reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Cześć dziewczyny.
Dawno mnie nie było. Jakoś po 2 nieudanych IV nie miałam siły. Dodatkowo w sierpniu pożegnałam mojego tatę, co dodatkowo mnie przygwoździło.
Chcielibyśmy teraz zmienić klinikę i udać się do SalveMedica w Łodzi.
Nie wiecie czy przyjmuje tam dalej dr. Paśnik? A może polecacie innego skutecznego lekarza?

Ja z Łodzi polecam mega Ireneusz Salata, specyficzny lekarz z „zboczonym” humorem ale bardzo dużo zleca badań i wie jak postawić diagnozę itd. Bylam u 4 innych staramy się od 2 lat i dopiero on wykrył u nas w czym była przyczyna a tez już mieliśmy jechać na inseminacje bo w gamecie od razu iu :/

reklama
A jak wspominasz życie w Holandii?[emoji1] tez tam bylam [emoji1] i tęsknię za tym szczerze mówiąc...
Wspominam dobrze [emoji4] kulturalni, mili ludzie [emoji4] Holandia piękna [emoji4] zwiedzaliśmy ile się dało [emoji4] źle wspominam polskie agencje pracy... no ale to wiadomo [emoji14]

Moja @ rozkreciła się na maxa [emoji53] brzuch boli strasznie. Czyli notuję 1dc. Cykl trwał 26 dni :/ szok, nigdy nie miałam tak krótkiego cyklu.

Dobranoc dziewczyny

I ja wracam bo dłuższej przerwie. Byliśmy z rodzinką na krótkich wakacjach we Włoszech - bajka. Teraz mamy kocioł w mieszkaniu, bo wracając z cmentarza w Zaduszki znaleźliśmy przy drodze masakrycznie wychudzoną kotkę, była już na granicy śmierci głodowej i teraz jest u nas w domu, a mamy już 2 koty i psa. @Azulka_26 super, że wróciłaś, brakowało tu Ciebie.

Ja milo wspominam Święta jak bylam w podstawowce. Mieszkam kolo babci i ciotki. I Wigilia zawsze byla po srodku czyli u babci i dziadka. I bylo Nas w sumie ok 20 osób. To dopiero były Święta.
Ale wszystko sie skonczylo gdy dziadek umarł. Wigilie kazdy zaczal robic własna. I babcia na pol godziny przychodziła do Nas i na pol godziny szla do ciotki. Święta juz nigdy nie były takie same po tym jak dziadka zabraklo. Niestety.
Kiedys dziadkowie Nam opowiadali jak oni spedzali Swieta itp a teraz tylko klotnie o to czy sie lubi PIS czy PO[emoji15]

Ooo miałam tak samo jak babcia z dziadkiem żyli , a później dziadek zmarł to do babci i tak wszyscy jeździli i tam były zawsze najlepsze święta a później z roku na rok to coraz mniej przyjeżdzało rodziny i z babcią chodziłyśmy do ciotki i wujka obok to już nie to samo co kiedyś :/ a teraz już i babci nie mam od 9lat i teraz tak naprawdę święta są bo są :(

Bardziej genetyczne obciążenie idzie co drugie pokolenie np moja babcia miała chora tarczycę moja mama nie ma za to ja z siostrą mamy gorzej niepokoi mnie fakt że babcia zmarła na raka piersi ehhh

Też tak słyszałam, że co drugie pokolenie idzie ... moja babcia z dziadkiem mieli żylaki i ja już mam żyłek pełno na nogach i boje się , że będe je miała a moja mama praktycznie ma czyste nogi , może z jedna ma taką żyłke pękniętą i nic poza tym i się dziwi skąd ja tyle żyłek mam :/

reklama
Wspominam dobrze [emoji4] kulturalni, mili ludzie [emoji4] Holandia piękna [emoji4] zwiedzaliśmy ile się dało [emoji4] źle wspominam polskie agencje pracy... no ale to wiadomo [emoji14]

Też byłam w Holandii i też tak wspominam ją :D ale najbardziej przeraża mnie ich język i chyba bym sobie połamała go, gdybym tam została :p

Do góry