reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Jak tam po weekendzie dziewczyny? U mnie weekend z mężem za miastem się udał, ale @ nie przyszła :p Dziś jest 3 dzień po terminie. Wczoraj cały dzień do późnego wieczora bardzo bolało mnie podbrzusze jak na okres, ale delikatniej i zdziwiona byłam, że tak długo (normalnie jak już zaczynał pobolewać to już krwawienie się pojawiało a tu cały dzień i nic). Już myślałam, że @ przyjdzie, ale nie przyszła.

Nie robiłam testu. Chyba już się zniechęciłam po ostatnim negatywie przed terminem @. Jak dalej nie będzie się pojawiała, to zrobię, a jak będzie negatywny, to pójdę do lekarza :) Trzeba dbać o regularność cykli teraz a jakbym nie dostała @, to chyba nie mam nawet jak liczyć 1 dnia cyklu :(

Jak tam po weekendzie dziewczyny? U mnie weekend z mężem za miastem się udał, ale @ nie przyszła [emoji14] Dziś jest 3 dzień po terminie. Wczoraj cały dzień do późnego wieczora bardzo bolało mnie podbrzusze jak na okres, ale delikatniej i zdziwiona byłam, że tak długo (normalnie jak już zaczynał pobolewać to już krwawienie się pojawiało a tu cały dzień i nic). Już myślałam, że @ przyjdzie, ale nie przyszła.

Nie robiłam testu. Chyba już się zniechęciłam po ostatnim negatywie przed terminem @. Jak dalej nie będzie się pojawiała, to zrobię, a jak będzie negatywny, to pójdę do lekarza :) Trzeba dbać o regularność cykli teraz a jakbym nie dostała @, to chyba nie mam nawet jak liczyć 1 dnia cyklu :(
Jak jesteś 3 dni po terminie @ to test powinien już coś pokazać. Może niepotrzebnie się stresujesz ? Test by rozwijał twoje wątpliwości

Jak jesteś 3 dni po terminie @ to test powinien już coś pokazać. Może niepotrzebnie się stresujesz ? Test by rozwijał twoje wątpliwości
Sama nie wiem :( Uznałam, że chyba wolę przeczekać jeszcze przynajmniej poniedziałek. Skoro wczoraj były takie bóle, to jeszcze dziś coś może się rozwinąć.

Dziewczyny wiem że takie mierzenie może nic nie dawać, bo ja mierzyłam od ostatniego dnia okresu dopiero. I na dodatek między 5-8 października nie mierzyłam bo wyjechałam na urlop i zapomniałam termometru :D
Ale czy z tego coś się da wyczytać?
Czy ta temp nie jest za niska na owu i zagnieżdżenie?

Załączniki

• Screenshot_20191014-082125.png
    Screenshot_20191014-082125.png
    90,1 KB · Wyświetleń: 73
Dziewczyny wiem że takie mierzenie może nic nie dawać, bo ja mierzyłam od ostatniego dnia okresu dopiero. I na dodatek między 5-8 października nie mierzyłam bo wyjechałam na urlop i zapomniałam termometru :D
Ale temperatury nie trzeba mierzyć od 1dc. Ja też zawsze mierze od pierwsza dnia po okresie. Ja mierze w pochwie.

Myślę ze nie jest mierzona systematycznie i bym się nie opierała na tym wykresie bo on już jest nie miarodajny.

To wszystko zależy. Ja jak kiedyś mierzyłam, to widziałam tak po około 6 miesiącach jakie są tendencje w moim organizmie, np. że temp. spada mi dopiero jak już dostanę okres, wzrasta powyżej 37,0 po owulacji w zasadzie co miesiąc (raz czy dwa zdarzył się brak wzrostu), itd. Teoretycznie jak objawy są stałe i niezmienne i je znasz, bo wcześniej obserwowałaś, to jak coś się dzieje w danym miesiącu, to jesteś w stanie to wychwycić nawet mimo już nieregularnej obserwacji. Ale to tak jak wspomniałam trzeba bardzo dobrze znać swój organizm i każde odchyły od normy, przy czym ta norma też powinna być „stała”.

W pierwszej ciąży pamiętam doskonale zagnieżdzenie bo wtedy jeszcze nie odczuwałam owulacji, znałam tylko ból @ a w dzień zagnieżdzenia było mi bardzo słabo i czułam kłucie w podbrzuszu i takie uderzenia gorąca. W drugiej nie potrafię sobie przypomnieć jak było ale raczej spodziewałam się @ a nie 2 kresek ;)
Kochana, a czy pamiętasz może swoje odczucia w dniu @ i po? Ja wczoraj miałam bóle jak na @, ale @ brak, a dziś od rana tylko lekkie pieczenie/mrowienie w podbrzuszu. Zastanawiam się czy to tak się objawia i nastawiać się jutro na test (4 dzień po terminie @) czy jednak ta @ przyjdzie :(

BTW wydaje mi się, że wczoraj wieczorem widziałam bardzo delikatne plamienie na papierze toaletowym - ale to takie minimalne, jakby różowobrązowe. Dziś już nic nie ma... I w sumie nie czuję się jakoś inaczej. w sumie na ewentualne objawy ciążowe też jeszcze za wcześnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana, a czy pamiętasz może swoje odczucia w dniu @ i po? Ja wczoraj miałam bóle jak na @, ale @ brak, a dziś od rana tylko lekkie pieczenie/mrowienie w podbrzuszu. Zastanawiam się czy to tak się objawia i nastawiać się jutro na test (4 dzień po terminie @) czy jednak ta @ przyjdzie :(
A do tej pory testy negatywne ? Pytam bo zastanawiam się ile czasu od terminu @ mogą wychodzić negatywne przy ciąży :)

Do góry