reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Ja też jeszcze karmię, syn w styczniu skonczy 1,5 roku i końca nie widzę, ale z drugiej strony nie przeszkadza mi to

Jjku ja jestem po dzisiejszym dniu wykończona... syn mi zasypia ostatnio ok. 23:00, raz nawet zdarzyło się przed 24:00. Powinnam go obudzić rano czy dac mu się wyspać? Tylko potem znowu późno będzie drzemka w dzień :/ Może Wy coś doradzicie :(
Adiika masz syna z lipca 2016? Mój jest z czerwca:) Karmienie też mi w sumie nie przeszkadza, tylko noce męczące, bo jeszcze conajmniej 2 razy się budzi na mleko. A w dzień 3-4. Ale pewnie bardziej męczące byłyby próby odstawiania. Na razie czekam cierpliwie aż sam zdecyduje. Tylko wolałabym uniknąć karmienia dwójki, myślę żeby od połowy ciąży zacząć ograniczać(jeśli się w ogóle uda zajść;))
Co do późnego zasypiania, to ja nie budzę rano, wolę sama jeszcze się wyspać;) Ale mój dłużej niż do 8-8.30 nie pośpi(i to wyjątkowo, jak zęby idą w nocy). Normalnie 6-7 max, więc nigdy nie wstaję przed nim.

reklama
Ale fajnie :)

Ja widziałam kiedyś testy owu facelle i na nich była gruba krecha w ciąży, więc może te z allegro to faktycznie słabe są ;)

A tego to nie słyszałam, że lepszy. Muszę się bardziej rozeznać, bo ta moja decyzja to tak na szybcika podjęta. A i tak du pcia z tego wyszła :/ Spojrzałam na stronę czy rachunkowość mają i faktycznie też jest, ale w żaku to wiem, że mają takie kursy już odpłatne ze zniżką jak się jest uczniem, a ciekawe jak tu.. a spotkać się możemy nawet poza szkołą ;)
Tam się chodzi też sobota, niedziela i w co drugi weekend miesiąca.

@Elodia masz już na oku jakaś nową pracę? Oby już nie była tak ciężka jak ostatnia, bo w tej to ostro tyralas, że też tyle lat dałaś radę :)

@StarAnia nie ma @ jest nadzieja. I zdrówka dla córci :)
Ja robiłam technik w soboty i niedziele w zaku i nie narzekam [emoji14]

ckaiyx8d63pd6voi.png

To nie tylko ja staram się karmiąc? Moja jest z października 2016 i my po nowym roku chcemy się odstawic to znaczy ja chcę. Daje cyca tylko do drzemek i na noc. W żłobku usypia sama także potrafi usypiac bez cyca

To nie tylko ja staram się karmiąc? Moja jest z października 2016 i my po nowym roku chcemy się odstawic to znaczy ja chcę. Daje cyca tylko do drzemek i na noc. W żłobku usypia sama także potrafi usypiac bez cyca
Tak na przyszłość zeby wiedziec....kiedy małą do żłobka posłałaś? Po skończeniu roku czy wczesniej?

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

@Elodia na moim wyniku nie ma literki a czy b, poprostu grupa 3. Neoplazja śródnabłonkowa niskiego stopnia (LSIL).
A Ty co miałaś poza tym,ze 3b?
Mialam LSIL i grupę 3a. wlasnie i od razu skierowanie na kolposkopię po której wyszło mi że mam HSIL 3b i dodatkowo hpv 16 :-/ to bylo w grudniu 2016 no a w styczniu zabieg. I póki co jest ok.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Mialam LSIL i grupę 3a. wlasnie i od razu skierowanie na kolposkopię po której wyszło mi że mam HSIL 3b i dodatkowo hpv 16 :-/ to bylo w grudniu 2016 no a w styczniu zabieg. I póki co jest ok.

I oby było ok już cały czas a dodatkowo życzę,żeby szybko pojawiła się dzidzia :)
Mam nadzieję,że też to ogarnę i wrócę do starań niebawem :)
f2wlk6nllyt56xuu.png

Adiika masz syna z lipca 2016? Mój jest z czerwca:) Karmienie też mi w sumie nie przeszkadza, tylko noce męczące, bo jeszcze conajmniej 2 razy się budzi na mleko. A w dzień 3-4. Ale pewnie bardziej męczące byłyby próby odstawiania. Na razie czekam cierpliwie aż sam zdecyduje. Tylko wolałabym uniknąć karmienia dwójki, myślę żeby od połowy ciąży zacząć ograniczać(jeśli się w ogóle uda zajść;))
Co do późnego zasypiania, to ja nie budzę rano, wolę sama jeszcze się wyspać;) Ale mój dłużej niż do 8-8.30 nie pośpi(i to wyjątkowo, jak zęby idą w nocy). Normalnie 6-7 max, więc nigdy nie wstaję przed nim.

No nocki u nas też słabe, budzi się jak u Ciebie, co najmniej 2 razy. Najczęściej tak 4-5 razy. Teraz jeszcze zęby wychodzą.. W dzień też tak 3-4 razy jeszcze mu daje. Ja się boję tego odstawiania, będzie ciężko ;) Póki co do 2 lat chce pokarmic, a potem się zobaczy :D
Wokół mnie pełno przeciwników kp, więc ciężko mam :/ Moja mama jedynie najmłodszą siostrę karmiła do 2 lat, a reszta od razu butelki albo do góra 8 miesięcy i nie potrafią zrozumieć dlaczego dalej karmię. Też się trochę obawiam tandemu, ale zanim zajde w ciążę liczę, że się odstawimy ;)
My śpimy do 9:00 czasem do 9:30, rzadziej do 8:30. Wszystko przez późne chodzenie spać. Ale o 6 bym nie chciała wstawać ;)

Mój też zasnie bez cyca, ale najczęściej jednak z nim ;) To życzę Ci bezproblemowego odstawienia :) W nocy będzie najgorzej.

@KatiNails ooo dzięki za opinię o żaku :) Ja bym się już zapisała ale nikt mi nie chce z synem zostawać :(

reklama
Hej dziewczynki :) my dziś najpierw urodziny u teścia a teraz u córki znajomych :) płodne już się zaczynają bo więcej śluzu także działamy intensywnie :) boje się tylko czy serduszkowanie codziennie to dobry pomysł

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry