reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Oho, zaczął mnie pobolewać brzuch...
Mnie boli od 10 dni [emoji19]

dqprj44jvvvhz460.png

reklama
5 tydzień mam
brzuch tak.już.nie boli czasem tak.coś zaboli ale krótko bo zaraz.przechodzi
plamienia tylko są i to rzadko chociaż jak wstane szybko z łóżka i chodzę to czuje jak.leci. nie.ma tego.dużo.zawsze rano.i.wieczorem trochę i koniec...
okres już dawno miałam mieć..
To spokojnie, będzie dobrze. Nie przemęczaj się i nie dźwigaj! Najlepiej gdybys mogła leżeć! Najczęściej niestety dochodzi do poronień w czasie spodziewanej @, dlatego pytałam. Bierzesz progesteron więc powinien pomoc ile może. Trzymam kciuki ✊✊✊
Dziewczyny beta ujemna :( no trudno moze to byla biochemiczna w takim razie bo na tym bobo tez kreska wczoraj byla. Jasna ale byla

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wierzę, tak mi przykro :(.... trzymaj się kochana.
Mamusiakubusia przepraszam, ale nie rozumiem Cię. Pragniesz i cieszysz się z ciąży to dlaczego nie zrobisz tego co ci radzimy i nie zadbasz o ciążę? Rozumiem, że masz małe dziecko ale to taka sytuacja, że na pewno ktoś znajomy ci pomoże. Mam wrażenie, że oczekujesz że napiszemy że to nic groźnego, ale w ciąży każde plamienie i krwawienie może (choć nie musi) być zwiastunem czegoś złego.
Senni ja nic nie widzę :(
W szpitalu nic więcej niestety nie pomogą. Nakażą leżeć i brać progesteron. Przykre to co napiszę, ale nie raz to słyszałam że lekarze w tak wczesnej ciąży twierdzą że jak ma się utrzymać to się utrzymie:( niestety.
Ja w poniedziałek wizyta u ginekologa i już się boję..

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Trzymam kciuki za piękne serduszko✊✊✊

A ja zaczynam od nowa 1dc wita :(

Ostatnia edycja:
Zrobiłam test ciążowy i wynik negatywny. Pozostało mi czekać do @ w niedzielę. Chociaż trochę smutno jest ...

Zrobiłam test ciążowy i wynik negatywny. Pozostało mi czekać do @ w niedzielę. Chociaż trochę smutno jest ...

Wiesz, zawsze jest nadzieja jak nie ma @, bo może się owulacja była później. Chyba, że jakoś monitorowalaś, testy, monitoring lub chociaż temperatura.

Wiesz, zawsze jest nadzieja jak nie ma @, bo może się owulacja była później. Chyba, że jakoś monitorowalaś, testy, monitoring lub chociaż temperatura.
W tym miesiącu właśnie odpuściłam testowanie owulacji, chciałam po prostu odpocząć od tego wszystkiego. Wiadomo, że nadzieja zawsze jest ale raczej to mało prawdopodobne, żebym jednak się udało. Tłumaczę sobie to w ten sposób, że jestem chora i może to i lepiej. W następnym tygodniu idę zrobić badania, a 14 lutego idę do nowego gina. Mam nadzieję, że on coś pomoże albo wyjaśni dlaczego się nie udaje. Smutno mi bo myślałam, że do pół roku się uda a tu klapa totalna...

Ale całkiem nie trać nadziei, testy niektórym dziewczynom wychodzą i tydzień po terminie @ a miesiączki masz regularne? Bo i owu taka powinna być :) jeden negatywny test o niczym nie świadczy ;)
Kiedyś myślałam, że mam nieregularne bo raz miałam 28 dni a raz 31 dni. Poszłam do gina i mówię, że chyba mam nieregularny okres a ona do mnie z tekstem, że już bardziej niemożna mieć regularnego niż mam :p. Także mam regularny okres i owulację zazwyczaj w 15 dc. Tylko nie mogę powiedzieć czy była na 100% bo nie robiłam testów owulacyjnych. Stwierdzam fakt tylko po tym, że 14 dc i 15dc miałam śluz jak białko kurze:). Wiadomo, że nadzieja nadal się tli dopóki nie będzie @.

Kurcze... Nie wiem czy nie złamać się w diecie, tak bardzo mi się chce... No zobaczcie, jak to cudeńko kusi... [emoji7]
1517594715-c2ea2e1bfd26d945-aaaaaa.jpeg

reklama
Do góry