reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Po tej elektrokonizacji do współżycia moglam juz po 3 tygodniach wrócić a starac sie o dziecko juz po pierwszej @. Tak też zresztą robiliśmy a i tak starania trwaly 9 cykli. No trudno. Może teraz szybciej się uda. Byle do marca/kwietnia.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

reklama
No nocki u nas też słabe, budzi się jak u Ciebie, co najmniej 2 razy. Najczęściej tak 4-5 razy. Teraz jeszcze zęby wychodzą.. W dzień też tak 3-4 razy jeszcze mu daje. Ja się boję tego odstawiania, będzie ciężko ;) Póki co do 2 lat chce pokarmic, a potem się zobaczy :D
Wokół mnie pełno przeciwników kp, więc ciężko mam :/ Moja mama jedynie najmłodszą siostrę karmiła do 2 lat, a reszta od razu butelki albo do góra 8 miesięcy i nie potrafią zrozumieć dlaczego dalej karmię. Też się trochę obawiam tandemu, ale zanim zajde w ciążę liczę, że się odstawimy ;)
My śpimy do 9:00 czasem do 9:30, rzadziej do 8:30. Wszystko przez późne chodzenie spać.
U nas też od 3 dni zęby, ostatnia trójka wychodzi:( od północy do rana praktycznie nie śpimy. Łączę się w bólu.
Z karmieniem nocnym to już myślałam że tylko mój tak ma, ciągle gdzieś czytam że dziecko przesypia noce od któregoś miesiąca, albo rodzina się dziwi że nie możemy siedzieć na weselu do rana itp.
Też się boję odstawiania;) współczuję Ci tych przeciwników, u mnie akurat mama jest bardzo za, mnie karmiła 1.5 roku, brata też, siostrę tylko 8 miesięcy, bo zaszła w ciążę a wtedy od razu kazali odstawiać. Tylko teściowa coś tam na początku radziła żeby dawać butlę na noc, bo sama tak robiła. Ale ona miała trójkę rok po roku, więc wierzę że ciężko było ogarnąć. Teraz już nikt się nie wtrąca, pomijając pytania 'czy jeszcze karmisz?'.

Witam z wieczora. Malutka śpi już od godziny, wykończona chorobą. Dzieci nie powinny chorować. Tak a propos, to w takich momentach kocham nasze długie karmienie. Prawie nic nie jadła cały dzień, tylko pije i prosi o pierś - przynajmniej tyle. Ciekawe jak mój sobie poradzi jutro z nią w domu :p
@Asiula86 myślę, że niedługo ludzie przestaną pytac. Mnie już od dawna nikt nie pyta i w sumie mało kto wie, że nadal karmię.

Tak a propos, to w takich momentach kocham nasze długie karmienie. Prawie nic nie jadła cały dzień, tylko pije i prosi o pierś -
To jest chyba największy plus i tego byłoby mi szkoda najbardziej. Poza tym boję sie że gdybym odstawiła to zaraz by zaczął bardziej chorować. Nie wiem czy rzeczywiście to ma jakiś związek z karmieniem, ale jak na razie przez 1.5 roku zdarzyły nam się tylko 2 lekkie infekcje z kaszlem, praktycznie bez leków by się obyło.
Zdrówka dla córeczki, trzymajcie się:-*

Moja choruje w normie no, ale też chodzi do żłobka więc wiadomo że to inaczej wygląda. Mi też się dziwią że karmie jeszcze. A z drugiej strony mnie mama karmiła do 3.5 roku.
No i faktycznie bo jak miała infekcje gardła to też nic nie jadła za to dużo na cycu wisiała

Ciekawe tylko czy przez to nie będzie problemu z zajściem w ciążę. Przecież w czasie kp rośnie prolaktyna, a ona utrudnia zajście w ciążę

@adiika kwestia różnic żaka a cosinusa jeszcze jest taka, że żak ma o dwie godziny dłuższe zajęcia, oczywiście nie zawsze, ale np w cosinusie siedzisz do 16 - 17 a w żaku do 18 - 19 od ósmej. No i jednak nie do końca jest z tymi zajęciami co drugi weekend, w żaku też często zdarzają się tydzień po tygodniu zajęcia, a patrzę na aktualny ich plan.

W ogóle zastanawiam się jak to jest ze studiami, ogólnie chcę iść na studia I stopnia na Pedagogikę Wczesnej Edukacji ale nie wiem czy na II stopnia mogę iść na filologię polską, czy musiałabym tą filologię mieć też licencjat z I stopnia... Może wy wiecie? Mam czas na rozeznanie się ale jednak ciekawość zżera od środka, planować się chce. :D

Co do starań, to tak się zastanawiam jak to będzie... Czy udałoby nam się już w marcu zobaczyć te dwie piękne kreski... Różne rzeczy chodzą po głowie... No i u mnie 5dc i chyba ostatni dzień @.

Ciekawe tylko czy przez to nie będzie problemu z zajściem w ciążę. Przecież w czasie kp rośnie prolaktyna, a ona utrudnia zajście w ciążę
Nie do końca tak z tą prolaktyna. Większość kobiet kp powyżej roku ma już prolaktynę w normie :) ja badałam jakoś właśnie po roku i juz była ok. Teraz, po ponad 3 latach nawet sobie tym głowy nie zawracam :)

reklama
Po tej elektrokonizacji do współżycia moglam juz po 3 tygodniach wrócić a starac sie o dziecko juz po pierwszej @. Tak też zresztą robiliśmy a i tak starania trwaly 9 cykli. No trudno. Może teraz szybciej się uda. Byle do marca/kwietnia.

f2wlk6nllyt56xuu.png

f2wlk6nllyt56xuu.png

Do góry