reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

A ja się tak zastanawiam po co ja idę do tego lekarza jutro. Znowu. Bo w sumie środek cyklu, owulacji raczej nie było, plamić przestałam. Idę jedynie po to żeby zobaczyć czy ten ból co był w środę to przypadkiem nie owulacyjny, bo chce mieć obraz jakiś tego co się dzieje. Żeby wiedzieć ile bezowulacyjnych cykli miałam w ciągu pół roku. Jeden już byl napewno. Ale czy to nie głupie? Że idę?
Ja byłam wczoraj u gin, też zaczęłam troche krwawić kilka dni po owu. Spytałam gin skąd mogą one być, powiedziała że np przez przerosnięte pęcherzyki, których mam 3, lub jest to po prostu krwawienie poowulacyjne (płyn z zatoki douglasa)

reklama
Ja byłam wczoraj u gin, też zaczęłam troche krwawić kilka dni po owu. Spytałam gin skąd mogą one być, powiedziała że np przez przerosnięte pęcherzyki, których mam 3, lub jest to po prostu krwawienie poowulacyjne (płyn z zatoki douglasa)
Ja o ile miałam owulację w ogóle to plamienia miałam przed. 4 dni po koncu @. A torbiele po pęcherzykach mam dwa. Z tym że lekarz mi powiedział że nierealne jest żebym przy tym miała owulację i że takie pęcherzyki niepekniete świadczą że przewlekle niejajeczkuje. Spadł ten tekst na mnie jak grom z jasnego nieba :(

Hej dziewczyny. Kilka tyg temu na wizycie Pani doktor powiedziała , że mam 2 malutkie miesniaki do obserwacji . 2 lata temu poronilam, teraz staramy się znowu o dziecko . Z tego wszystkiego nie podpytalam lekarza czy to ma znaczenie . Teraz czytam w necie info na ten temat i zaczynam się bać . Jak było u was ? Która miała A zaszła A która dowiedziała się będąc w ciąży?

Ja o ile miałam owulację w ogóle to plamienia miałam przed. 4 dni po koncu @. A torbiele po pęcherzykach mam dwa. Z tym że lekarz mi powiedział że nierealne jest żebym przy tym miała owulację i że takie pęcherzyki niepekniete świadczą że przewlekle niejajeczkuje. Spadł ten tekst na mnie jak grom z jasnego nieba :(
Mi często zdarzało się krwawić od razu po owu aż do okresu i luteina nie pomagała. Dopiero gdy miałam monitoring okazało się że krwawienia są w cyklach bezowulacyjnych. Ale mam nadzieję że u Ciebie to coś innego, co da się szybko wyleczyć

Mi często zdarzało się krwawić od razu po owu aż do okresu i luteina nie pomagała. Dopiero gdy miałam monitoring okazało się że krwawienia są w cyklach bezowulacyjnych. Ale mam nadzieję że u Ciebie to coś innego, co da się szybko wyleczyć
Ja to krwawie i w owulacyjnych i w bezowulacyjnych. W tym miesiącu na 99,9% jest bezowulacyjny. Ale nie jestem w stanie narazie tego określić ani lekarze. Od roku nie miałam ani jednego cyklu bez krwawień między konczem a początkiem następnej miesiączki.

reklama
Ja też bym nie narzekała na bliźniaki tylko boje się trochę takiej ciąży. Ale moi rodzice i mąż tak się ekscytują na widok podwójnych wózków że aż mi się śmiać chce. Tato mój powiedział że jak będą bliźniaki to on kupuje dla nich wózek :D
No, powiem szczerze, że tak naprawdę to w każdej ciazy będziemy się baly... Ale mi też się to podoba [emoji16][emoji12]
A jak ja bym chciała już przyjmować te gratulacje :)
Dziewczyny dostałam @. Także niestety nie Udało się tym razem :(
Doczytałam dalej, że beta powyżej 5, mam nadzieję że prędko uciekłas do lekarza. Trzymam kciuki żeby potwierdził ciążę i żeby to nie było nic złego!!
Dziewczyny napiszcie która się stara której się udało, która testuje, która już testowała ale niestety nie wyszło :( odswiezymy trochę ten wątek.
U nas udało się bez szczególnych starań, jestem po poronieniu zatrzymanym, poronienie w 10/11 tc, to jest 2 cykl starań, chociaż tamten trochę odpuscilismy...
Testować będę między 18 a 21 sierpnia. Chyba ze mnie podkusi wcześniej, to może od 15-16? [emoji16]
Ja czekam na zielone światło po poronieniu.
Strasznie mi przykro, że jest nas aż tyle. Tule [emoji8] oby szybko się pojawiło światełko [emoji8]
Większość z Was pisze, że odczuwa jakieś bóle lub inne dolegliwości podczas owulacji a ja nic :/ Dziś biegnę do apteki po termometr. Paski już mam więc będę zaczynać pomiary ale nie wytrzymam żeby zacząć dopiero od początku cyklu.
Kiedy Wy się przytulacie? Tzn przed owulacja? Czy dopiero jak nastąpi wzrost temperatury? Wybaczcie za takie pytania ale jestem w tym jeszcze zielona. Nie wiedziałam że zajście w ciążę może być takie trudne :(
Kiedy mi test pokazał wynik pozytywny (niedziela) to miałam spadek temperatury, a od poniedziałku ciągle idzie w górę, więc pewnie jak zaczęła rosnąć to byla owulacja. Pokrywa się to z bólami owulacyjnymi i testami [emoji6]
Byłam w centrum handlowym i widziałam kobietę z podwójną spacerówka i... zwatpilam, czy to az takie fajne :D :D :D
E tam, czemu? [emoji16]
A ja się tak zastanawiam po co ja idę do tego lekarza jutro. Znowu. Bo w sumie środek cyklu, owulacji raczej nie było, plamić przestałam. Idę jedynie po to żeby zobaczyć czy ten ból co był w środę to przypadkiem nie owulacyjny, bo chce mieć obraz jakiś tego co się dzieje. Żeby wiedzieć ile bezowulacyjnych cykli miałam w ciągu pół roku. Jeden już byl napewno. Ale czy to nie głupie? Że idę?
Dobrze robisz ze idziesz!! Musisz wszystko posprawdzac...! @enej, przykro mi... [emoji17][emoji17][emoji17]
Hej dziewczyny. Kilka tyg temu na wizycie Pani doktor powiedziała , że mam 2 malutkie miesniaki do obserwacji . 2 lata temu poronilam, teraz staramy się znowu o dziecko . Z tego wszystkiego nie podpytalam lekarza czy to ma znaczenie . Teraz czytam w necie info na ten temat i zaczynam się bać . Jak było u was ? Która miała A zaszła A która dowiedziała się będąc w ciąży?
Znam przypadek, gdzie dziewczyna zaszła w ciążę z miesniakami. [emoji6]

Do góry