reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Dziewczyny mam pytanie dotyczące tsh. Jaki wynik powinien być przy planowaniu ciąży ? Mam bardzo rozbieżne info ... do 2.5 ok , a jeden twierdzi ze PONIŻEJ 1 ... pomóżcie ;-)
najlepiej winik do 2

dqpr3e5e7ell0w0u.png

reklama
@Mamamia90 super wiadomość, gratulacje:)
Ja mam termin @ na 7 ale już nie robie sobie nadziei. Wydaje mi się że przy moich 31dniowych cyklach test pokazał by już dziś kreche
Ja też mam termin na 6-7.01 ale poczekam pewnie do 9 jeśli @ nie przyjdzie. Niekoniecznie pokazałby dzisiaj kreskę, mogło być dziś dopiero zagnieżdżenie.
Niekoniecznie. Faza lutealna (od owu do okresu) trwa 14 dni. Zagnieżdżanie możesz być nawet w 12dpo. Czyli 2 dni przed terminem@ a więc test wyszedłby pozytywny w dzień spodziewanej@.
Ja z kolei miałam bardzo szybko owu, szybko zagnieżdżanie więc w 21dc test wyszedł pozytywny. Ale to się rzadko zdarza żeby było w tak expresowym tempie

ckai9jcgk10emd23.png
Tak naprawdę to faza lutealna może mieć 12-16 dni i nie musi być taka sama w każdym cyklu. 14 to takie uproszczenie, przy założeniu że każda kobieta ma 28 dniowe cykle i skok w 15 dniu. No i owu może być przed skokiem ale też zdarza się po.
Dlatego @Agusia2402 może być jeszcze za wcześnie.

reklama
Do góry