reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dziewczyny co myslicie o tych testach owulacyjnych co wykrywaja 2 hormony, lh i estrogen....podobno nie tylko wykrywaja pik lh, ale rowniez daja "znac" na 2 dni przed , czyli w sumie wykrywaja 4 "najwazniejsze" dni...ktoras juz stosowala?
Akurat tych nie robiłam, ale używałam clearblue różowe one pokazywały tylko pik LH. Ale te co o nich piszesz to są lepsze bo pokazują też płodne dni i jest większa szansa na zajście w ciążę. One są dość drogie ale próbowała bym przynajmniej nie będziesz musiała się dopatrywac na kreski czy to już jest to bo wynik na tych testach jest czytelna po 3 minutach.

reklama
Kup inne mogę polecić Ci z Allegro różowe paskowe chyba 50 szt i 5 ciążowych za jakieś 18 zł
Podasz nazwę?

Chyba w następnym cyklu kupię te Clearblue bo są cyfrowe i bardzo dokładne jak czytam.
Młoda 1994, sprawdziły się u Ciebie? Robiłaś je przez kilka dni czy po prostu jednego dnia i przestałas jak wyszedł pozytyw?

Podasz nazwę?

Chyba w następnym cyklu kupię te Clearblue bo są cyfrowe i bardzo dokładne jak czytam.
Młoda 1994, sprawdziły się u Ciebie? Robiłaś je przez kilka dni czy po prostu jednego dnia i przestałas jak wyszedł pozytyw?

IMG_4251.JPG

Podasz nazwę?

Robiłam kilka dni w czerwcu 24dc wyszedł mi pozytywny i udało się, ale nie na dlugo. Ciąża nie prawidłowa.

Ale wyszedł pozytywny to następnego dnia zrobiłam tak aby sprawdzić czy pik LH się utrzymał ale następnego dnia czyli 25dc test już negatywny.

Ja właśnie kiedyś robiłam te testy przez 6 miesięcy i tylko w 1 cyklu wyszedł mi pozytywny a resztę negatywy. Ale wiadomo na każdego co innego działa. Mi nie wychodziły a innym dziewczynom się sprawdza [emoji846]

Może nie miałaś owulacji ? Mi raz przez tyle lat nie wyszły i wtedy nie miałam owu. Robię te testy już tak naprawdę po to by sprawdzać z usg . Dzięki temu znam swój cykl . Ja zazwyczaj robię je ok godziny 16 i od 14 staram się nie sikać już . I pięknie wychodzą
IMG_4229.JPG

Może nie miałaś owulacji ? Mi raz przez tyle lat nie wyszły i wtedy nie miałam owu. Robię te testy już tak naprawdę po to by sprawdzać z usg . Dzięki temu znam swój cykl . Ja zazwyczaj robię je ok godziny 16 i od 14 staram się nie sikać już . I pięknie wychodzą Zobacz załącznik 1039453
No ja robiłam dziennie o 18:00 4 godziny nie piłam i nie sikalam nic.

Co do owu to nie mam pojęcia nie miałam monitoringu nie mierzyłam temperatury opierałam się na testach owu, ale wtedy jeszcze nie miałam takiej widzem jaka mam teraz.

A twoje testy widać że na ciebie działają. Z dnia na dzień ciemnieja i jest ten pik LH[emoji846]

Może nie miałaś owulacji ? Mi raz przez tyle lat nie wyszły i wtedy nie miałam owu. Robię te testy już tak naprawdę po to by sprawdzać z usg . Dzięki temu znam swój cykl . Ja zazwyczaj robię je ok godziny 16 i od 14 staram się nie sikać już . I pięknie wychodzą Zobacz załącznik 1039453
Też mam te testy i sprawdzają mi się. Widać podobnie jak u Ciebie, że druga kreska powoli ciemnieje aż do pozytywu.

reklama
No to kurcze nie wiem juz sama które będą lepsze. Mam jeszcze Domowe Laboratorium czy jakoś tak z Rossmana więc protestuje w tym cyklu. Te cyfrowe zdaje się, że są dokładniejsze bo nie trzeba doszukiwać się kresek ani porównywać ich że sobą które są intensywniejsze.

Do góry