reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Dziewczyny, ja się jeszcze tą prolaktyną stresuje, bo mam wysoką. Jeśli temp sie dalej utrzymuje wysoko od 5 dni, to znaczy że owu była, prawda? Bo wyczytalam, że testy owu tylko mówią że może być, a przy wysokiej prl może nie pęknąć pecherzyk...

Bomba :)

Bez myśli, że nie będziesz znowu mamą. Spokojnie. Może trzeba trochę cierpliwości albo wsparcia medycznego. Uda się! Głowa do góry! :tak:
Już nie jedna taka była co za badania się zabrała, a tu już dzidzia była :)
Który to cs?
Zaraz sie zacznie 14cykl:(
Wiem ze to gorszy dzien i bedzie lepiej ale no kurka czasami mam mysli ze wcale sie nie uda.

Dziewczyny, ja się jeszcze tą prolaktyną stresuje, bo mam wysoką. Jeśli temp sie dalej utrzymuje wysoko od 5 dni, to znaczy że owu była, prawda? Bo wyczytalam, że testy owu tylko mówią że może być, a przy wysokiej prl może nie pęknąć pecherzyk...
tu dziewczyny pisały, żeby progesteron zbadac po owu jakis tydzien zeby sprawdzic czy owu była

Cześć dziewczyny ;)

Czekam na @ :/ Od rana w pracy, niestety pogodą też się niepochwale, bo nie ma czym deszcz wiatr, totalna jesień
Dzisiaj ale dość późno myślę że koło 22 chociaż niby o 20 powinny być ale oni tak zawsze są opóźnieni. Dzisiaj robiłam w innym laboratorium żeby mieć pewność że nikt się nie pomylił co do tego TSH zanim zacznę brać leki bo wiem że jak już się je zacznie brać to potem to skacze.
Czytałam ostatnio gdzieś na forum niestety nie mogę tego znaleźć , że mimo iż TSH jest wyższe to jeśli FT4 i FT3 są w normie to problemu z zajściem w ciążę nie ma i nie wpływa to źle na dziecko jeśli ciąża już jest.. Była też mowa o Anty-TPO , kurdee że nie mogę tego znaleźć..
Ale Ty masz teraz niedługo wizyte u Endo i oby poszło pomyślnie [emoji6]
Czemu mi sie wydawalo ze ty masz mlodsza dzidzie ? [emoji848][emoji3]

Ja mam tp na 6.06 a chcialabym urodzic 8.06 to by byla roznica wieku równe 5lat i miesiac [emoji3]
Ja jestem 05.06, hehe będą dwie okazje na świętowanie [emoji5]
Dziewczyny wy piszecie o różnicy wieku u mnie będzie 20 lat jak się uda :D:D:D
Między mną, a rodzeństwem jest 17 lat i 13 lat różnicy... Do dziś mamy świetny kontakt i zawsze byliśmy za sobą, zwierzamy się sobie nawzajem myślę, że to zależy i nie ma na to reguły..
Dziewczyny ile u Was trwa @? U mnie pierwszy dzień i noc tragedia, później 2 dni bardzo umiarkowanie i później z 5 dni potrafi mi się ciągnąć większe bądź mniejsze plamienie...
U mnie trwa 7 dni. Pierwszy dzień to takie słabe krwawienie i mocne skurcze. 2 dzień to masakra skurcze , mocne krwawienie.. Pozostałe 5 dni jest znośne.. Teraz po @ u mnie jeszcze 7 dni plamień , ale mam polipka lub mięśniaka i stąd one u mnie
Dziewczyny takie klucia w brzuchu sa normalne raczej, no nie ? Wlasnie przenosilam mlodego zeby polozyc go do łóżeczka i tak mnie zakulo [emoji58]
W ogole zastanawiam sie czy nie powinnam troche ograniczyć noszenie młodego bo jednak robie to czesto a on swoje wazy[emoji58]
Ja bym troszkę mniej nosiła młodego, nie ma co , i zawsze spokojniejsza będziesz [emoji9]
Negatyw negatyw. Jestem dopiero co po @, ale już wystraszyłam sie, że moze jestem ta jedna na milion ktora dostała @ a jednak są II. Ale niestety nie. Test negatywny. Ale uczucie kiepskie.

I boli mnie oko dziś. Chyba mi je przewiało. Oby nie wdało się jakies zapalenie.
Co do bólu oka lub jeśli coś wpadnie ,lub spuchnie polecam , gotujesz wode wkładasz torebke herbaty zwykłej wyciskasz trochę tej wody i taką ciepłą (nie gorąca) przykładasz.. Pomaga !
Co za pogoda bryyyy ale dobrze ze środa to już prawie piątek ;):Du mnie dziś 7dc od piątku zacznę robić testy owu bo w zeszłym miesiącu fajnie już wychodziły a w sobotę dziewczyny u mnie zmiana kodu na 4 z przodu 8-):D:rolleyes:
A tam wiek nie ważny! Ważne co w duszy gra ! [emoji2] [emoji3]
ten jest z dzisiaj :p
Piękne kreski ! Gratulacje jeszcze raz [emoji7]
Mi chyba nie jest pisane zostac mama po raz 2:(
Test negatywny...czekam na @.
Nie ma zludzen ze po @ ide do gina i gonie go by cos zrobil dalej no i meza wysylam na badanie nasienia.
Przykro mi [emoji17]
Oby gin coś zrobił dalej i wasze wyniki były wporządku , a ciąża stała się kwestią czasu i cierpliwości [emoji9] Powodzenia !

ja wiem ze to nie proste tez mam 6-latka w domu i np ja codziennie go budze i przenosze do salonu bo tam sobie jeszcze po 6 chwilke oglaa bajki zanim go bede szykowac do przedszkola i dzis mąż po niego poszedl,mowi ze mam go nie dzwigac i mały sie obrazil ze nie mamusia :p
No moj 4latek od rana do wieczora jest ze mna i to raczej nie wykonalne zeby go w ogole nie nosiła[emoji849]
Wiesz co nawet temperatura nie potwierdzi ci na 100% ze owu byla bo ona moze skoczyc a pecherzyk mogl nie pęknąć. Najlepiej zbadaj progesteron, on ci powie czy owu byla

tu dziewczyny pisały, żeby progesteron zbadac po owu jakis tydzien zeby sprawdzic czy owu była
Mnie ostatnio na wizycie gin powiedział, że testy owu to tylko taki gadżet dla kobiet by lepiej się czuły :D
Badania progesteronu i monitoring usg to jedyne skuteczne badania czy owu była.
Ja przymierzam się zbadania progesteronu w 2 kolejne cs.
Przez te wszystkie badania nakłuję się w tym miesiącu strasznie, a ja tak boję się igieł :sad:

reklama
No moj 4latek od rana do wieczora jest ze mna i to raczej nie wykonalne zeby go w ogole nie nosiła[emoji849]Wiesz co nawet temperatura nie potwierdzi ci na 100% ze owu byla bo ona moze skoczyc a pecherzyk mogl nie pęknąć. Najlepiej zbadaj progesteron, on ci powie czy owu byla
Niestety, tu mogę zbadać tylko u lekarza, a on na urlopie do przyszłego tyg. Tak więc muszę czekać na najpewniejszy objaw owu- ciążę[emoji6]
Liczę że od przyszłego tyg dostanę już coś na tą prolaktyne, tyle że to kolejny cykl stracony...

Do góry