reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

To podobnie jak u mnie. Pierwsze ciąża po długiej i ciężkiej sesji połączonej z pracą więc totalnie nie miałam głowy i jak w końcu doszło co do czego to buch i od razu ciąża.

Bo tak to już jest jak się nie chce mocno to jest a jak chcesz to blok psychiczny [emoji23][emoji1319]

reklama
W sensie myślałam o Tobie, bo pytałam nawet czy jesy opcja że jesteś w ciąży :)
Ja mam 21dc i schizę że zaszłam mimo że nie powinnam ale na razie nic z tym nie robię... Zacznę się martwić jak do świąt nic nie dostanę ... :p
Aaa. :D No u mnie 31 akurat. ;) Wyobrażam sobie minę męża na widok pozytywnego testu ciążowego mimo ciągłego zabezpieczania się. :D

Mój by się cieszył że do pracy nie muszę wracać w styczniu, bo wie jak to przeżywam ... Wszyscy Klienci wiedzieli że jestem w ciąży i teraz będzie tłumaczenie i ta litość :(

My robimy cały dół, a tu ciągle przeciwności losu nam spadają... Ale kiedyś w końcu skończymy ten cały dół i zaczniemy aranżować strych na dwa pokoje. Właśnie na tym nam najbardziej zależy, żeby już chociaż był zaczęty remont góry jak urodzi się maleństwo, tak by później miało swój pokój. ;)
My kupiliśmy dom kiedy byłam jeszcze w ciąży okazało się że jest więcej pracy niż na początku myśleliśmy, Michaś ma już 5 miesięcy A my ciągle na remoncie gdybym wiedziała że będzie tak ciężko zostawilabym ten zakup w cholerę, nie mogłam cieszyć się ciąża pod koniec 8 miesiąca zdzieralam tapetę i nosiłam deski bo nie umiałam siedzieć w miejscu kiedy tyyyle pracy. Kasa idzie jak szalona zamiast wyprawki o jakiej marzyłam kupiłam co było w zasięgu mojego portfela. Remont jest na tyle ogarnięty że da się mieszkać ale szału nie ma jeżeli chodzi o warunki. Góra będzie czekać jeszcze parę lat do zrobienia. Szkoda gadać następnym razem nie planuje remontu i ciąży w podobnym czasie

Najgorsze jest to ze jak komuś mówię ze chce kolejne to patrzy na mnie jak bym oszalała . Moje siostry maja każda po 2 dzieci i nie chcą więcej , ja od zawsze chciałam do 5 , ja niby wszystko mam ale jak widzę kogoś w ciąży albo z małym dzieckiem ktoś przyjedzie to ściska mi serce ...
Witam nową koleżankę ![emoji846] Nie ma co się przejmować innymi, to nie ich życie. Masz marzenia i masz prawo do nich dążyć, bo o to chodzi ! Masz warunki na taką dużą rodzinkę to czemu jej nie mieć. Trzymam kciuki , żeby Twoje marzenie się spełniło
A tam, nic skomplikowanego w porównaniu z mierzeniem temperatury. :D Dla mnie w ogóle mierzenie temperatury było bardzo stresujące, wywoływało presję. Robienie testów tak samo w sumie. ;) Dlatego w ogóle nic takiego nie robię, nie sprawdzam, wszystko na luziku. Leki, dieta, kwas foliowy oczywiście, i zdrowy seks tylko wtedy kiedy mamy na to ochotę. ;)
Dokładnie jak tu wyluzować jak wiesz , że musisz o konkretnej godzinie , po przespanej nocy zmierzyć temperature.. Ja sobie zakupiłam termometr owulacyjny i czeka !! Tylko nie wiem czy się doczeka
A ja mam pytanko, chcecie dziewczyny tabelkę na pierwszej stronie? :)
Jasne, czemu nie [emoji6]
Hej dziewczynki u mnie 8dc więc coraz bliżej płodnych ;) mam nadzieję że wejdę w nowy rok jako ciężarówka. Kurcze tak się na to nastawiłam że upadek będzie trudny jak @ przyjdzie
Tzymam kciuki za to [emoji110][emoji110] i działajcie, działajcie [emoji8]
Wiecie co... Ja chyba dzisiaj test kupię, bo serio zaczynam się stresować...
I jak sytuacja? Kiedy robisz test, a może już zrobiony ?

Witam nową koleżankę ![emoji846] Nie ma co się przejmować innymi, to nie ich życie. Masz marzenia i masz prawo do nich dążyć, bo o to chodzi ! Masz warunki na taką dużą rodzinkę to czemu jej nie mieć. Trzymam kciuki , żeby Twoje marzenie się spełniło Dokładnie jak tu wyluzować jak wiesz , że musisz o konkretnej godzinie , po przespanej nocy zmierzyć temperature.. Ja sobie zakupiłam termometr owulacyjny i czeka !! Tylko nie wiem czy się doczeka Jasne, czemu nie [emoji6]Tzymam kciuki za to [emoji110][emoji110] i działajcie, działajcie [emoji8]I jak sytuacja? Kiedy robisz test, a może już zrobiony ?
Postanowiliśmy, że nie będę robiła testu. ;) Poczekam jeszcze... do świąt? :D Mąż mówi, że patrząc na moje nastroje zmienne, drażliwość widzi nadchodzące morze czerwone. ;) Chociaż pierwsze objawy ciąży mogą być identyczne jak na @.

Postanowiliśmy, że nie będę robiła testu. ;) Poczekam jeszcze... do świąt? :D Mąż mówi, że patrząc na moje nastroje zmienne, drażliwość widzi nadchodzące morze czerwone. ;) Chociaż pierwsze objawy ciąży mogą być identyczne jak na @.
Może to i lepiej, jeśli to ciąża to będzie niespodziewany prezent. Ale sama mówiłaś ,że było zabezpieczenie.. Niedługo się przekonasz
Mam ten sam problem, zmienne nastroje i większa płaczliwość wiecznie przed okresem , po i w trakcie

Może to i lepiej, jeśli to ciąża to będzie niespodziewany prezent. Ale sama mówiłaś ,że było zabezpieczenie.. Niedługo się przekonasz
Mam ten sam problem, zmienne nastroje i większa płaczliwość wiecznie przed okresem , po i w trakcie
Myślę, że tak jak w poprzednim cyklu @ się opóźni. To dopiero drugi cykl po poronieniu, ma prawo jeszcze się obsunąć. Mam nadzieję, że przyjdzie bo i zdrowotnie i tak ogólnie to póki co nie wskazana mi ciąża. Ale życie jest życiem. ;) Często płata figle, ale tak czy inaczej będziemy szczęśliwi. Jakbyśmy 'wpadli' to najważniesze by ciąża była fizjologiczna, dzieciątko zdrowe. :)

reklama
Myślę, że tak jak w poprzednim cyklu @ się opóźni. To dopiero drugi cykl po poronieniu, ma prawo jeszcze się obsunąć. Mam nadzieję, że przyjdzie bo i zdrowotnie i tak ogólnie to póki co nie wskazana mi ciąża. Ale życie jest życiem. ;) Często płata figle, ale tak czy inaczej będziemy szczęśliwi. Jakbyśmy 'wpadli' to najważniesze by ciąża była fizjologiczna, dzieciątko zdrowe. :)
Pewnie tak. Wszystko Wam się ustabilizuje i wrócicie do działania o maluszka.
Dużo zdrówka dla Ciebie. Oby Wam wszystko wskoczyło na pozytywne tory [emoji6]
A jeśli mogę spytać to lekarz nie wysyła Cię na jakieś badania w związku z tymi stratami ?

Do góry