reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Wizyta 28.01 będzie pierwsze USG .W klinice powiedzieli ,że powinno się wykonać 20 dni po transferze ( jeśli beta rośnie ) .
Wizyta serduszkowa też jest refundowana w klinice czy z tym już do lekarza prowadzącego? Ja na USG jestem umówiona 31, ale zaznaczyli że tylko tą jedna jest refundowana, a jak zlecą kolejne to już płatne 🤔

reklama
histeroskopeie diagnostyczną bo zmian nie mam przynajmniej nie widac ale 3 transfery nieudane i decyzja była ze robimy histeroskopie
Po trzecim nieudanym transferze też miałam histeroskopię diagnostyczną z CD138 i CD56. Kilka dni po krwawiłam i plamiłam, ale antybiotyku nie miałam. Mogliśmy starać się w tym samym cyklu.

Po histeroskopii potrzebne jest jakieś zwolnienie lekarskie na kolejne dni?
Ja na dzień histero w znieczuleniu ogólnym brałam urlop. Na drugi dzień pracowałam zdalnie, ale warto wziąć wolne, żeby dojść do siebie.

Melduję, że z pobranych 16 komórek do zapłodnienia nadawało się 13. Poprawnie zapłodniło się 8 i w sobotę lub w niedzielę okaże się ile mamy zarodków.
Na razie wyniki bardzo podobne jak przy pierwszej procedurze, więc mam nadzieję, że 3 lub 4 zarodki będziemy mieć :)
No ale jestem gotowa na każdą informację, nawet na jej brak.

Melduję, że z pobranych 16 komórek do zapłodnienia nadawało się 13. Poprawnie zapłodniło się 8 i w sobotę lub w niedzielę okaże się ile mamy zarodków.
Na razie wyniki bardzo podobne jak przy pierwszej procedurze, więc mam nadzieję, że 3 lub 4 zarodki będziemy mieć :)
No ale jestem gotowa na każdą informację, nawet na jej brak.
Trzymam kciuki za jak największą ilość zarodkow. Będziesz badać?

Wizyta serduszkowa też jest refundowana w klinice czy z tym już do lekarza prowadzącego? Ja na USG jestem umówiona 31, ale zaznaczyli że tylko tą jedna jest refundowana, a jak zlecą kolejne to już płatne 🤔
Prawdę mówiąc nie dopytywałam ,ale zapewne gdyby była odpłatna to bym została o tym poinformowana .Myślę ,że to już będzie ostatnia wizyta w klinice i jeśli wszystko będzie dobrze będę prowadzić ciąże już u mojego stałego ginekologa .Zastanawia mnie tylko jak będzie wyglądać schodzenie z leków ? Wczoraj wykupiłam kolejny zapas w tym 30 zastrzyków neoparinu 🤷 będę musiała dopytać mojego lekarza czy się podejmie przejęcia .

a wakacje fajnie, jak ktoś nie lubi gorąca i chce pozwiedzać to styczeń w Egipcie ideolo. Wieczory na cienkie spodnie i sweterek, a w dzień gdyby nie wiatr to gorąco, takie polskie lato:)
Wyczytaliśmy że w luku bagażowym jest od 8 do 18 stopni, daliśmy do dużego bagażu leki. Przecież tam zwierzęta się przewozi, więc zimno nie może być:) liczyłam że szybciej okres przyjdzie jak wcześniej przy antykoncepcji, Ale wczoraj dopiero 2dc, więc od wczoraj zaczęłam zastrzyki, czekam na tel od lekarza kiedy wizyta, bo grafik ma pełen a muszę mieć wizytę w czwartek lub piątek. :)
No to kciuki za stymulację! Jak wrażenia po pierwszych zastrzykach? Robisz sama czy mąż Ci robi? :)

reklama
Prawdę mówiąc nie dopytywałam ,ale zapewne gdyby była odpłatna to bym została o tym poinformowana .Myślę ,że to już będzie ostatnia wizyta w klinice i jeśli wszystko będzie dobrze będę prowadzić ciąże już u mojego stałego ginekologa .Zastanawia mnie tylko jak będzie wyglądać schodzenie z leków ? Wczoraj wykupiłam kolejny zapas w tym 30 zastrzyków neoparinu 🤷 będę musiała dopytać mojego lekarza czy się podejmie przejęcia .
Akurat heparyna to pewnie zostanie z Tobą do końca połogu

Do góry