reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Super! Cieszę się bardzo, my zdecydowaliśmy że jeżeli do września nic nie Będzie idziemy się bez do kliniki, daje sobie jeszcze czas w wakacje bo wakacje może coś się wydarzy. Ale jutro mąż ma badania nasienia.
Kurczę to może po prostu temp fiksuje będzie dobrze musi być!
No my się już staramy 3 lata parę lat wcześniej straciłam 3 razy rok po roku. Mi się wydaje że po prostu temp mierzona pod językiem i dlatego tak skacze bo nie wiem czy z takim samym uciskiem trzymam termometr pod językiem każdego dnia. Bo zasad się trzymam. Ale dla porównania przyszły cykl jeśli będzie potrzeba będę mierzyć w pochwie bo to będzie pewniejsze i wtedy zobaczę czy będą takie dziwne skoki temperatury.

reklama
Hej laski ja jeszcze w pracy ale dziś można wreszcie żyć bo temperatura na to pozwala :)
Dziś mam 19dc więc coraz dalej i w zasadzie od rana wodnisty śluz się skończył cały dzień sucho a teraz ciut takiego gęstego bialego i trochę pobolewanie w dole brzucha. Nie doszukuje się u mnie żadnych objawów bo to itak za wcześnie ale ja cały dzień na nogach jestem i zawsze było ok a dziś taki delikatny dyskomfort z powodu takich dziwnych odczuć bulowych.
Czy myślicie że to może być zagnieżdżanie jeśli owu była piątek/sobota max ??
Nie nastawiam się że się uda tym cyklem ale fajnie by było wreszcie

No my się już staramy 3 lata parę lat wcześniej straciłam 3 razy rok po roku. Mi się wydaje że po prostu temp mierzona pod językiem i dlatego tak skacze bo nie wiem czy z takim samym uciskiem trzymam termometr pod językiem każdego dnia. Bo zasad się trzymam. Ale dla porównania przyszły cykl jeśli będzie potrzeba będę mierzyć w pochwie bo to będzie pewniejsze i wtedy zobaczę czy będą takie dziwne skoki temperatury.
Z ręką nas sercu Ci mówię, że ja nigdy nie zawracalam uwagi na to jak uciskam termometr i czy zawsze robię to tak samo, wydaje mi się że nie. A zdarzały mi się dni gdzie trzy dni pod rząd miałam ta sama temperaturę.

Hej laski ja jeszcze w pracy ale dziś można wreszcie żyć bo temperatura na to pozwala :)
Dziś mam 19dc więc coraz dalej i w zasadzie od rana wodnisty śluz się skończył cały dzień sucho a teraz ciut takiego gęstego bialego i trochę pobolewanie w dole brzucha. Nie doszukuje się u mnie żadnych objawów bo to itak za wcześnie ale ja cały dzień na nogach jestem i zawsze było ok a dziś taki delikatny dyskomfort z powodu takich dziwnych odczuć bulowych.
Czy myślicie że to może być zagnieżdżanie jeśli owu była piątek/sobota max ??
Nie nastawiam się że się uda tym cyklem ale fajnie by było wreszcie
Za wcześnie na szukanie czegokolwiek , nie nakręcaj się bo oszalejesz do dnia spodziewanej @ ja nie miałam żadnych objawów zagnieżdżenia , byłam pewna że @ przyjdzie ,nie spodziewałam się akurat w tamtym cyklu ciąży , a jednak pokazała się 2 kreska , czego Tobie życzę

Z ręką nas sercu Ci mówię, że ja nigdy nie zawracalam uwagi na to jak uciskam termometr i czy zawsze robię to tak samo, wydaje mi się że nie. A zdarzały mi się dni gdzie trzy dni pod rząd miałam ta sama temperaturę.
Mi się tak zdarzylo że miałam 2 razy taka sama A później albo wyższa albo niższa. No nic będę nadal mierzyć i będę sprawdzać czy idzie do góry czy znowu spada na dół.

Dziewczyny tak do dziś wygląda ten mój dziwny wykres, niby od jutra lub piątku powinnam brać duphaston - od 18dc 2x1, a owu na to wygląda że nie było i nie ma. Testy wciaz negatywne. Temperatura jak widać, śluzu trochę dzisiaj raptem dopiero. Może tej owu nie będzie w tym miesiacu... Chociaż pęcherzyk w 9 dc jakiś był.... A boje się że wezmę ten duphaston za wcześnie i przyblokuje owu.....

Załączniki

• Screenshot_20190703-223817.png
    Screenshot_20190703-223817.png
    44,6 KB · Wyświetleń: 50
Dziewczyny tak do dziś wygląda ten mój dziwny wykres, niby od jutra lub piątku powinnam brać duphaston - od 18dc 2x1, a owu na to wygląda że nie było i nie ma. Testy wciaz negatywne. Temperatura jak widać, śluzu trochę dzisiaj raptem dopiero. Może tej owu nie będzie w tym miesiacu... Chociaż pęcherzyk w 9 dc jakiś był.... A boje się że wezmę ten duphaston za wcześnie i przyblokuje owu.....
A masz możliwość pójść do gin jutro lub w piątek żeby zobaczyć w jakiej wielkości jest pęcherzyk?

Za wcześnie na szukanie czegokolwiek , nie nakręcaj się bo oszalejesz do dnia spodziewanej @ ja nie miałam żadnych objawów zagnieżdżenia , byłam pewna że @ przyjdzie ,nie spodziewałam się akurat w tamtym cyklu ciąży , a jednak pokazała się 2 kreska , czego Tobie życzę
Cieszę się, że wciąż z nami jesteś w tym temacie i nie dajesz nam zwariować ;)

reklama
[/QUOTE]
Dziewczyny ja też z innej beczki czy któraś z Was nie miała uczucia ukluc w jajnikach? Obserwuje to już trzeci miesiąc, i są to takie ukucia jakby mi ktoś szpilek wbijal, nie może być związane z owu bo mam to np w czasie okresu A moje cykle są długie takie ponad 30 dni...
Ja tak mam i pobolewanie podbrzusza. Od 3 miesięcy w każdym cyklu. W pt idę z tym do ginekologa zobaczę co powie

Do góry