cos w tym jest, ja zaszłam w cyklu gdzie chodziłam na monitoring i dokladnie wiedziałam kiedy ma p.ęknąć pęcherzykMnie ostatnio na wizycie gin powiedział, że testy owu to tylko taki gadżet dla kobiet by lepiej się czuły
Badania progesteronu i monitoring usg to jedyne skuteczne badania czy owu była.
Ja przymierzam się zbadania progesteronu w 2 kolejne cs.
Przez te wszystkie badania nakłuję się w tym miesiącu strasznie, a ja tak boję się igieł
reklama
Tego ci życzęTak więc muszę czekać na najpewniejszy objaw owu- ciążę[emoji6]
Ginekolog, obserwuje od 9-10 dc jak rośnie pęcherzyk czy prawidłowo przyrasta obserwuje jakie jest endometrum a jakie powinno itd. Chodzisz wtedy na wizyte co kilka dni zeby sprawdzac czy urósł ładnie i gin mniej więcej wyznacza kiedy powinien pęknąc.A w jaki sposób robi się monitoring? Tzn kto zleca, kiedy, w jakim przypadku i jak się wykonuje?
Nat Bluebell
Fanka BB :)
No właśnie, trochę z tym lipa a nie zawsze jest kasa na wyższe składki.Ehh nic mi nie mów. Tak to właśnie wygląda, JEŚLI opłacisz sobie składkę chorobową to masz zasiłek macierzyński na 182 dni, a potem rodzicielski też na 182 dni. Płacony w 80% przez cały okres, albo 100% przez połowę tego czasu, a potem 60% przez drugą połowę. Ty decydujesz. Od ubiegłego roku kwota zasiłku liczona jest jako średnia z 12 ostatnich składek, ale nie mniej niż 1000 zł na m-c. Policzyłam sobie, że dla 12 m-cy składek liczonych od najniższej krajowej to wychodzi 62,85 zł stawki dziennej. Więc w opcji 80% na całe 364 dni wychodzi na 1 m-c, dajmy to 30 dniowy, mamy 1508,40 zł. W opcji 100% przez 182 dni i 60% na 182 dni wychodzi odpowiednio 1885,50 zł i 1131,30 zł.
Oczywiście możesz sobie zapłacić składkę w podwyższonej kwocie tj. 3647,00 zł. Wtedy zasiłek automatycznie jest wyższy. No ale trzeba mieć na te składki.
Powyższe kwoty są właściwe dla tego roku. W przyszłym minimalna skoczy o 150 zł to i składki pójdą automatycznie w górę.
Ja niby mam ubezpieczenie income protection, ale nie wiem jeszcze czy to się kwalifikuje.
Będzie w sam raz!Co ha bym bez was zrobila[emoji132]niech się lepiej dobrze wyspi na jutro akurat 3 dni nie bylo nic wiec powinny zolnierzyki byc silne
Zrobisz sobie prezent na urodzinyCo za pogoda bryyyy ale dobrze ze środa to już prawie piątek u mnie dziś 7dc od piątku zacznę robić testy owu bo w zeszłym miesiącu fajnie już wychodziły a w sobotę dziewczyny u mnie zmiana kodu na 4 z przodu
Wiek jest mało istotny ja teraz czuję się i wyglądam lepiej niż 10 lat temu
No właśnie, różnica wieku nie ma znaczenia. Niektórzy są wspaniałym rodzeństwem przy dużej różnicy wieku a czasem przy małej są tylko kłótnie.Ja mam z bratem 4 lata różnicy i prawie brak kontaktu więc reguły nie ma, a mój mąż ze swoim rodzeństwem ma świetny kontakt zawsze sobie pomogą, święta i inne rzeczy zawsze razem [emoji4] fakt różnica mniejsza bo mają 31,27-moj mąż i 21 lat ale to i tak 10 lat różnicy pomiędzy najstarszym a najmłodszym rodzeństwem
Slicznosci!ten jest z dzisiaj
Bardzo mi przykro ale nie mów że nigdy nie będziesz mamą drugi raz, medycyna potrafi teraz bardzo dużo a jeśli jedno dziecko masz to problem nie może być poważnyMi chyba nie jest pisane zostac mama po raz 2
Test negatywny...czekam na @.
Nie ma zludzen ze po @ ide do gina i gonie go by cos zrobil dalej no i meza wysylam na badanie nasienia.
To dosyć podobnie tutaj. Etaty są flexi albo całkiem z domu. Ja i tak przejdę na freelance, bo już wcześniej chciałam ale akurat tu własna działalność jest łatwa.Wszystkiego naj!!
W Szwajcarii. Tu zdrowotny jest platny 80% ale nie dają go zbyt chętnie, chyba że coś się dzieje. Potem macierzyński chyba 14 czy 16 tyg, też 80%. Ale sporo firm pozwala na pracę z domu bądź zmniejszenie etatu.
Slicznie kreski, już też chce!
Umówiłam wizytę u położnej na 15.10.
A tydzień później wybiorę się prywatnie na usg.
MasterKa
Też się chętnie dowiem na czym to polega [emoji4]A w jaki sposób robi się monitoring? Tzn kto zleca, kiedy, w jakim przypadku i jak się wykonuje?
MasterKa
A jak ktoś chodzi prywatnie do gina to co wizyta leci kasiorka?Ginekolog, obserwuje od 9-10 dc jak rośnie pęcherzyk czy prawidłowo przyrasta obserwuje jakie jest endometrum a jakie powinno itd. Chodzisz wtedy na wizyte co kilka dni zeby sprawdzac czy urósł ładnie i gin mniej więcej wyznacza kiedy powinien pęknąc.
Kaamilaaa
Raczej tak, z monitoringiem na nfz chyba ciężko niestetyA jak ktoś chodzi prywatnie do gina to co wizyta leci kasiorka?
reklama
Tak niestety....ale moja brała ode mnie (bo jej uwage zwrociłam) 50 zł za monitoringiA jak ktoś chodzi prywatnie do gina to co wizyta leci kasiorka?