. Luteina nie pomogła też.
Zaczynam watpic w to, że jest na świecie lekarz który mi pomoże.

Do mnie dziś przyszedł 11-ty niechciany okres. W tym cyklu pobiłam swoje rekordy. Od owulacji codziennie plamienia na zmianę z krwawieniami przez 7 dni. I 8 dnia tradycyjnie okres. Luteina nie pomogła też.
Zaczynam watpic w to, że jest na świecie lekarz który mi pomoże.
Rozmawiałam z dziewczyną, która po owulacji miała włączony i Duphaston i Luteinę w dużych dawkach i w końcu się udało. Czy Twój profesor ma jakoś się wypowiadał na temat tak krótkiej fazy lutealnej?

reklama
Do góry