reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Tak,

Tak, znieczulenie ogólne. Po samej operacji od razu byłam na środkach przeciwbólowych, najpierw w kroplówkach, później już na tabletkach więc nic mnie nie bolało w szpitalu. Później w domu miałam 2 tygodnie zwolnienia. Trochę ciężko się na początku wyprostować bo wiadomo, szwy ciągną ale to szybko mija i dochodzi się do siebie. Na początku trochę boli przy czynnościach takich jak wstawanie z pozycji leżącej do siedzącej czy przy kaszlu/kichaniu ale to jest do przeżycia. Bałam się bardzo bo nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu ale teraz stwierdzam, że strach ma wielkie oczy a jak trzeba to trzeba, nie jest tak źle. Ale mimo wszystko trzymam kciuki, żeby udało się bez operacji :) U mnie torbiel okazała się być torbielą endometrialną i przy okazji dowiedziałam się, że mam endometriozę. Od tamtej pory a było to kilka lat temu czasem zdarzały mi się jeszcze torbiele ale zawsze wchłaniały się same lub za pomocą przepisywanych leków.
Dziekuje Ci za info:) Jestem spokojniejsza i co ma byc to bedzie.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

reklama
Nikk93 haha nie robiła testu i juz wie że jest w ciąży bo brzuch ją boli i nie ma @? No proszę. ..
Może i jestem nietaktow na, ale ludzie gdzie ta edukacja seksualna.
Po 1 po porodzie nie można współżyć około 6 tyg i wtedy obkurcza się macica, często w tym czasie występuje krwawienie. Po tym czasie koniecznie trzeba pójść się przebadać czy nie ma resztek i jeśli kobieta nie chce dzieci powinna poradzić się lekarza jaką metodę antykoncepcyji wybiera.
Po 2 po porodzie można zajść w ciążę nawet jeśli jeszcze miesiączka nie przyszla.
Po 3 miesiączka po porodzie może przyjść różnie u niektórych wraca już po kilku tygodniach, a u niektórych trwa to długo dłużej np rok czy 1.5
Po 4 jeśli była by w ciąży i już by miała objawy to znaczyło by, że miała płodne w zasadzie zaraz po porodzie i już by wtedy musiała współżyć. Według mnie kobieta która właśnie urodziła nie jest w stanie uprawiać seksu kilka dni po porodzie.
Po 5 brzuch prawdopodobnie boli ją bo macica się obkurcza, wszystko wraca do normy i takie bóle są możliwe i nie są oznaką ciąży.
Po 6 niech się douczy bo raz to niepotrzebnie Cię frustruje, a dwa gada takie głupoty że aż boli...i szkoda jej zdrowia, a jeśli nie chce więcej dzieci niech się zabezpiecza

Zastanawiam się tylko czy to możliwe ? Jeszcze pierwszej @ nie miała a płodne już tak?

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
A kuzynka karmi? Z tego co wiem, to w połogu nie powinno się współżyć, bynajmniej nam ginekolog to odradziła na conajmniej 7 tygodni. I w czasie karmienia marne szanse na ciąże. I wydaje mi się ze zdecydowanie za wcześnie by była to ciąża.

A kuzynka karmi? Z tego co wiem, to w połogu nie powinno się współżyć, bynajmniej nam ginekolog to odradziła na conajmniej 7 tygodni. I w czasie karmienia marne szanse na ciąże. I wydaje mi się ze zdecydowanie za wcześnie by była to ciąża.
Tak, przyjaciółka karmi. Ja też się dziwię że zaczeli po 4 tygodniach no ale cóż jej sprawa ;) ja kupiłam już herbatkę z malwy i wyczekuje 22 bo to najblizszy termin do nowego lekarza :(

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Migdalove czy chlopak robił badania?
Nie katuj się testami, mdłości mogą być spowodowane po prostu zblizajaca się @
Ja nie wmawiam sobie, że ciąża jest, wręcz przeciwnie. Test robiłam bo był zaplanowany. U mnie nudności raczej mogą być z innych przyczyn. Na @ nigdy nie miałam nudności, chyba że nagle zaszła jakaś zmiana. ;)

Może po eutyrsxie?
Nikk93 to na pewno w ciąży nie jest skoro dopiero co zaczeli współżyć to za wcześnie na objawy, a kp to nie metoda antykoncepcji

A ja już wiem skąd moje osłabienie... Jako, że jestem niskociśnieniowcem i zazwyczaj miałam do 110 cisnienie tzw górne tak teraz mam 98/68/72

reklama
Do góry