reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Nie mam pojecia. Jajnik czulam jak zawsze.
Tempka utrzymuje sie na 36,7-36,8 .
Z tym ze jestem niedokladna i nie mierze o podobej godzinie, moze przez to :p
W moim przypadku godzina mierzenia ma ogromne znaczenie :D Z samego rana jeszcze w łóżku temp. podstawową zawsze mam poniżej 36.6 z osłabienia XD Reguluje się po 5-10 min. do 36.6 i tak jest normalnie do połowy cyklu. Po owulacji wzrasta średnio do 36.8-36.9 rano, ale np. po południu/wieczorem jak wracam z pracy po owu mam zawsze 37.2-37.5. Im bliżej wieczora tym temp. wyższa.

W tym miesiącu było inaczej, bo już w trakcie dni płodnych temp. poranna mi wzrosła aż do 37.6 (!) To mnie bardzo zdziwiło. A jajniki mnie nie bolały - miałam tylko dużo śluzu, libido i niewyczuwalną szyjkę - wtedy próbowaliśmy. Potem dowiedziałam się, że torbiele zniknęły i za pewne dlatego "nie czułam owu". Wcześniej ją czułam, bo uciskały mnie torbiele :D

A ból w skutkach taki kojąco rozpychajacy bo to dziwne jest nigdy wcześniej nie miałam takiego czegoś bolały mnie piersi po bokach tak normalnie
Tak samo może być na @ i na ciążę , niestety te objawy na tak wczesnym etapie są identyczne , ja zawsze przed @ 3 dni latam do wc co chwilę , tak samo było gdy zaszłam w ciąże ,więc na razie się nie doszukuj ,bo się nakręcasz poczeka do terminu@ wtedy się okaże ;)

U mnie chyba zaraz będzie @ w terminie tak coś czuję! Jestem żywym dowodem na to, że objawy przed @ takie jak nudności, ciągnięcie w piersiach i podbrzuszu, plamienie na tydzień przed @ i inne nie muszą świadczyć o ciąży haha :D

U mnie chyba zaraz będzie @ w terminie tak coś czuję! Jestem żywym dowodem na to, że objawy przed @ takie jak nudności, ciągnięcie w piersiach i podbrzuszu, plamienie na tydzień przed @ i inne nie muszą świadczyć o ciąży haha :D
Niestety...co za zycie. Ze az tyle trzeba czekać aby wiedzieć czy coś jest na rzeczy

reklama
Ale jeszcze tego nie wiesz ;) a co plamienie się zaczęło? ja w cyklu w którym zaszłam ,byłam pewna że dostanę @ wszystko jak zwykle przed nią , co chwilę do wc bo miałam wrażenie że leci ,bo się gorąco robiło ,a tu proszę nie przyszła ,życzę Ci tego

Do góry