reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

No ja od 24 dni dzień w dzień brałam 1000 witaminy c i ile trwał mój cykl? 24 dni. Faza lutealna pobiła rekord. 4 dni po owu i już okres.

reklama
No ja od 24 dni dzień w dzień brałam 1000 witaminy c i ile trwał mój cykl? 24 dni. Faza lutealna pobiła rekord. 4 dni po owu i już okres.
Myślę że może na prawidłowe cykle,bez żadnych innych leków mogła wpłynąć.
Natomiast nie ma takiej mocy żeby zmienić cykl zaburzony-wkoncu to zwykła witamina:-)

Dziewczyny mam pytanie. W czwartek byłam u lekarki potwierdzić owu. I kazała od wieczora brać luteinę. Po dwie tabletki. "A jutro niech sobie pani z ciekawości zrobi wynik progesteronu". I progesteron zrobiłam o 15 w piątek czyli po 4 tabletkach luteiny. I wyszedł mi 16,80.
I teraz się tak zastanawiam czy nie jest zakłamany .... Czy te dwie dawki luteiny zwiększyłyby mi progesteron z 0,5 na przykład do tego 16,80?

Dziewczyny mam pytanie. W czwartek byłam u lekarki potwierdzić owu. I kazała od wieczora brać luteinę. Po dwie tabletki. "A jutro niech sobie pani z ciekawości zrobi wynik progesteronu". I progesteron zrobiłam o 15 w piątek czyli po 4 tabletkach luteiny. I wyszedł mi 16,80.
I teraz się tak zastanawiam czy nie jest zakłamany .... Czy te dwie dawki luteiny zwiększyłyby mi progesteron z 0,5 na przykład do tego 16,80?
Mi powiedziały babeczki w laboratorium, że badanie progesteronu przy duphastonie nie ma sensu bo wiadomo, że będzie wyższy poziom.
Te tabletki działają tu i teraz, czyli jak przyjmiesz tabletkę to poziom wzrasta, jak następnego dnia nie weźmiesz to jest tylko to, co wyprodukuje Twój organizm.

Jak tam dziewczyny, która testuje na dniach? :) Ja dziś termin @. Póki co nic takiego się nie dzieje... Wczoraj wieczorem lekki różowy śluz,dziś rano brązowy i nic. Jak się nie rozkręci to w piątek zatestuje.

Do mnie dziś przyszedł 11-ty niechciany okres. W tym cyklu pobiłam swoje rekordy. Od owulacji codziennie plamienia na zmianę z krwawieniami przez 7 dni. I 8 dnia tradycyjnie okres. Luteina nie pomogła też.
Zaczynam watpic w to, że jest na świecie lekarz który mi pomoże.

Do mnie dziś przyszedł 11-ty niechciany okres. W tym cyklu pobiłam swoje rekordy. Od owulacji codziennie plamienia na zmianę z krwawieniami przez 7 dni. I 8 dnia tradycyjnie okres. Luteina nie pomogła też.
Zaczynam watpic w to, że jest na świecie lekarz który mi pomoże.
Rozmawiałam z dziewczyną, która po owulacji miała włączony i Duphaston i Luteinę w dużych dawkach i w końcu się udało. Czy Twój profesor ma jakoś się wypowiadał na temat tak krótkiej fazy lutealnej?

reklama
Do góry