reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Dzis 28dc i 12dpo więc jutro powinien byc 1dc jak nie wyszło [emoji6]
Również trzymam kciuki!

Ja w poprzednim cyklu testowałam dwa razy i miałam jakieś cienie ale nic z tego nie było. Teraz planuje dopiero w @. Muszę żeby wiedzieć czy odstawić duphaston czy brać dalej. Raczej na ten cykl się nie nastawiam. Wolę się miło zaskoczyć jak coś

No to trzymam kciuki! Oby @nie przylazł :)
Również trzymam bardzo mocno.

Dla relaxu polecam Wam serial dokumentalny o dzieciach, produkcji brazylijskiej, po prostu genialny. Obejrzałam w jeden wieczór: Beginning of Life.
Dostępny jest na Netflixie, a tutaj zwiastun

Również trzymam kciuki!

Ja w poprzednim cyklu testowałam dwa razy i miałam jakieś cienie ale nic z tego nie było. Teraz planuje dopiero w @. Muszę żeby wiedzieć czy odstawić duphaston czy brać dalej. Raczej na ten cykl się nie nastawiam. Wolę się miło zaskoczyć jak coś
O bierzesz duphaston! Ja za kilkanaście dni zaczynam 1 dawkę. Jak po nim? Dobrze się czujesz?

Również trzymam bardzo mocno.

Dla relaxu polecam Wam serial dokumentalny o dzieciach, produkcji brazylijskiej, po prostu genialny. Obejrzałam w jeden wieczór: Beginning of Life.
Dostępny jest na Netflixie, a tutaj zwiastun

O bierzesz duphaston! Ja za kilkanaście dni zaczynam 1 dawkę. Jak po nim? Dobrze się czujesz?
Ja od 3 września będę brać. To będzie 16 dc. Brałam w poprzedniej ciąży. Podejrzewam że dzięki niemu udało mi się zajść i utrzymać ciążę. W sumie to nie miałam chyba jakiś specjalnych objawów po nim albo myliłam z ciążowymi. Czułam się dobrze. Mam nadzieję że teraz też tak będzie.

Uf usg nie jest złe. Wielkość i parametry tarczycy są ok. Widać bardzo małe plamki zapalenia ale stan jest bardzo początkujący, także przy braniu leków i monitorowaniu będzie wszystko ok. Przy ciąży może tarczyca wejść na większe obroty i potrzebować większych dawek. Ale sprawa do zbadania dopiero po zajściu. Swoją drogą fajny i konkretny doktor mi się trafił na badaniu. Teraz czekam na wyniki z krwi - spec od ultrasonografii, gin i endo w jednym.

Uf usg nie jest złe. Wielkość i parametry tarczycy są ok. Widać bardzo małe plamki zapalenia ale stan jest bardzo początkujący, także przy braniu leków i monitorowaniu będzie wszystko ok. Przy ciąży może tarczyca wejść na większe obroty i potrzebować większych dawek. Ale sprawa do zbadania dopiero po zajściu. Swoją drogą fajny i konkretny doktor mi się trafił na badaniu. Teraz czekam na wyniki z krwi - spec od ultrasonografii, gin i endo w jednym.

Brzmi dobrze! :)

reklama
Do góry