reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dziewczyny poradzcie. Dziś mam termin @ i byłam na usg jamy brzusznej. @ nie ma, a na usg w jajniku niepekniety pęcherzyk 27×28. Czy to się wchłonie czy przekształci w torbiel? Pierwszy raz to mam i się zastanawiam na czym to polega.. i czy w ogóle jest szansa na ciążę, np jakby były 2 pęcherzyki i jeden tylko niepekl?

reklama
Dziewczyny poradzcie. Dziś mam termin @ i byłam na usg jamy brzusznej. @ nie ma, a na usg w jajniku niepekniety pęcherzyk 27×28. Czy to się wchłonie czy przekształci w torbiel? Pierwszy raz to mam i się zastanawiam na czym to polega.. i czy w ogóle jest szansa na ciążę, np jakby były 2 pęcherzyki i jeden tylko niepekl?
Wszystko jest możliwe. Może się wchlonac a może być tak że zrobi się z nich torbiel.

A ja dzisiaj mam takie nerwy - dzisiaj 16 dc przewidywana owulacja-wczoraj mnie mocno bolal jajnik-Myślę że to była owu- A mój mąż co????? Zapytał się czy to dzisiaj jest ten dzień i zaniemogl!!! No ludzie swieci-raz w miesiącu potrzebuje go w gotowości raz! Co mi z innych dni :-/
I tutaj pojawia się ten temat odpuszczania-no nie da sie-bo jak potrzeba w danym dniu to potrzeba i koniec-jajeczko nie będzie czekało:-///
Mam nadzieję że zrozumiecie moje rozgoryczenie-oczywiście łzy się mi wczoraj polaly bo jakże:-/
Mężowi powiedziałam tylko na spokojnie o co w tym wszystkim chodzi i że dziecko nie pojawi się z nikad- nie chce go zbyt obwiniać bo wiem że też mu zależy i że to wczoraj to była dla niego porazka:-/

No idzie się wykonczyc:-)

A ja dzisiaj mam takie nerwy - dzisiaj 16 dc przewidywana owulacja-wczoraj mnie mocno bolal jajnik-Myślę że to była owu- A mój mąż co????? Zapytał się czy to dzisiaj jest ten dzień i zaniemogl!!! No ludzie swieci-raz w miesiącu potrzebuje go w gotowości raz! Co mi z innych dni :-/
I tutaj pojawia się ten temat odpuszczania-no nie da sie-bo jak potrzeba w danym dniu to potrzeba i koniec-jajeczko nie będzie czekało:-///
Mam nadzieję że zrozumiecie moje rozgoryczenie-oczywiście łzy się mi wczoraj polaly bo jakże:-/
Mężowi powiedziałam tylko na spokojnie o co w tym wszystkim chodzi i że dziecko nie pojawi się z nikad- nie chce go zbyt obwiniać bo wiem że też mu zależy i że to wczoraj to była dla niego porazka:-/

Nie mow mu ze to ten czas . Dodaj zawsze ze za dwa dni i tyle . Mój nie ma z tym problemu ale wygarnął mi ze ochotę na seks mam tylko wtedy kiedy trzeba się starac [emoji23]

My zawsze próbujemy przez cały cykl. Nie masz pewności kiedy będzie owulacja. Mama ginekolog tez zwraca na to uwagę - żeby starać się przez cały cykl - co 2,3 dni. Wtedy są największe szanse. Poza tym plemniki żyją od 48-72h

No to my w tym cyklu 8 dni dzień w dzień wieczorkiem bo mąż mówił.... A co jak przepadnie ten ważny dzień??? A ja mu mówię, że pozabijał już wszystkie plemniki. Na to on że ma super wyniki i że możemy cały czas. No a potem się okazało że pęcherzyki urosły do 30 mm i mówię do niego że po co było się tak zajeżdżać. To też się wpienil że jak by nie było potrzeby to co... Nie miałabym ochoty? No nie, ale takie dzień w dzień mnie wykańczało :D

Nie powiem ci bo nie wiem ale mam w tym cyklu to samo. Pecherzyki dwa zamiast pęknąć urosły w tym jeden do 30 mm.

reklama
Dzięki mnie to, że miałam śluz plodny i plamienie tak jak co miesiąc jak miałam owulacje, dlatego zastanawiam się czy ten pecherzyk może być z poprzedniego cyklu, gdzie właśnie takiego plamienia nie miałam i sluzu plodnego jak na lekarstwo.. czy np były dwa pęcherzyki i jeden pękł..

Do góry