reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

O czesc. A tak ostatnio wlasnie myslalam co tam u Ciebie, bo juz chwile Ci nigdzie nie 'widzialam'...
Czy Twoj lekarz wykluczyl krwawienie spowodowane nadzerka lub tymi torbielami? Przepraszam, ze o to pytam bo moze juz o tym gdzies pisalas, ale z tego co pamietam hormony nie byly zrodlem problemu...
Mocno trzymam za Ciebie kciuki!
Nadżerke mam ale wykluczona. Torbiel czynnościowa jedynie produkuje estrogeny i moze to być powód ale w jednym cyklu plamie a w drugim nie. Taki cykl że plamie non stop od okresu to już nie miałam kilka miesięcy. I wróciło znowu.
Czy takie plamienia nie są oznaką niedoboru progesteronu?
Tak może być. Progesteron badałam w zeszłym miesiącu. Miałam piękna owulację, progesteron zbadany tydzień po był 0,29.
Przykro mi że ciągle dokuczają Ci te plamienia i krwawienia. Z jednej strony to utrudnia lub wręcz uniemożliwia zajście w ciążę a z drugiej ma wpływ na Twoje zdrowie w sensie powodowania niedoborów żelaza nie wspominając już o tym jak wpływa to na psychikę. Kochana życzę by ktoś wreszcie zaradził Twoim problemom bo rozumiem jak to wszystko źle na Ciebie wpływa. A czy nie miałaś jechać z koleżanką do jakiegoś ginekologa dobrego? Przepraszam jeśli pomyliłam osoby.
U mnie wczoraj wywaliło pryszcza kontrolnego (zawsze wychodzi w tym samym miejscu jakiś czas przed okresem) tylko kto wie kiedy on nadejdzie w tym nieodgadnionym cyklu. Miłego dnia dziewczyny. Ktoś dziś testuje?
Miałam jechać. Ale uznałam z mężem wspólnie a głównie to była moja decyzja że dawać się pod opiekę lekarza oddalonego o 400 km to wariactwo. Dał by mi jakieś leki albo coś, a ani nie robić monitoringu ani nie móc w razie jakiejś sytuacji niepokojącej, to jednak ciężko. Ewentualnie wybiorę się do tego profesora 100 km u którego byłam w sierpniu i który kazał zbadać hormony, ale on też ze względu na odległość powiedział że ciężko mi pomóc, bo cokolwiek się robi to monitoring wskazany.

reklama
Nadżerke mam ale wykluczona. Torbiel czynnościowa jedynie produkuje estrogeny i moze to być powód ale w jednym cyklu plamie a w drugim nie. Taki cykl że plamie non stop od okresu to już nie miałam kilka miesięcy. I wróciło znowu.

Tak może być. Progesteron badałam w zeszłym miesiącu. Miałam piękna owulację, progesteron zbadany tydzień po był 0,29.

Miałam jechać. Ale uznałam z mężem wspólnie a głównie to była moja decyzja że dawać się pod opiekę lekarza oddalonego o 400 km to wariactwo. Dał by mi jakieś leki albo coś, a ani nie robić monitoringu ani nie móc w razie jakiejś sytuacji niepokojącej, to jednak ciężko. Ewentualnie wybiorę się do tego profesora 100 km u którego byłam w sierpniu i który kazał zbadać hormony, ale on też ze względu na odległość powiedział że ciężko mi pomóc, bo cokolwiek się robi to monitoring wskazany.
Mi raz się tylko zdarzyło brązowe plamienie na tydzień przed @, ale progesteron jak miałam badany to o dziwo był w normie. Nieprawidłowe miałam, co oczywiste w PCOS, stosunek LH do FSH, testosteron i prolaktyne i to chyba na tyle. Zastanawiam się jak teraz prezentują się te wyniki. Jak w tym miesiącu nie wyjdzie, to chyba powtórzę badania takie podstawowe hormonalne.

KiedyPytam a progesteron teraz nadal bierzesz w drugiej fazie? Bo w poprzednim cyklu chyba miałaś przepisany? Ja bym się na nim skupiła i LH bo z tego co pamiętam miałaś za krótką tą fazę.

