reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
A co mówią lekarze?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nic w sumie pielęgniarka dzwoniła i mówi że nie trzeba raczej powtarzać bo spadła i jest niska ale że jutro skonsultuje z lekarzem i da znać.
Najśmieszniejsze jest teraz to że to oznacza wg nich że miałam w tym cyklu dwie owulację po Clo, mój mąż mówi że to teraz wygląda jakby druga ciąża się zaczęła z drugiej owulacji w środku cyklu bo ta pierwsza zaraz po okresie , plamienie implantacyjne, ból piersi, tempka wciąż wysoka i test wczoraj negatywne a dziś znowu pozytywny ?
Czy takie coś jest możliwe?
Boże ja osiwieje albo nerwicy dostanę przez to moje powiększanie rodziny.

Monia no ale co by sie stalo z ta pierwsza ciaza skoro test pokazal wczoraj wynik negatywny a nie bylo krwawienia? Dla mnie to dziwne... ale na takie cos bym nie wpadla. Moim zdaniem cos sie ewidentnie dzieje z ta obecna ciaza ze beta spada choc lekarzem nie jestem i moze jednak oni maja racje.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Monia no ale co by sie stalo z ta pierwsza ciaza skoro test pokazal wczoraj wynik negatywny a nie bylo krwawienia? Dla mnie to dziwne... ale na takie cos bym nie wpadla. Moim zdaniem cos sie ewidentnie dzieje z ta obecna ciaza ze beta spada choc lekarzem nie jestem i moze jednak oni maja racje.

Wiem kochana ja sie nie ludze,wiem ze to bedzie wczesne poronienie i przyjdzie spozniony okres :(
to taka luzna mysl mojego meza ;)
A co sie stalo z Twoja ciaza jak moge zapytac? nie chce byc niedyskretna?

Monia prawie identycznie jak u ciebie. Test kilka dni przed okresem pozytywny, lekkie brazowe plamienie ktore minelo po 2 dniach a potem wracalam z Polski do Uk samochodem i chlusnelo ze mnie kilka dni po teminie miesiaczki :( wlasnie przechodze pierwszy cykl po tym poronieniu i przezywam je nadal, zaluje ze zrobilam test, wolalabym myslec ze to okres i ze znow sie poprostu nie udalo niz miec swiadomosc ze stracilam.
Natomiast 4 lata temu urodzilam syna i przy nim tez mialam plamienia na poczatku ciazy ktore po 2 dniach ustapily i wszystko wtedy bylo dobrze :(

Monia prawie identycznie jak u ciebie. Test kilka dni przed okresem pozytywny, lekkie brazowe plamienie ktore minelo po 2 dniach a potem wracalam z Polski do Uk samochodem i chlusnelo ze mnie kilka dni po teminie miesiaczki :( wlasnie przechodze pierwszy cykl po tym poronieniu i przezywam je nadal, zaluje ze zrobilam test, wolalabym myslec ze to okres i ze znow sie poprostu nie udalo niz miec swiadomosc ze stracilam.
Natomiast 4 lata temu urodzilam syna i przy nim tez mialam plamienia na poczatku ciazy ktore po 2 dniach ustapily i wszystko wtedy bylo dobrze :(

Ja tez z synkiem plamilam ale to bylo jeszcze w Polsce i od razu dali mi leki i przeszlo,dzis syn ma 10 lat :)
Czy po takim biochemicznym poronieniu mozna sie starac od razu w nastepnym cyklu?
Ja juz tez nigdy nie zrobie testu przed terminem @ :(
Ty tez mieszkasz w Uk? ;)

Tak monia w UK od 7 lat :)
Chyba mozna sie starac od razu, ja narazie zawiesilam starania do grudnia bo chce sie troche poobserwowac bardziec i wzmocnic bo slabiutka jestem ponad to nie wierze ze by mi sie udalo znowu zajsc. Staram sie juz 2 lata, poprzednia ciaze tez poronilam wlasnie we wrzesniu 2 lata temu i od tego czasu juz sie nie udalo az do poprzedniego miesiaca.... a mi po tym zdarzeniu nadal serce krwawi okrutnie.

reklama
Tak monia w UK od 7 lat :)
Chyba mozna sie starac od razu, ja narazie zawiesilam starania do grudnia bo chce sie troche poobserwowac bardziec i wzmocnic bo slabiutka jestem ponad to nie wierze ze by mi sie udalo znowu zajsc. Staram sie juz 2 lata, poprzednia ciaze tez poronilam wlasnie we wrzesniu 2 lata temu i od tego czasu juz sie nie udalo az do poprzedniego miesiaca.... a mi po tym zdarzeniu nadal serce krwawi okrutnie.

Biedna jestes, wspolczyje, wiem co czujesz :(
Ja nie chce czekac chociaz tez to bardzo przezywam, chce od razu znowu sprobowac, 36 na karku wiec z czasem bedzie tylko coraz trudniej.
Ja jestem z okolic Liverpool a ty? tez juz tu kawal czasu 9 lat.

Do góry