reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Będzie dobrze! Najważniejsze to akceptować siebie. Kiedyś moja stała waga przy 161 cm wzrostu to było 47 kg (tyle co moja mama i babcia - jesteśmy wręcz identyczne). Byłam naturalnie bardzo chuda a i tak siebie nie akceptowałam. Potem od PCOS, tarczycy przytyłam w dwa lata do 59 kg. To był wstrząs. Odpowiednie leczenie i schudłam do 53 kg, które już ładnie się utrzymuje i powiem Ci, że czuję się lepiej niż kiedykolwiek i nie mam potrzeby wracać do tamtej chudości, za którą tak dążyłam :)
Ważąc 49kg przy 167 czułam się wiecznie za gruba ;) Przed ciążą musiałam się naprawić i utrzymywalam wagę 53kg. Po ciąży koniecnie chciałam wrócić do wagi, bylo bardzo ciężko zrzucic 30kg haha ale w koncu sie udało. Wyglądałam okropnie i dopiero do mnie to dotarło. Po 2 ciąży chciałam dobrze czuć się w swoim ciele i okazało się, że nawet mając więcej niż 60kg da się! Teraz te 4kg mnie drażnią ale starając się o ciążę wolałabym nie kombinować.

Ada36 rośnij zdrowo!! :)

reklama
Dziewczyny mam taki problem u mnie @ zaczyna się zawsze lekkim plamieniem 2lub 3 dni przed@ a krwawienie trwa max 3 dni. Moje pytanie w necie różnie piszą, że liczyć to jaki 1dc inni piszą, że nie.

Bardzo dużo dzieje się w Tobie w srodku ,nawet cuda nie pomogą jak będziesz się tak obwiniać. Głowa to 90% udanej ciazy . Jak odpuscisz to wtedy organizm pozwoli . Wsparcie lekami to nie tragedia . Czasem natura prosi o pomoc
No zobaczymy... Ja się tak źle psychicznie czuje bo nie mogę się pogodzić z tym, że naturalne zachodzenie w ciążę to już czas przeszły dla mnie. I teraz jakkolwiek nie będziemy próbować to tylko na lekach albo sztucznie.

Dziewczyny mam taki problem u mnie @ zaczyna się zawsze lekkim plamieniem 2lub 3 dni przed@ a krwawienie trwa max 3 dni. Moje pytanie w necie różnie piszą, że liczyć to jaki 1dc inni piszą, że nie.
Miesiączkę się liczy jak już jest typowa krew i trzeba założyć tampon lub podpaske a nie wkładkę.

Ja miniony okres miałam dziwny zaznaczyłam jako okres choć wiem że to mi tylko bałaganu zrobiło w kalendarzu bo to nie można nazwać miesiączka to co miałam. Ale zaznaczyłam że miałam 4 dni plamienia jasno różowe i 2 dni krew jasno brązowa (pisze krew bo nie wiem nawet jakiego słowa użyć w zastępstwie).

Witam.
Jestem nowa dziewczyny.
Od roku czasu z mężem się staramy.
Mamy już córkę jedna i teraz staramy się o drugie.
Lekarz teraz kazał zrobić mi wyniki i są one takie może któraś coś podpowie.
Progesteron:
10,55 ng/ml (faza lutealna 5.2-21.3)
Prolaktyna:
1064 ulu/ml (kobiety nie będące w ciąży 102-496)
Byłam u lekarza podczas owulacji widział pęcherzyki progesteron też jest dobry. Wyniki robiłam w około 6 dni po owulacji. Tylko nie rozumiem czemu ta prolaktyna taka wysoka

Witam.
Jestem nowa dziewczyny.
Od roku czasu z mężem się staramy.
Mamy już córkę jedna i teraz staramy się o drugie.
Lekarz teraz kazał zrobić mi wyniki i są one takie może któraś coś podpowie.
Progesteron:
10,55 ng/ml (faza lutealna 5.2-21.3)
Prolaktyna:
1064 ulu/ml (kobiety nie będące w ciąży 102-496)
Byłam u lekarza podczas owulacji widział pęcherzyki progesteron też jest dobry. Wyniki robiłam w około 6 dni po owulacji. Tylko nie rozumiem czemu ta prolaktyna taka wysoka
Też mam wysoka prolaktynę 974, dostałaś coś na obniżenie?

reklama
No właśnie raczej nie.
Wiadomo jak każdy czasem się denerwuje, ale nie że mam jakieś stresy wielkie i praca też bez większego stresu.
Tak wysoka prolaktyna wyklucza ciążę?
Za 5 dni mam dostać okres i już się obawiam że kolejny raz nici.

Do góry