reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Mecenasowa - wiesiołkowi trzeba dać chwilę. Ja zażywam go już jakiś czas i jeśli chodzi o śluz to jest teraz pierwsza klasa, nigdy takiego nie miałam [emoji4] a biorę cały cykl, codziennie 2 tbl, choć na opakowaniu zalecają chyba 6 tbl.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pegas, spokój w głowie jest ważny [emoji11] na tyle, na ile to możliwe, wyluzuj [emoji11]

Ja dziś miałam zastrzyk z pregnylu, ciekawe jaki będzie ten cykl. Staramy się z mężem zachowywać regularną częstotliwość przytulania, co dwa dni. Jeśli w takich warunkach z takim farmakologicznym wsparciem ma się nie udać, to już nie wiem co ma pomóc [emoji14]

Mecenasowa - wiesiołkowi trzeba dać chwilę. Ja zażywam go już jakiś czas i jeśli chodzi o śluz to jest teraz pierwsza klasa, nigdy takiego nie miałam [emoji4] a biorę cały cykl, codziennie 2 tbl, choć na opakowaniu zalecają chyba 6 tbl.

Bralas przez cały cykl? Czytałam ze powinno brać się do owulacji. Ile cykli bralas? Może jak pojawi się owulacjia to zobaczę różnice w sluzie a powinnam mieć ja w tym tygodniu :-)

@kwiatuszekq20 - rozumiem, przykry sprawa [emoji29] ja świruję, że mój mąż może kiedyś stwierdzić, że woli jakąś łatwiej zaciążającą... Rozum mówi, że tak się nie stanie, ale serce się boi [emoji46]

@Mecenasowa27 - też tak czytałam, ale mówiłam mojemu ginowi jak biorę wiesiołka i nic nie mówił, że źle, a wydaje mi się, że on jest z tego nielicznego gatunku z głową na karku [emoji4] poza tym ja mam tak rozwalone cykle, że nie wiem, kiedy mam owulacje, czasem miałam bardzo późno, a jak myślałam, że miałam, gin mnie zbadał, i stwierdził, że jednak nie. a wiesiołka biorę już chyba z rok jak nie dłużej, chyba z miesiąc albo dwa czekałam na widzialne i odczuwalne efekty [emoji4] jak nie widzisz przez jakiś 1-2 mcy efektu, może zwiększaj sobie dawkę stopniowo do tych zalecanych 6 tbl dziennie?

faktycznie różnica odczuwalna jest w okolicy owulacji. Organizm nie produkuje śluzu fajnego po próżnicy [emoji16]

Colorado, w tym rzecz ze ja wlasnie od poczatku biore 6 tabletek dziennie. Poki co sluzu nie widac i owulacji raczej jeszcze nie bylo. Wczesniej mialam dosc regularne cykle zanim zaczelam brac tabletki anty. Tabletki bralam kolo 5 lat z przerwami i zawsze po odstawieniu na kilka miesiecy mialam cykle 28 dniowe. Teraz w lipcu przestalam brac tabletki i cykl mialam 29 dniowy ..ciekawe jak w tym miesiacu bedzie, mam nadzieje ze mi sie nie rozjechal. A poki co czekam na owulacje :)

EEEh dziewczyny ... dzisiaj przed poludniem do sadysty ide zeba wyrywac.. aaaa boje sie :/ ale musze z tym teraz zrobic porzadek poki nie jestem w ciazy :) trzymajcie kciuki bym dzielnie to zniosla ... :D

Mecenasowa, w takim razie daj zadziałać wiesiołkowi :)

Trzymam kciuki, dasz radę u sadysty [emoji16] ja już przez przedłużające się starania zdołałam wyleczyć wszystkie ząbki, a miałam tego sporo... [emoji4]

Za godzinę będę już torturowany. Ja od kwietnia zaczęłam robić porządki z zębami bo blaba mi wypadła właśnie z tego zęba którego dziś będę wyrywać ,leczylam bo kanałowo ale niestety nie udało się uratować i trzeba rwac :(
Długo się starajcie? Nie wiem czy pytałam ale zakręcona jakąś ostatnio jestem

reklama
@Mecenasowa, i jak po?

Ciężko powiedzieć, ile się staramy, bo od stycznia zeszłego roku przestaliśmy się zabezpieczać, w kwietniu tego roku poszłam do gina po pomoc, po diagnostyce teraz od czerwca lecimy ze wspomaganiem.
A od wiosny zeszłego roku właśnie ogarnęłam zęby wszystkie, przestałam farbować włosy, schudłam kilka kilo i zaczęłam brać kwas foliowy. Psycho-zdrowotnie czuję się gotowa [emoji16]

A Wy?? Macie już dziecko, czy starania o pierwsze?? [emoji4]

Do góry