reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
A co masz nie tak z hormonami, konkretnie? TSH 2,3 to nie jest nic tragicznego, ja miałam owu już przy TSH = 9
Lekarz mi zbadał tarczycę i mam ja po prostu słabą jak na mój organizm. Wszystkie objawy i wygląd tarczycy wygląda jak na niedoczynność tarczycy. Inne wyniki hormonów mam w górnej granicy normy. Nie występuje u mnie owulacja więc leczymy tą słabą tarczyce lekami i dietą. Lekarz widzi poprawę, ale to jeszcze nie jest do końca to co być powinno.

http://tnij.at/starania2018

@Migdalove, ok dzięki.

@KatiNails, wow, no to gratuluję! A to wcześniej planowaliście i z ciążą wyszło czy teraz takie przyśpieszenie w związku z ciążą?
I ślub i ciąża planowana :D

ckaiyx8d63pd6voi.png

@KatiNails piekniutka sukieneczka ja już sobie ciebie w niej wyobrażam.. bedziesz piękna panną młodą ! ❤❤️ no i co najwazniejsze w tej waznej dla Ciebie chwili i twojego przyszlego męża oczywiście tez, bedzie z wami wasze przyszłe wspólne maleństwo i ten mały przystojniak ze zdjęcia.!
A u mnie kochane 22dc jakieś kłucia,bóle i inne cuda się dzieją ale ja tam nie dam się sprowokować do zrobienia testu przed terminem @@@ mimo ze zapas testów już mam od dawna w szufladzie :D:p:D;)

@KatiNails piekniutka sukieneczka ja już sobie ciebie w niej wyobrażam.. bedziesz piękna panną młodą ! [emoji173][emoji173]️ no i co najwazniejsze w tej waznej dla Ciebie chwili i twojego przyszlego męża oczywiście tez, bedzie z wami wasze przyszłe wspólne maleństwo i ten mały przystojniak ze zdjęcia.!
A u mnie kochane 22dc jakieś kłucia,bóle i inne cuda się dzieją ale ja tam nie dam się sprowokować do zrobienia testu przed terminem @@@ mimo ze zapas testów już mam od dawna w szufladzie :D:p:D;)
Trzymam kciuki Kochana za Twoje dwie kreski :*

ckaiyx8d63pd6voi.png

Lekarz mi zbadał tarczycę i mam ja po prostu słabą jak na mój organizm. Wszystkie objawy i wygląd tarczycy wygląda jak na niedoczynność tarczycy. Inne wyniki hormonów mam w górnej granicy normy. Nie występuje u mnie owulacja więc leczymy tą słabą tarczyce lekami i dietą. Lekarz widzi poprawę, ale to jeszcze nie jest do końca to co być powinno.

Przepraszam, że pytam, ale co to za lekarz i na jakiej postawie stwierdził, że "slaba"? Które wyniki masz w górnych granicach? Ft3 i ft4? Bo jeśli tak, to możesz sie wpędzić w nadczynność polekowa...

reklama
Przepraszam, że pytam, ale co to za lekarz i na jakiej postawie stwierdził, że "slaba"? Które wyniki masz w górnych granicach? Ft3 i ft4? Bo jeśli tak, to możesz sie wpędzić w nadczynność polekowa...
Na podstawie badania USG, wywiadu i badań krwi. Lekarzowi ufam bo wie co robi, pod tym względem ma same pozytywne opinie i to nie na żadnej stronie internetowej tylko wśród znajomych. Też nie wdraża samych leków, bo euthyrox biorę ten 25 i głównie chodzi o dietę. Większość lekarzy stwierdzało, że jest wszystko ok i że to taka natura a inni, że mam pcos lub nie i ręce rozkładali. Teraz zajął się mną w końcu ktoś, kto na trudnych przypadkach się zna. Biorąc euthyrox w końcu chociaż czuję się dobrze, objawy typowe dla niedoczynności tarczycy powoli ustępują. Także jesteśmy na dobrej drodze.

Do góry