reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Ja też jeszcze karmię, syn w styczniu skonczy 1,5 roku i końca nie widzę, ale z drugiej strony nie przeszkadza mi to

Jjku ja jestem po dzisiejszym dniu wykończona... syn mi zasypia ostatnio ok. 23:00, raz nawet zdarzyło się przed 24:00. Powinnam go obudzić rano czy dac mu się wyspać? Tylko potem znowu późno będzie drzemka w dzień :/ Może Wy coś doradzicie :(
Adiika masz syna z lipca 2016? Mój jest z czerwca:) Karmienie też mi w sumie nie przeszkadza, tylko noce męczące, bo jeszcze conajmniej 2 razy się budzi na mleko. A w dzień 3-4. Ale pewnie bardziej męczące byłyby próby odstawiania. Na razie czekam cierpliwie aż sam zdecyduje. Tylko wolałabym uniknąć karmienia dwójki, myślę żeby od połowy ciąży zacząć ograniczać(jeśli się w ogóle uda zajść;))
Co do późnego zasypiania, to ja nie budzę rano, wolę sama jeszcze się wyspać;) Ale mój dłużej niż do 8-8.30 nie pośpi(i to wyjątkowo, jak zęby idą w nocy). Normalnie 6-7 max, więc nigdy nie wstaję przed nim.

reklama
Ale fajnie :)

Ja widziałam kiedyś testy owu facelle i na nich była gruba krecha w ciąży, więc może te z allegro to faktycznie słabe są ;)

A tego to nie słyszałam, że lepszy. Muszę się bardziej rozeznać, bo ta moja decyzja to tak na szybcika podjęta. A i tak du pcia z tego wyszła :/ Spojrzałam na stronę czy rachunkowość mają i faktycznie też jest, ale w żaku to wiem, że mają takie kursy już odpłatne ze zniżką jak się jest uczniem, a ciekawe jak tu.. a spotkać się możemy nawet poza szkołą ;)
Tam się chodzi też sobota, niedziela i w co drugi weekend miesiąca.

@Elodia masz już na oku jakaś nową pracę? Oby już nie była tak ciężka jak ostatnia, bo w tej to ostro tyralas, że też tyle lat dałaś radę :)

@StarAnia nie ma @ jest nadzieja. I zdrówka dla córci :)
Ja robiłam technik w soboty i niedziele w zaku i nie narzekam [emoji14]

ckaiyx8d63pd6voi.png

To nie tylko ja staram się karmiąc? Moja jest z października 2016 i my po nowym roku chcemy się odstawic to znaczy ja chcę. Daje cyca tylko do drzemek i na noc. W żłobku usypia sama także potrafi usypiac bez cyca

To nie tylko ja staram się karmiąc? Moja jest z października 2016 i my po nowym roku chcemy się odstawic to znaczy ja chcę. Daje cyca tylko do drzemek i na noc. W żłobku usypia sama także potrafi usypiac bez cyca
Tak na przyszłość zeby wiedziec....kiedy małą do żłobka posłałaś? Po skończeniu roku czy wczesniej?

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

@Elodia na moim wyniku nie ma literki a czy b, poprostu grupa 3. Neoplazja śródnabłonkowa niskiego stopnia (LSIL).
A Ty co miałaś poza tym,ze 3b?
Mialam LSIL i grupę 3a. wlasnie i od razu skierowanie na kolposkopię po której wyszło mi że mam HSIL 3b i dodatkowo hpv 16 :-/ to bylo w grudniu 2016 no a w styczniu zabieg. I póki co jest ok.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Mialam LSIL i grupę 3a. wlasnie i od razu skierowanie na kolposkopię po której wyszło mi że mam HSIL 3b i dodatkowo hpv 16 :-/ to bylo w grudniu 2016 no a w styczniu zabieg. I póki co jest ok.

I oby było ok już cały czas a dodatkowo życzę,żeby szybko pojawiła się dzidzia :)
Mam nadzieję,że też to ogarnę i wrócę do starań niebawem :)
f2wlk6nllyt56xuu.png

Adiika masz syna z lipca 2016? Mój jest z czerwca:) Karmienie też mi w sumie nie przeszkadza, tylko noce męczące, bo jeszcze conajmniej 2 razy się budzi na mleko. A w dzień 3-4. Ale pewnie bardziej męczące byłyby próby odstawiania. Na razie czekam cierpliwie aż sam zdecyduje. Tylko wolałabym uniknąć karmienia dwójki, myślę żeby od połowy ciąży zacząć ograniczać(jeśli się w ogóle uda zajść;))
Co do późnego zasypiania, to ja nie budzę rano, wolę sama jeszcze się wyspać;) Ale mój dłużej niż do 8-8.30 nie pośpi(i to wyjątkowo, jak zęby idą w nocy). Normalnie 6-7 max, więc nigdy nie wstaję przed nim.

No nocki u nas też słabe, budzi się jak u Ciebie, co najmniej 2 razy. Najczęściej tak 4-5 razy. Teraz jeszcze zęby wychodzą.. W dzień też tak 3-4 razy jeszcze mu daje. Ja się boję tego odstawiania, będzie ciężko ;) Póki co do 2 lat chce pokarmic, a potem się zobaczy :D
Wokół mnie pełno przeciwników kp, więc ciężko mam :/ Moja mama jedynie najmłodszą siostrę karmiła do 2 lat, a reszta od razu butelki albo do góra 8 miesięcy i nie potrafią zrozumieć dlaczego dalej karmię. Też się trochę obawiam tandemu, ale zanim zajde w ciążę liczę, że się odstawimy ;)
My śpimy do 9:00 czasem do 9:30, rzadziej do 8:30. Wszystko przez późne chodzenie spać. Ale o 6 bym nie chciała wstawać ;)

Mój też zasnie bez cyca, ale najczęściej jednak z nim ;) To życzę Ci bezproblemowego odstawienia :) W nocy będzie najgorzej.

@KatiNails ooo dzięki za opinię o żaku :) Ja bym się już zapisała ale nikt mi nie chce z synem zostawać :(

reklama
Hej dziewczynki :) my dziś najpierw urodziny u teścia a teraz u córki znajomych :) płodne już się zaczynają bo więcej śluzu także działamy intensywnie :) boje się tylko czy serduszkowanie codziennie to dobry pomysł

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry