reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

@Dagaa11 orientujesz się czy należy mi się refundacja clexany?
Czy u cb w aptece kobiety w ciąży braly te zastrzyki z refundacją?
Tak, myśle że dostaniesz refundacje. Tylko tak- musisz isc do lekarza, ktory ma podpisana umowe z nfz, w innym wypadku dostaniesz recepte stuprocwntową (jeśli lekarz nie ma podpisanego kontraktu z nfz). I jeszcze jedna sprawa- kilka msc temu była zmianiona.lista refundacyja i teraz clexane nie kosztuje już ok 3 zl, ale powyżej 30 zł za 10 ampułko-strzykawek. Na rynku jest odpowienik pod nazwa Neoparin, jest to dokładnie to samo :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak, myśle że dostaniesz refundacje. Tylko tak- musisz isc do lekarza, ktory ma podpisana umowe z nfz, w innym wypadku dostaniesz recepte stuprocwntową (jeśli lekarz nie ma podpisanego kontraktu z nfz). I jeszcze jedna sprawa- kilka msc temu była zmianiona.lista refundacyja i teraz clexane nie kosztuje już ok 3 zl, ale powyżej 30 zł za 10 ampułko-strzykawek. Na rynku jest odpowienik pod nazwa Neoparin, jest to dokładnie to samo :)

Kurna a ja wyczytalamze clexane jest na refundacje po 80 zl z hakiem a bez refundacji 357 zl za 10 strzykawek

Ja wszystkie trzy ciąże prywatnie chodziłam.
Jeśli chodzi o seks to początki zawsze szalelismy swobodnie. Potem ze względu na rozwarcie i szew był zakaz. W ostatniej od poczatku do dużego brzuszka się kochalismy.

Dziś udany dzień mieliśmy. Lody i pizza, spacerek.

Na przyszły tydzień mam cytologie na fundusz. Na 22.7 gin prywatnie ale chyba urlopu nie dostane bo rano przyjmuje tylko.

Kurna źle spojrzalam to była cena clexany forte:( czyli zaraz mój gin przyjmuje tylko prywatnie wiec znizki nie dostane?
No cena zalezy od dawki. To, ze placisz za wizyte, nie znaczy, ze lekarz nie ma umowy z nfz i ze nie dostaniesz znizki. Ciezko mi powiedziec jak wyglada to u twojego lekarza, musisz sie zorientowac. A jesli sie okaze, ze dostaniesz recepte na 100%, to zawsze mozesz podejsc z nia do lekarza ogolnego i on na podtawie recepty od gi ekologa powinien Ci przepisac clexane na znizke :)

clexane u mnie tez drogie bylo jak cholera bo ja za 10 ampulko strzykawek placilam 79 euro za 50 szt wyszlo mi jakos 352 euro

No cena zalezy od dawki. To, ze placisz za wizyte, nie znaczy, ze lekarz nie ma umowy z nfz i ze nie dostaniesz znizki. Ciezko mi powiedziec jak wyglada to u twojego lekarza, musisz sie zorientowac. A jesli sie okaze, ze dostaniesz recepte na 100%, to zawsze mozesz podejsc z nia do lekarza ogolnego i on na podtawie recepty od gi ekologa powinien Ci przepisac clexane na znizke :)

Ale super:D no moj gin nie ma kontraktu z nfz w poprzedniej ciąży kupowalam clexane 40 bodajże mogę sie mylic. Miesiecznie wynosilo mi ok 400 zl.
clexane u mnie tez drogie bylo jak cholera bo ja za 10 ampulko strzykawek placilam 79 euro za 50 szt wyszlo mi jakos 352 euro
O rany to faktycznie, przeliczajac na nasze..choc nie ma co porownywac.

reklama
Ale super:D no moj gin nie ma kontraktu z nfz w poprzedniej ciąży kupowalam clexane 40 bodajże mogę sie mylic. Miesiecznie wynosilo mi ok 400 zl.

O rany to faktycznie, przeliczajac na nasze..choc nie ma co porownywac.
No to teraz 1 op clexane dawka 40 kosztuje pelnoplatnie 112.62, a na znizke 35.49 :/

Do góry