reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Dziewczyny poradzcie. Dziś mam termin @ i byłam na usg jamy brzusznej. @ nie ma, a na usg w jajniku niepekniety pęcherzyk 27×28. Czy to się wchłonie czy przekształci w torbiel? Pierwszy raz to mam i się zastanawiam na czym to polega.. i czy w ogóle jest szansa na ciążę, np jakby były 2 pęcherzyki i jeden tylko niepekl?

reklama
Dziewczyny poradzcie. Dziś mam termin @ i byłam na usg jamy brzusznej. @ nie ma, a na usg w jajniku niepekniety pęcherzyk 27×28. Czy to się wchłonie czy przekształci w torbiel? Pierwszy raz to mam i się zastanawiam na czym to polega.. i czy w ogóle jest szansa na ciążę, np jakby były 2 pęcherzyki i jeden tylko niepekl?
Wszystko jest możliwe. Może się wchlonac a może być tak że zrobi się z nich torbiel.

A ja dzisiaj mam takie nerwy - dzisiaj 16 dc przewidywana owulacja-wczoraj mnie mocno bolal jajnik-Myślę że to była owu- A mój mąż co????? Zapytał się czy to dzisiaj jest ten dzień i zaniemogl!!! No ludzie swieci-raz w miesiącu potrzebuje go w gotowości raz! Co mi z innych dni :-/
I tutaj pojawia się ten temat odpuszczania-no nie da sie-bo jak potrzeba w danym dniu to potrzeba i koniec-jajeczko nie będzie czekało:-///
Mam nadzieję że zrozumiecie moje rozgoryczenie-oczywiście łzy się mi wczoraj polaly bo jakże:-/
Mężowi powiedziałam tylko na spokojnie o co w tym wszystkim chodzi i że dziecko nie pojawi się z nikad- nie chce go zbyt obwiniać bo wiem że też mu zależy i że to wczoraj to była dla niego porazka:-/

No idzie się wykonczyc:-)

A ja dzisiaj mam takie nerwy - dzisiaj 16 dc przewidywana owulacja-wczoraj mnie mocno bolal jajnik-Myślę że to była owu- A mój mąż co????? Zapytał się czy to dzisiaj jest ten dzień i zaniemogl!!! No ludzie swieci-raz w miesiącu potrzebuje go w gotowości raz! Co mi z innych dni :-/
I tutaj pojawia się ten temat odpuszczania-no nie da sie-bo jak potrzeba w danym dniu to potrzeba i koniec-jajeczko nie będzie czekało:-///
Mam nadzieję że zrozumiecie moje rozgoryczenie-oczywiście łzy się mi wczoraj polaly bo jakże:-/
Mężowi powiedziałam tylko na spokojnie o co w tym wszystkim chodzi i że dziecko nie pojawi się z nikad- nie chce go zbyt obwiniać bo wiem że też mu zależy i że to wczoraj to była dla niego porazka:-/

Nie mow mu ze to ten czas . Dodaj zawsze ze za dwa dni i tyle . Mój nie ma z tym problemu ale wygarnął mi ze ochotę na seks mam tylko wtedy kiedy trzeba się starac [emoji23]

My zawsze próbujemy przez cały cykl. Nie masz pewności kiedy będzie owulacja. Mama ginekolog tez zwraca na to uwagę - żeby starać się przez cały cykl - co 2,3 dni. Wtedy są największe szanse. Poza tym plemniki żyją od 48-72h

No to my w tym cyklu 8 dni dzień w dzień wieczorkiem bo mąż mówił.... A co jak przepadnie ten ważny dzień??? A ja mu mówię, że pozabijał już wszystkie plemniki. Na to on że ma super wyniki i że możemy cały czas. No a potem się okazało że pęcherzyki urosły do 30 mm i mówię do niego że po co było się tak zajeżdżać. To też się wpienil że jak by nie było potrzeby to co... Nie miałabym ochoty? No nie, ale takie dzień w dzień mnie wykańczało :D

Nie powiem ci bo nie wiem ale mam w tym cyklu to samo. Pecherzyki dwa zamiast pęknąć urosły w tym jeden do 30 mm.

reklama
Dzięki mnie to, że miałam śluz plodny i plamienie tak jak co miesiąc jak miałam owulacje, dlatego zastanawiam się czy ten pecherzyk może być z poprzedniego cyklu, gdzie właśnie takiego plamienia nie miałam i sluzu plodnego jak na lekarstwo.. czy np były dwa pęcherzyki i jeden pękł..

Do góry