reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Dziewczyny mam pytanie dotyczące tsh. Jaki wynik powinien być przy planowaniu ciąży ? Mam bardzo rozbieżne info ... do 2.5 ok , a jeden twierdzi ze PONIŻEJ 1 ... pomóżcie ;-)
A ja Ci powiem, że samo tsh to tak trudno stwierdzić. Ogólnie normy są normami, teoretycznymi. Każda kobieta jest inna, jeśli mówimy o tsh, powinnaś mieć zrobione reszte badań w kierunku tarczycy w tym również USG tarczycy. :)

reklama
A ja Ci powiem, że samo tsh to tak trudno stwierdzić. Ogólnie normy są normami, teoretycznymi. Każda kobieta jest inna, jeśli mówimy o tsh, powinnaś mieć zrobione reszte badań w kierunku tarczycy w tym również USG tarczycy. :)
Miałam oznaczane hormony dodatkowe i usg :-) wyniki były luks. Tylko to tsh poniżej 1 mnie przeraziło jak usłyszałam.

Ja mam stażu małżeńskiego 12 lat, razem 17 lat.

Współczuję jelitowki, my już po, dzieci bardzo biedne były przy tym.

Ja to jeszcze ani razu jelitówki nie mialam. I oby tak zostało.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Dziewczyny mam pytanie dotyczące tsh. Jaki wynik powinien być przy planowaniu ciąży ? Mam bardzo rozbieżne info ... do 2.5 ok , a jeden twierdzi ze PONIŻEJ 1 ... pomóżcie ;-)
Mój endokrynolog twierdzi, że pomiędzy 2,00 a 2,50, z tym ze zalecane jest około 2,00. A gin powiedział, że dla bezpieczeństwa sugerowalby lekko poniżej 2,00

Witam wieczorem :)
Trzymam kciuki za jutro, bo kilka z Was testuje. Jedna z Was mi się śniła tydzień temu, że miała pozytyw, ale nie powiem na razie kto :D
Co do tarczycy, to u zdrowej kobiety tsh powinno oscylować w przedziale 0,5-2,5. Jak ktoś walczy z niedoczynnością, to lepiek, żeby było w okolicach 1, a ft4 i ft3 w górnych granicach normy :)

reklama
Ja mam stażu małżeńskiego 12 lat, razem 17 lat.

Współczuję jelitowki, my już po, dzieci bardzo biedne były przy tym.
Ojj wolalabym mieć dluzej tą jelitówkę na rzecz dzieci. Widziałam jak moja siostrzenica przechodziła biedulka 1.5 roku :(

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry