reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Tak też postanowiłam, ale niestety u mnie trochę zaczyna się niefajny czas - przed nami ostatnie 4 cykle, 4 podejścia. Później przez jakiś czas nie możemy się starać z uwagi na moje zobowiązania zawodowe. A później nie będę już miała umowy o pracę, a co za tym idzie urlopu macierzyńskiego, rodzicielskiego i L4 :( Jak ja mam się nie nastawiać jak zostały tylko 4 podejścia abym mogła w spokoju przejść ciążę i wychować dziecko? :(
Aj to straszne że masz taką presję, doskonale rozumiem że to nie ułatwia starań i podejścia na luzie. Trzymam kciuki by jednak się udało.

reklama
Dziewczyny staramy się o dziecko narazie bez pomocy gina chodź mam wizytę w razie w ma grudnia. 2 tyg temu będąc u rodzinnego porosiłam o ogólne badania by sprawdzić swoją kondycję plus tarczyca ogólnie ok moje pytanie co jeszcze mogę zrobić za badania, na które skierowanie da mi rodzinna?

Dziewczyny staramy się o dziecko narazie bez pomocy gina chodź mam wizytę w razie w ma grudnia. 2 tyg temu będąc u rodzinnego porosiłam o ogólne badania by sprawdzić swoją kondycję plus tarczyca ogólnie ok moje pytanie co jeszcze mogę zrobić za badania, na które skierowanie da mi rodzinna?
Jak uprosisz da ci progesteron. To tyle z hormonów. :)

Ja od rodzinnego lekarza dostawałam zawsze ogólny krew ogólny mocz tsh ft3 ft4 anty tpo anty tg prolaktyna i jak miałam dobre uzasadnienie (byłam szczera) to pisała mi jeszcze lh fsh estradiol testosteron.

a co on mi da co mi powie wynik ?
Tydzień po owulacji powinien być wysoki. Jeśli jest za niski mogą być problemy z zagnieżdżeniem zarodka i utrzymaniem wcześniej ciąży. Ogólnie mi ginekolog jeden z pięciu, jako pierwszy kazał zbadać hormony . I badałam w 3-5 dniu cyklu. FSH, lh, estradiol, prolaktyna, testosteron,siarczan dhea.

O... Jeszcze prolaktynę powinna ci lekarka przepisać.

Oddychaj! 4 cykle przed Wami :D o kasę będziemy się martwić po tym czasie ;)

@adzik tak miałam w poprzednim cyklu.
Jak ? Że piersi nie bolały?

Ja tego nie traktuje jako objaw ciąży. Bo już się nauczyłam żeby sobie niczego nie wkrecac. Aczkolwiek cieszy mnie fakt że trochę bólu odejdzie. Zastanawia mnie bardziej fakt że na pewno hormony swiruja. Tylko dlaczego [emoji79]

No właśnie powiedz że masz problem z zajściem w ciążę to ci może da.
Akurat wtedy nie brałam tych badań w celu zajścia w ciążę tylko powiedziałam ze mam problemy hormonalne. I jak tarczyca wyszła zła to już mi dała na wszystko zeby od razu dać mi skierowania do specjalistów.

Aha i jeszcze rodzinna na czczo cukier i na krzywa cukrowa.

reklama
Tydzień po owulacji powinien być wysoki. Jeśli jest za niski mogą być problemy z zagnieżdżeniem zarodka i utrzymaniem wcześniej ciąży. Ogólnie mi ginekolog jeden z pięciu, jako pierwszy kazał zbadać hormony . I badałam w 3-5 dniu cyklu. FSH, lh, estradiol, prolaktyna, testosteron,siarczan dhea.

O... Jeszcze prolaktynę powinna ci lekarka przepisać.
Jezeli trafię na moją to da mi na wszystko :)

Do góry