reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Nadrobiłam Was. 60 stron to mega wyczyn [emoji173]️ ale przynajmniej przyjemny powrót do domu z pracy.

U mnie śluzu kremowego dużo. Cycki bolą że strach dotykać.
Mamy tak samo ja mam tak mokro że aż mi dziwnie nigdy tak nie miałam i nie wiem czy to sprawka wiesiołka czy co do @ 5 dni kupiłam test dzisiaj i nie wiem kiedy robić

reklama
Hej.
Zacznę trochę od końca. Tym razem cysta miała 4cm. Objawy- bardzo bolesny pierwszy dzień @. Ból calutkiego brzucha, żołądka, kręgosłupa, wymioty, obfite poty, biegunka. Co drugi miesiąc. Natomiast co drugi był normalny, ból do zniesienia, zero wymiotów, biegunek itp.
Na razie od operacji miałam @ tylko dwa razy ale wszystko wskazuje na to, że niewiele się zmieniło. Może jedynie natężenie bólu. W skali od 1 do 10, teraz jest 8, wcześniej było 15 (serio, zanim zaczęły działać leki chciałam umrzeć).

Natomiast moja pierwsza cysta, również 4cm była hodowana zupełnie bezobjawowo. Pojawiła się na przestrzeni 6 miesięcy. Najpierw była próba rozgonienia lekami, ale że po kilku dniach dostałam skrętu krezki jajnika, trafiłam na stół operacyjny. A tam lekarz się przeraził. Z planowanego zabiegu 30-minutowego, zrobiła się 4-godzinna operacja. Poza cystą miałam ponad 30 ognisk endo w całej jamie brzusznej i zrosty w jelitach. Po operacji, do ubiegłego roku wszystko było w porządku, ból pojawił się rok temu.

Aktualnie poza cystą nie mam nowych ognisk endo, ale prawy jajowód zrośnięty, a właściwie wtopiony w jelito (i tu ciekawostka, jest zupełnie drożny!).
Rozumiem twój ból bo ja mam endometrioze ale w miesniu brzusznym lewa strona przy pępku w lewo co okres bol tego miejsca masakryczny tylko ze nie boli tak w okresie jak tydzien caly po nim masakra jest mam to od 9lat w ciaze z drugim dzieckiem zaszlam bez problemów.

Moje wyniki. Gin mówi, że lepiej jak by było poniżej 2 :/ żeby ponownie zrobić wynik za miesiąc i jak dalej takie będzie to endo [emoji53][emoji53][emoji53][emoji53] dodał, że warto jeść PREGNA START bo zawiera jod i cynk, a to obniża poziom tarczycy (jem od 2tyg)
IMG_20181017_162826.jpg

Załączniki

• IMG_20181017_162826.jpg
    IMG_20181017_162826.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 166
Rozumiem twój ból bo ja mam endometrioze ale w miesniu brzusznym lewa strona przy pępku w lewo co okres bol tego miejsca masakryczny tylko ze nie boli tak w okresie jak tydzien caly po nim masakra jest mam to od 9lat w ciaze z drugim dzieckiem zaszlam bez problemów.
To też masz "ciekawie" :( ale pocieszające dla mnie jest to, że udało Ci się bez problemu zajść w ciążę. Mam nadzieję, że u nas w końcu coś zaskoczy.

Hej.
Zacznę trochę od końca. Tym razem cysta miała 4cm. Objawy- bardzo bolesny pierwszy dzień @. Ból calutkiego brzucha, żołądka, kręgosłupa, wymioty, obfite poty, biegunka. Co drugi miesiąc. Natomiast co drugi był normalny, ból do zniesienia, zero wymiotów, biegunek itp.
Na razie od operacji miałam @ tylko dwa razy ale wszystko wskazuje na to, że niewiele się zmieniło. Może jedynie natężenie bólu. W skali od 1 do 10, teraz jest 8, wcześniej było 15 (serio, zanim zaczęły działać leki chciałam umrzeć).

Natomiast moja pierwsza cysta, również 4cm była hodowana zupełnie bezobjawowo. Pojawiła się na przestrzeni 6 miesięcy. Najpierw była próba rozgonienia lekami, ale że po kilku dniach dostałam skrętu krezki jajnika, trafiłam na stół operacyjny. A tam lekarz się przeraził. Z planowanego zabiegu 30-minutowego, zrobiła się 4-godzinna operacja. Poza cystą miałam ponad 30 ognisk endo w całej jamie brzusznej i zrosty w jelitach. Po operacji, do ubiegłego roku wszystko było w porządku, ból pojawił się rok temu.

Aktualnie poza cystą nie mam nowych ognisk endo, ale prawy jajowód zrośnięty, a właściwie wtopiony w jelito (i tu ciekawostka, jest zupełnie drożny!).
Jeeej, Twoja historia choroby jest jak film grozy, wspolczuje :(
Zycze ci, zebys szybko zaszla w ciaze, bo dla wszystkich kobiet, ktore duzo przeszly, dziecko jest autentycznym cudem :)

reklama
Do góry