reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Haha moj sie tak wlasnie wczoraj dowiedzial, przez whatsappa [emoji23][emoji106]Do tempki polecam ovuview [emoji4]
Ja bym straszne chciała zobaczyć mojego minę, więc pewnie bym zadzwoniła z video;) To tylko takie marzenia... Staramy się już trochę, więc nie chce się nakręcać.
U mnie przy 28 dniowych cyklach, testy pokazują zazwyczaj jakby owu miała być dopiero ok 17 dnia i zastanawiam się czy to możliwe. Wiele razy słyszałam, że tylko ta 1 faza ma zmienną długość, a od owulacji miesiączka zawsze występuje po 14 dniach. I zastanawiam się czy ze mną coś nie tak czy z testami :rofl:
No właśnie ja w tym cyklu w końcu sprawdziłam porządnie owu, testowałam od 8dc a krecha wyszła dopiero w 16. Cykle zwykle 28-29 więc szok! Możliwe że poprzednie starania były za wcześnie i też mam po prostu krótsza lutealna.
A ja od czwartku mam tę plamienia, a @ ani widu ani słuchu, szanse na ciążę są naprawdę równe 0 bo uważaliśmy, zresztą tyle czasu się nie zabezpieczaliśmy i w ciąży nie byłam więc teraz też wykluczam, tylko pewnie znowu jakieś problemy hormonalne kurcze :/ dziś wieczór przy winku i zastanawiam się czy nie skoczyć po test wrazie "W"
Ja w poprzednim cyklu się nakręciłam, bo miałam lekkie plamienie od 26dc, ale trwało aż do @ w 29dc. Wtedy się naczytałam i jednak jak plamienie trwa parę dni, to nie jest to implantacja. Pewnie @ci przyjdzie za chwilkę, szczególnie jak nie było starań, to raczej fałszywy alarm

Ja bym straszne chciała zobaczyć mojego minę, więc pewnie bym zadzwoniła z video;) To tylko takie marzenia... Staramy się już trochę, więc nie chce się nakręcać.No właśnie ja w tym cyklu w końcu sprawdziłam porządnie owu, testowałam od 8dc a krecha wyszła dopiero w 16. Cykle zwykle 28-29 więc szok! Możliwe że poprzednie starania były za wcześnie i też mam po prostu krótsza lutealna.Ja w poprzednim cyklu się nakręciłam, bo miałam lekkie plamienie od 26dc, ale trwało aż do @ w 29dc. Wtedy się naczytałam i jednak jak plamienie trwa parę dni, to nie jest to implantacja. Pewnie @ci przyjdzie za chwilkę, szczególnie jak nie było starań, to raczej fałszywy alarm
No właśnie też tak myślę, wcześniej nawet po poronieniu takie plamienia mi się zdarzały przed @, ale było to spowodowane wysoka prolaktyna i TSH, a teraz obie te rzeczy wyrównane tylko owu mi się w tym cyklu przesunęła może to wszystko przez stres bo zmiana pracy, tu myśl o dziecku...eh

No właśnie też tak myślę, wcześniej nawet po poronieniu takie plamienia mi się zdarzały przed @, ale było to spowodowane wysoka prolaktyna i TSH, a teraz obie te rzeczy wyrównane tylko owu mi się w tym cyklu przesunęła może to wszystko przez stres bo zmiana pracy, tu myśl o dziecku...eh
To by się zgadzało, bo ja mam wysoką prolaktyne

reklama
Do góry