reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja również wpadam na szybkie 'Dobranoc' :) byle jutrzejszy był lepszy dziewczynki [emoji7] Miłej nocki wszyskim [emoji11]

Ps. Z mężem ok, wasze kciuki chyba czynią cuda :). Na szczęście okazało się że to wszystko to tylko albo i aż problemy z zatokami -.- ..
Cieszę się, że to w sumie tylko zatoki :) upierdliwe i bolesne ale niegroźne

Niedawno skończyłam pracę. A teraz leżak. Netflixowanie.

Odczytalam wyniki dzisiejszego klucia. Tsh lekko za niskie, ft3 i ft4 w normie, przeciwciała znów w kosmos. Ciekawe czy endo zmieni mi dawkowanie proszków. Hmm muszę ustawić wizytę na nast tydzień.

Dobrej nocy :)

Masz, Hashimoto tak? Ponoć trudno wykryć i regulować ale mam nadzieję że lekarze pomogą. Mam znajomą z Hashimoto i szczęśliwie urodziła synka.

Dobrej nocy dziewczyny :)

reklama
Cieszę się, że to w sumie tylko zatoki :) upierdliwe i bolesne ale niegroźne

Masz, Hashimoto tak? Ponoć trudno wykryć i regulować ale mam nadzieję że lekarze pomogą. Mam znajomą z Hashimoto i szczęśliwie urodziła synka.

Dobrej nocy dziewczyny :)
Jak pokazało się usg stany zapalne mam minimalne więc tak, Hashimoto jest ale słabe dlatego poziom homo utrzymuje się na nawet niezłym poziomie. Mój organizm próbuje z tym walczyć :)

U mnie większość kumpel ma problemy z tarczyca, również Hashimoto i spokojnie doczekały się dzieciaczkow :) najważniejsze mieć to pod kontrolą :)

Zastanawiam się nad ewentualna zmiana endokrynologa. Może w moim przypadku taki endo również ze specjalizacja ginekologiczną byłby lepszy. Bo w sumie mam dwa tematy które mogą mieć wpływ na potencjalna ciąże...

Ja się wczoraj zalamalam, robiłam homocysteine i tsh i jest wszystko do dupy. Zaczynam tracić nadzieję że kiedyś się w ogóle uda. Ja nigdy nie miałam problemów z tarczyca :(

Dobry [emoji4]
Ale mnie glowa boli
Jednak nie testuję, temperatura spada..[emoji6]
Buu :( ale dopuki @ nie ma to jest nadzieja! :)
Ja się wczoraj zalamalam, robiłam homocysteine i tsh i jest wszystko do dupy. Zaczynam tracić nadzieję że kiedyś się w ogóle uda. Ja nigdy nie miałam problemów z tarczyca :(
Wszystko przecież da się jakoś lekami wyregulowac, ja w ciąży miałam np problem z tsh a w ciążę zaszłam normalnie. Wtedy pamiętam miałam koło 3,5 tsh

[emoji20] a jakie masz wyniki ? Homocysteina za wysoka ? Tsh??
Buu :( ale dopuki @ nie ma to jest nadzieja! :)

Wszystko przecież da się jakoś lekami wyregulowac, ja w ciąży miałam np problem z tsh a w ciążę zaszłam normalnie. Wtedy pamiętam miałam koło 3,5 tsh
No niby @ jeszcze nie ma ale nadziei tez juz nie bo temperatura w dole [emoji6]
Odkąd mierze temperaturę to to motto sie u mnie nie sprawdza[emoji6]

[emoji20] a jakie masz wyniki ? Homocysteina za wysoka ? Tsh??No niby @ jeszcze nie ma ale nadziei tez juz nie bo temperatura w dole [emoji6]
Ja nigdy nie marzyłam temperatury, w ogóle termometr mam jakiś lewy, według niego mam prawie non stop 37,7, przy czym moja normalna temperatura to 36,6, więc się tym nie mam jak sugerować

Ja nigdy nie marzyłam temperatury, w ogóle termometr mam jakiś lewy, według niego mam prawie non stop 37,7, przy czym moja normalna temperatura to 36,6, więc się tym nie mam jak sugerować
Yyy moze termometr zepsuty [emoji14] a tak serio to ja np jakbym sobie dzis zmierzyla o dajmy na to 10 po posprzataniu mieszkania wypiciu kawy itd to tez bym miala pewnie ponad 37[emoji6]
Powiem ci ze dla mnie mierzenie to super sprawa, mam cykle 24-29dniowe i czasami zdarza sie owu w 12 czasami w 17dc bez mierzenia raczej bym o tym nie wiedziała [emoji57]

[emoji20] a jakie masz wyniki ? Homocysteina za wysoka ? Tsh??No niby @ jeszcze nie ma ale nadziei tez juz nie bo temperatura w dole [emoji6]
Ja mam homocysteine teraz 11.8, miesiąc temu miałam 10.2. Nasluchalam się w pracy że będę miała raka od witamin B. I zeszlam na kompleks z mniejszymi dawkami i po miesiącu wzrosło o 1.6. Muszę wrócić do punktu wyjścia i nikogo już nie słuchać. A tsh mam 3.25. Ostatnio miałam 2.52 A w styczniu 1.5. Brałam tabletki z jodem i on mi podniósł ten poziom. W badaniu norma jest do 5.1 Ale wiem że do starań powinno być w granicach 1. Totalna zalamka..

reklama
Yyy moze termometr zepsuty [emoji14] a tak serio to ja np jakbym sobie dzis zmierzyla o dajmy na to 10 po posprzataniu mieszkania wypiciu kawy itd to tez bym miala pewnie ponad 37[emoji6]
Powiem ci ze dla mnie mierzenie to super sprawa, mam cykle 24-29dniowe i czasami zdarza sie owu w 12 czasami w 17dc bez mierzenia raczej bym o tym nie wiedziała [emoji57]
Ja wiem kiedy mam owulacje bo mam chcice xD jak widzę śluz plodny i do tego ból w podbrzuszu to wiem o co chodzi zaraz :p

Do góry