reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Planuję sobie zamówić zestaw do hybrydy i zacząć coś działać w tym temacie ale tylko tak dla siebie bo denerwują mnie moje paznokcie i to że zwykły lakier wytrzymuje mi góra dwa dni. Możesz coś polecić? Jakieś wskazówki dać dla poczatkujących?
Mi koleżanka która robi paznokcie mowila abym od razu nie kupowala calego zestawu. Bo czesto jest tak ze sie pozniej okazuje ze ktos traci cierpliwosc i to rzuca. Ze najlepiej na poczatek kupic malą lampę, top, primer czy jak to tam sie nazywa, jakis lakier i wtedy próbować robić.
I juz sama nie wiem czy kupowac oddzielnie czy caly zestaw

reklama
Mi koleżanka która robi paznokcie mowila abym od razu nie kupowala calego zestawu. Bo czesto jest tak ze sie pozniej okazuje ze ktos traci cierpliwosc i to rzuca. Ze najlepiej na poczatek kupic malą lampę, top, primer czy jak to tam sie nazywa, jakis lakier i wtedy próbować robić.
Ja znalazłam zestaw za 140 zł z wysyłką który wydaje mi się sensowny ale też się właśnie jeszcze zastanawiam. Niby mąż chce mi go na Mikołaja kupić ;)

Planuję sobie zamówić zestaw do hybrydy i zacząć coś działać w tym temacie ale tylko tak dla siebie bo denerwują mnie moje paznokcie i to że zwykły lakier wytrzymuje mi góra dwa dni. Możesz coś polecić? Jakieś wskazówki dać dla poczatkujących?
Ogólnie to oglądałam dużo filmików na YouTube jak dziewczyny malują i tam tych podstaw się nauczyłam, pracowałam też pół roku w gabinecie kosmetycznym i tam rękę najbardziej sobie wprawilam. Tu nie potrzeba jakiś super kursów poprostu trzeba ćwiczyć na sobie, na mamie czy kolezankach i z każdym kolejnym manicure będzie coraz ładniejszy i coraz szybciej to będzie szło. Ja po 3 latach bawienia się hybrydami zostaje przy semilacu i neonail. Nie ma co oszczędzać na samych lakierach, bazach czy topach, ale np lampy typowo z tych firm nie koniecznie polecam bo płaci się za firmę a można kupić mniej firmowa a takiej samej jakości

W zestawie to zawsze wyjdzie ciut taniej niż wszystko osobno :) są takie małe mostki, które można kupić za 30 zł ale faktycznie znam parę osób, że zainwestiwaly w sprzęt, dwa razy zrobiły paznokcie i stwierdził, że to nie dla nich :)

A ja szukalam zestawow bezposrednio na stronie Semilaca. Na allegro sie boje szczerze mowiac ze wydam kase a przyjdzie cos kiepskiego. Czytalas opinie o tym zestawie? Dużo osób pisalo ze dosc kiepskie lakiery sa a jest ich az 10. Zawsze czytam opinie. I tym sie sugeruje[emoji5] [emoji106]
Właśnie dopiero wstępne rozeznanie robię. Nastawiam się na kupowanie lakierów raczej osobno chociaż te z zestawu też pewnie wypróbuje. Planuję zamawiać pod koniec miesiąca więc jeszcze trochę czasu jest. Może uda nam się wybrać razem top 3 :)
Link do: NeoNail Zestaw 5x Lakier hybrydowy Lampa LED 18/36
Tu też spoko cena. Naprawdę nie polecam jakiś nie znanych firm tych lakierów hybrydowych bo będą odpryskiwać czy źle się rozprowadzac i się zrazicie
Oo dzięki za podesłanie linka. Właśnie na takie wskazówki liczę. Jakie firmy możesz polecić?

reklama
Też niedawno chciałam kupić [emoji16] Ale jak zaczęłam oglądać to nie wiem... czarna magia [emoji16] musiałby mi ktoś pokazać o co w tym chodzi. [emoji23] Jak robi się takie paznokcie ? Co jest potrzebne?

Do góry