reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Hej dziewczyny :) Mam do was pytanie.. Zrobiłam dziś test owulacyjny i wyszedł raczej pozytyw: Zobacz załącznik 906898
A to już 21dc :o zrobiłam go tylko z ciekawości, byłam pewna, ze owulacje miałam w weekend ( bolał mnie prawy jajnik i miałam dosyć dużo śluzu, a teraz jest susza). W co bardziej wierzyć? W pozytywny test czy w to, ze śluz zwiastował owulacje?
A robiłaś test owu w weekend wtedy kiedy myślałaś, że jest owu??

reklama
Heh wy znowu z tymi testami owu [emoji14] ja już też nie wiem w co wierzyc. Czy w testy owu czy kalendarzyk czy we własny organizm ;) gin podtrzymuje zdanie że testy owu to wymysł koncernów farmaceutycznych i że są zawodne. Mam jeszcze 2 to zrobię okolo owulki ale więcej nie kupię.

Czy któraś z was jest teraz blisko owu i chce mi potowarzyszyc w staraniach ? ;)

Ja mam daleko dopiero zaczynam nowy cykl :)

Ja nie robię testów owu :) Trzeba uprawiać bobosexy cały miesiąc i się wstrzeli w owu na 100% :-D

Heh wy znowu z tymi testami owu [emoji14] ja już też nie wiem w co wierzyc. Czy w testy owu czy kalendarzyk czy we własny organizm ;) gin podtrzymuje zdanie że testy owu to wymysł koncernów farmaceutycznych i że są zawodne. Mam jeszcze 2 to zrobię okolo owulki ale więcej nie kupię.

Czy któraś z was jest teraz blisko owu i chce mi potowarzyszyc w staraniach ? ;)
Ja jestem w trakcie owu [emoji14]

No właśnie nie :/ robiłam do 14dc i właśnie wtedy test był już taki:
IMG_1819.JPG

Byłam pewna, ze jeszcze z 2, 3 dni i będzie owu wiec miałam wyjazd i odpuściłam testowanie, jeszcze jak doszedł ten śluz to już wgl byłam pewna. A tu dziś taka niespodzianka....

Załączniki

• IMG_1819.JPG
    IMG_1819.JPG
    328,8 KB · Wyświetleń: 123

No właśnie ja i sama nie wiem czy mialam owulacje dwa dni temu czy dopiero będzie prawidłowo dxis powinna być ake wydaje mi sie ze juz była a ty kiedy powinnas mieć?

Coś juz mnie szczela z tym czekaniem kiedy w końcu będę chciałabym juz a tu z miesiąca na miesiąc w ciąż to samo. Wiem ze 4 miesiące to jest nic w porównaniu do tych co już rok lub więcej czekają ale mimo wszystko co miesiac załamka i nerwy ze znowu okres....

Coś juz mnie szczela z tym czekaniem kiedy w końcu będę chciałabym juz a tu z miesiąca na miesiąc w ciąż to samo. Wiem ze 4 miesiące to jest nic w porównaniu do tych co już rok lub więcej czekają ale mimo wszystko co miesiac załamka i nerwy ze znowu okres....
Mnie też strzela i też mniej więcej 4 miesiąc staran. Muszę trochę wyluzować, bo to się zaczyna robić chore :(
No właśnie ja i sama nie wiem czy mialam owulacje dwa dni temu czy dopiero będzie prawidłowo dxis powinna być ake wydaje mi sie ze juz była a ty kiedy powinnas mieć?
Wg kalendarza za 4 dni płodne

I pewnie przez to jest klops. Stres nie pomaga tylko szkodziiii

reklama
Rozumiem cie doskonale.. sama miałam okropna zalamke po około 5nieudanych cyklach... i chyba u wielu staraczek tak do pol roku jest pierwsza powazna zalamka przynajmniej z tego co zaobserwowalam..
Ale trzeba sie wziac w garść i mimo wszystko wierzyc gdzies gleboko ze sie uda [emoji6]
A udaje sie zwykle wtedy gdy sie tego kompletnie nie spodziewasz tak jak u mnie [emoji6]

Do góry