reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

A ja dziś robiłam lava cake (ciastka z których po przekrojeniu wypływa płynna czekolada) palce lizać. @flor87 które wyniki w badaniu nasienia wyszły u Was nie ok ?

reklama
@bunia no widzisz dobrze, że tak szybko zaczęłaś działać i się badać , zanim choroba nie postąpiła dalej! I jaki teraz plan działania? Leki? Wiadomo coś a propos dalszych starań?

Ciasto czekoladowe [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ matko droga, ale bym zjadła! Ciągle głodna jestem :(
Gdybym nie chciała się starać to bym nie dostała hormonu bo mam dobre wyniki ale że chce to dostałam najmniejsza dawkę i nie mam zakazu mam kontrolować hormony póki co.

Od rana kłuje mnie w lewym cycuchu pod sutkiem. Wyobraźnia daje sygnały ,,to ciąża",a rozum mówi ,,uspokuj się idiotko i czekaj cierpliwie do @".

A ja wróciłam od lekarza i w sumie wiem wszystko a przede wszystkim to że wykrylam u siebie bardzo wczesne stadium Hashimoto i dzięki temu moje horomny jeszcze same działają dobrze bo przeciwciała nie zdążyły za dużo napsuc. Ktoś mi tu pisał że przeciwciała atg to braki jodu w organizmie no to już wiem że jedne i drugie to stan zapalny tarczycy ale jeśli nie ma jeszcze przeciwciał atpo to znaczy że choroba jeszcze nie postępuje długo ale z czasem i te drugie się pojawia jeśli się nie bierze leków. także warto zrobić USG i mieć jasna sytuację :)
Bunia, moj endo też mówił, że jakby nie to że się staram to byśmy dyskutowali czy brać euthyrox, ale tak to mam brać. Już przy najniższej dawce mi tsh spadło do 1i już tam zostało, u ciebie też szybko pójdzie! Warto tylko sprawdzać też wit d i żelazo (ferrytyne), żeby potem fasolce nie zabrakło.

A ja dziś robiłam lava cake (ciastka z których po przekrojeniu wypływa płynna czekolada) palce lizać. @flor87 które wyniki w badaniu nasienia wyszły u Was nie ok ?
O jaaaa lawa jest pyszna [emoji2] ogolnie wszystko miesci sie w normach ale jest tylko 4 procent morfologii prawidlowych plemnikow i 45 procentowa ruchliwość

U mnie oczekiwanie na owu także w gotowości 8-)

Widzę, że jesteśmy w podobnym czasie. U mnie owu albo jutro, albo pojutrze. Już dziś w pracy jak robiłam popołudniu to pasek wydawał mi się mocniejszy niż ten kontrolny. Ale apka pokazała 134 poziom. Teraz juz nie bede mierzyć, bo piłam herbatę na drogę, to mocz rozwodniony.

reklama
Do góry