reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Nikt Ci tego nie powie, żeby stwierdzić na 99% czy owulacja występuje potrzebny jest monitoring cyklu... A żeby wiedzieć na 100% czy owulacja wystąpiła- ciąża [emoji16]
Tak mi tłumaczyła moja ginekolog i jest w tym trochę racji :)

Ale co ja zauważyłam... gdy tej owulacji nie było, miałam śluz wodnisty, jakby gorszej jakości ale niby dalej zaliczany jako plodny, bóle też miewalam bo ten pecherzyk sobie rósł... ba..nawet testy owulacyjne pokazywaly mi owulacje! Monitoring pokazywał że ten pecherzyk rośnie... do 12 mm... A później chyba się wchlanial albo szlag wie co się z nim działo. No i cykle były dllluuuugie... Natomiast gdy miałam owulacje potwierdzona monitoringiem, śluz był lepszej jakości, rozciagal się między palcami, bóle też miewalam owulacyjne... okres przychodzil rowno po 14 dniacgh... za to testy owulacyjne pokazywaly brak owulacji [emoji39]

Dlatego ja testom nie wierzę [emoji39]
Ja mam równe 14 dni od kiedy test mi pokazał dwie mocne krechy plus miałam śluz płodny plus ochotę na seks. I tak tej ciazy brak ;P w tym cyklu za to wszystkie objawy na owulację zaginęły wszystkie testy jakie miałam twierdzili że daleko do niej nie miałam śluzu ani ochoty na seks. A dzisiaj już 17dc a zawsze w 14 to już miałam wrażenie że jestem po... No w każdym bądź razie zastanawiam się czy w takim przypadku okres mi przyjdzie normalnie czy zrobi jakąś akcję ;P czekam więc do 25 żeby się przekonać :)

reklama
Ja też ostatnio na imprezie dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży i poprostu jakby mi ktoś w twarz dał, cały czas tylko było - to pijemy żeby dziewczynka a to żeby było zdrowe itp, a ja tak nie mogłam zapanowac nad moim nastrojem i zamiast cieszyć się z nimi to co chwila ktoś się mnie pytał czy wszystko ok i czemu smutna jestem. Do domu jak wróciliśmy to ja po tych paru drinkach zaczęłam wyć jak durna. Dlatego postanowiłam, że olewam termometry itp bo takie zachowanie z mojej strony było nienormalne
No ja tez juz nie mam spiny... Po prostu przykro mi się zrobiło i tyle. Ale ja juz totalnie się zdystansowałm bo przecież i tak wiem, ze ten miesiąc będzie stracony bo mój mąż przyjedzie tylko na 3 dni także słabo sie zapowiada. Ja i tak ide do lekarza, niech mnie skontroluje, ale juz prprzestałam sprawdzać płodne, niepłodne, nawet testy owu wyrzucilam co ma byc to będzie.

No ja tez juz nie mam spiny... Po prostu przykro mi się zrobiło i tyle. Ale ja juz totalnie się zdystansowałm bo przecież i tak wiem, ze ten miesiąc będzie stracony bo mój mąż przyjedzie tylko na 3 dni także słabo sie zapowiada. Ja i tak ide do lekarza, niech mnie skontroluje, ale juz prprzestałam sprawdzać płodne, niepłodne, nawet testy owu wyrzucilam co ma byc to będzie.
No właśnie co ma być to będzie. Pocieszający jest fakt, że wszystkie pary, które znam lub ktoś mi opowiadał, że mieli takie problemy w końcu tymi rodzicami zostali. Także my też wszystkie zostaniemy :)

Ja postaram się tak iść do lekarki na kontrole, by mi sprawdziła na usg czy tam coś rośnie do tej owu, czy nie. W grudniu będzie 7cs więc wypadałoby chyba powoli zacząć działać by coś tu polepszyć u nas z M.

Pochwalę się moim dzisiejszym dziełem :p nie jest perfecto ale za 1,5 tyg i tak zrobię nowe bo mi się pewnie znudzą :p

Załączniki

• IMG_20181112_150608.jpg
    IMG_20181112_150608.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 60
Sama sama :) dziękuję! Takie moje hobby, może kiedyś uda mi się pracować w takim kierunku ale to już jak dziecko miałoby kilka lat, bo własny biznes + macierzyński = bankructwo albo zero czasu dla dziecka. Ja w sumie zawsze chodzę na czczo jak jakieś badania chce robić :)

reklama
Sama sama :) dziękuję! Takie moje hobby, może kiedyś uda mi się pracować w takim kierunku ale to już jak dziecko miałoby kilka lat, bo własny biznes + macierzyński = bankructwo albo zero czasu dla dziecka. Ja w sumie zawsze chodzę na czczo jak jakieś badania chce robić :)
Planuję sobie zamówić zestaw do hybrydy i zacząć coś działać w tym temacie ale tylko tak dla siebie bo denerwują mnie moje paznokcie i to że zwykły lakier wytrzymuje mi góra dwa dni. Możesz coś polecić? Jakieś wskazówki dać dla poczatkujących?

Do góry