reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Tak,

Tak, znieczulenie ogólne. Po samej operacji od razu byłam na środkach przeciwbólowych, najpierw w kroplówkach, później już na tabletkach więc nic mnie nie bolało w szpitalu. Później w domu miałam 2 tygodnie zwolnienia. Trochę ciężko się na początku wyprostować bo wiadomo, szwy ciągną ale to szybko mija i dochodzi się do siebie. Na początku trochę boli przy czynnościach takich jak wstawanie z pozycji leżącej do siedzącej czy przy kaszlu/kichaniu ale to jest do przeżycia. Bałam się bardzo bo nigdy wcześniej nie byłam w szpitalu ale teraz stwierdzam, że strach ma wielkie oczy a jak trzeba to trzeba, nie jest tak źle. Ale mimo wszystko trzymam kciuki, żeby udało się bez operacji :) U mnie torbiel okazała się być torbielą endometrialną i przy okazji dowiedziałam się, że mam endometriozę. Od tamtej pory a było to kilka lat temu czasem zdarzały mi się jeszcze torbiele ale zawsze wchłaniały się same lub za pomocą przepisywanych leków.
Dziekuje Ci za info:) Jestem spokojniejsza i co ma byc to bedzie.

dqpr3e5e7ell0w0u.png

reklama
Nikk93 haha nie robiła testu i juz wie że jest w ciąży bo brzuch ją boli i nie ma @? No proszę. ..
Może i jestem nietaktow na, ale ludzie gdzie ta edukacja seksualna.
Po 1 po porodzie nie można współżyć około 6 tyg i wtedy obkurcza się macica, często w tym czasie występuje krwawienie. Po tym czasie koniecznie trzeba pójść się przebadać czy nie ma resztek i jeśli kobieta nie chce dzieci powinna poradzić się lekarza jaką metodę antykoncepcyji wybiera.
Po 2 po porodzie można zajść w ciążę nawet jeśli jeszcze miesiączka nie przyszla.
Po 3 miesiączka po porodzie może przyjść różnie u niektórych wraca już po kilku tygodniach, a u niektórych trwa to długo dłużej np rok czy 1.5
Po 4 jeśli była by w ciąży i już by miała objawy to znaczyło by, że miała płodne w zasadzie zaraz po porodzie i już by wtedy musiała współżyć. Według mnie kobieta która właśnie urodziła nie jest w stanie uprawiać seksu kilka dni po porodzie.
Po 5 brzuch prawdopodobnie boli ją bo macica się obkurcza, wszystko wraca do normy i takie bóle są możliwe i nie są oznaką ciąży.
Po 6 niech się douczy bo raz to niepotrzebnie Cię frustruje, a dwa gada takie głupoty że aż boli...i szkoda jej zdrowia, a jeśli nie chce więcej dzieci niech się zabezpiecza

Zastanawiam się tylko czy to możliwe ? Jeszcze pierwszej @ nie miała a płodne już tak?

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
A kuzynka karmi? Z tego co wiem, to w połogu nie powinno się współżyć, bynajmniej nam ginekolog to odradziła na conajmniej 7 tygodni. I w czasie karmienia marne szanse na ciąże. I wydaje mi się ze zdecydowanie za wcześnie by była to ciąża.

A kuzynka karmi? Z tego co wiem, to w połogu nie powinno się współżyć, bynajmniej nam ginekolog to odradziła na conajmniej 7 tygodni. I w czasie karmienia marne szanse na ciąże. I wydaje mi się ze zdecydowanie za wcześnie by była to ciąża.
Tak, przyjaciółka karmi. Ja też się dziwię że zaczeli po 4 tygodniach no ale cóż jej sprawa ;) ja kupiłam już herbatkę z malwy i wyczekuje 22 bo to najblizszy termin do nowego lekarza :(

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Migdalove czy chlopak robił badania?
Nie katuj się testami, mdłości mogą być spowodowane po prostu zblizajaca się @
Ja nie wmawiam sobie, że ciąża jest, wręcz przeciwnie. Test robiłam bo był zaplanowany. U mnie nudności raczej mogą być z innych przyczyn. Na @ nigdy nie miałam nudności, chyba że nagle zaszła jakaś zmiana. ;)

Może po eutyrsxie?
Nikk93 to na pewno w ciąży nie jest skoro dopiero co zaczeli współżyć to za wcześnie na objawy, a kp to nie metoda antykoncepcji

A ja już wiem skąd moje osłabienie... Jako, że jestem niskociśnieniowcem i zazwyczaj miałam do 110 cisnienie tzw górne tak teraz mam 98/68/72

reklama
Do góry