Ja dzisiaj testowałam, po to żeby zobaczyć biel bo nawet mój nowy proszek tak nie dopiera ;)
I czekam sobie na tą @ , kolejne podejście w grudniu a później dopiero w kwietniu.
Nojgorzej, że trzeba nadal pracować hahaha

Witam :)
Bylam u gin i jestem zalamana.. Czy któraś z Was ma stwierdzona macice dwurozna? Naczytalam sie w internecie i jestem zalamana totalnie :(

KiedyPytam a progesteron teraz nadal bierzesz w drugiej fazie? Bo w poprzednim cyklu chyba miałaś przepisany? Ja bym się na nim skupiła i LH bo z tego co pamiętam miałaś za krótką tą fazę.

Ja dzisiaj testowałam, po to żeby zobaczyć biel bo nawet mój nowy proszek tak nie dopiera ;)
I czekam sobie na tą @ , kolejne podejście w grudniu a później dopiero w kwietniu.
No biore. U właśnie teraz lekarka kazała od dzisiaj mi wziąć dwa razy po jednej bo to krwawienie się pojawiło. Mówi że w tej ilości owulacji nie zablokuje. Ale nie sądzę że będę maila owulację. Jutro idę sprawdzić na USG czy była czy nie była .

Po raz kolejny dementuje różne teorie na ten temat, że jak to trzeba wyluzować, jak to trzeba gdzieś wyjeżdżać na urlopy, sex, brak myślenia itp. A więc byłam na urlopie, zwiedzanie, znajomi, mózg wyłączony, odstawiłam termometr, testy, obserwacje śluzu liczenie.
Po raz kolejny dostaje czarno na białym, żeby przestać się łudzić. I że nic z tego nie będzie.

Nie ma się co poddawać, przed @ test z moczu może wyjść negatywny! zobacz ja mam termin w sobo, w niedzielę i poniedziałek miałam 6-7 dpo i bóle jakby na implantację, czyli dopiero dziś po 48 h mam wykrywalne we krwi betaHCG a do wykrywalności w moczu jeszcze długa droga!

Jak coś czujesz, to dawaj na betę w piątek :) Może nie wyjdzie jakaś mega duża (na zasadzie powyżej 10-20), ale może wyjdzie 5-10 i już będziesz wiedziala, że coś się święci :D

U mnie dziś pojawił się zatkany nos i dalej dokuczają mi plecy! Jestem mega zmęczona, piersi od wczoraj jakieś takie ciężkie, ale nie bolą, po prostu są pełne. Czekamy... Zastanawiam się nad betą w piątek, ale może lepiej przeczekać do końca tygodnia czy nie pojawi się sobotnia @...

Dziewczyny a ja jutro będę u lekarza. I lekarka powiedziała, że jeśli w tym cyklu nie będzie owu, a tak się stało niestety, to na następny cykl dostanę CLO. Boje się trochę. Powiedzcie o co mam pytać i jak to wygląda, wtedy też się robi monitoring tak? Czy to jest taka jedna z lżejszych metod na stymulację? Czy też robi jakieś zamieszanie w organizmie? I jak się to bierze?

reklama
No biore. U właśnie teraz lekarka kazała od dzisiaj mi wziąć dwa razy po jednej bo to krwawienie się pojawiło. Mówi że w tej ilości owulacji nie zablokuje. Ale nie sądzę że będę maila owulację. Jutro idę sprawdzić na USG czy była czy nie była .

Po raz kolejny dementuje różne teorie na ten temat, że jak to trzeba wyluzować, jak to trzeba gdzieś wyjeżdżać na urlopy, sex, brak myślenia itp. A więc byłam na urlopie, zwiedzanie, znajomi, mózg wyłączony, odstawiłam termometr, testy, obserwacje śluzu liczenie.
Po raz kolejny dostaje czarno na białym, żeby przestać się łudzić. I że nic z tego nie będzie.
U Ciebie jest inaczej. Koniecznie trzeba znaleźć przyczynę i ją zlikwidować, dopiero wtedy można odpuścić :) Ty jeszcze musisz się mocno spiąć i nie poddawać :)

Ostatnia edycja:
Do góry